Dodaj do ulubionych

skurcze łydek

17.08.04, 15:14
Ostanio jakos nie moge sie wyspac. Wstaje 3 razy w nocy siusiu a do tego budze sie w nocy z potwornym bolem lydek - albo lapie mnie skurcz albo noga mi dretwieje. Codziennie rano wstaje obolala - tak ze musze odpoczac po spaniu. Nie wiem dlaczego ale bola mnie nogi w gornej czesci, jakby w pachwinach. Czy mozna jakos temu zaradzic?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • k_kiki Re: skurcze łydek 17.08.04, 15:22
      Ja tez mam skurcze łydek i stóp. Czasami budzę się w nocy ze strasznym bólem
      nogi i z powyginanymi palcami u stóp.... Strasznie mnie to męczy, a zapomniałam
      zapytać się swojego lekarza podczas ostatniej wizyty, co może być tego
      przyczyną. Wiem, że niedobory magnezu często powodują skurcze, ale czy w ciąży
      bezpieczne jest przyjmowanie jakichś preparatów zawierających zwiększoną ilość
      tego pierwiastka? Dodam, że łykam juz feminatal. Jestem w 17 tc.
      Pozdrawiam
      K
      • malizna74 Re: skurcze łydek 17.08.04, 15:26
        Można zupełnie bezpiecznie brać Aspargin (magnez+potas) 2x2 tabletki dziennie.
        Pomaga, jest raczej tanie (50tab za 6 zł), bez recepty. No i polecił mi to
        lekarz. A sam magnez mi nie pomagał.
        Były niedawno podobne wątki.
        • malizna74 Re: skurcze łydek 17.08.04, 15:27
          Aspargin powinien też pomóc na drętwienie i bóle rąk.
        • milenaj9 Re: skurcze łydek 17.08.04, 19:12
          ja brałam MagneB6 2 razy dziennie po 2 tabletki,mi pomogło.
          Pozdrawiam.
    • baziaczek Re: skurcze łydek 17.08.04, 19:20
      poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=14945118
      z reguły skurcze i drętwienia to kwestia niedoborów magnezu, magnez pomaga też
      przy sławetnych twardnieniach brzucha
    • agga1976 Re: skurcze łydek 17.08.04, 21:47
      polecam Aspargin, pomaga przy skurczach lydek oraz przy twardnieniu brzuszka
      acha, jak czuje nad ranem, ze lapie mnie skurcz, to staram sie jak najszybciej
      napiac lydke w ten sposob, ze "zadzieram" palce nog do gory, w strone nogi-
      pomaga smile

pozdrawiam
      Agga + 32tyg Malenstwo smile
    • riza77 Re: skurcze łydek 18.08.04, 10:38
      A ja z kolei polecam pływanie. Też miałam strasznie bolesne skurcze łydek, do
      tego stopnia że jak mnie w nocy łapało to przez cały dzień bolała mnie potem
      noga. Zdażało się to prawie co noc. Od jakichś trzech tygodni zaczełam po
      miesięcznej przerwie znowu chodzić na basen i od tego też czasu ani jednego
      skurczu. Polecam, bo nie dość że przyjemnie to jeszcze pożyteczniesmile
      Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka