Dodaj do ulubionych

Żaby w brzuchu:-)

17.08.04, 17:38
Jestem w 17 tc. Cały czas czuję w brzuszku straszne przelewanie, takie jakby
zaległo mi się tam stado żab. Nie sądzę aby były to ruchywink maluszka, czy Wy
macie też takie burczenie? czy to może być skutek niewłaściwej diety w ciąży?
(ciągle robimy grilla w latowink ja uwielbiam takie wieczory z przyjaciółmi,
czasem zdarzy mi się wypić trochę piwa bez alkoholowego ale przelewanie mam
praktycznie co wieczór.
Obserwuj wątek
    • kocianna Re: Żaby w brzuchu:-) 17.08.04, 17:52
      To chyba maluszek... u mnie zaczęło się w 15 tc (a to moja pierwsza ciąża) -
      takie bąbelki, albo bardzo delikatne bezgłośnie poburkiwanie. 10 dni później
      dostałam trzy solidne kopniaki, a od 18 tygodnia codziennie sobie "gadamy",
      szczególnie w łóżku po kolacji. Już nawet mój mąż czuje, a czasami widać. Może
      dlatego, że jestem bardzo szczupła?
      • abc26 Re: Żaby w brzuchu:-) 17.08.04, 17:55
        te zaby to maluszek. Ja jestem w 15 tygodniu a tez juz czuje. Nie wiedzialabym
        co to gdyby nie mama wink
        • kasia1978 Re: Żaby w brzuchu:-) 20.08.04, 19:06
          Wiecie co, lekarz mi powiedział, że to absolutnie nie jest maluszeksad(
          Powiedział, że to są po prostu "sensacje żołądkowe". W ogóle nie słuchał, gdy
          mówiłam że nie piję nic gazowanego, że w ogóle mało piję (niestety). W kółko
          tylko gadał, że takie efekty może dawać np. cola...........
          • kocianna Re: Żaby w brzuchu:-) 20.08.04, 22:03
            Może to jemu cola daje takie efekty... ja tam myślę, że to dzidzia. Mojego
            maluszka czuje już nawet mój mąż, i można zobaczyć na brzuchu miejsce, w które
            akurat kopie (brzuch się wypina). Od dwóch tygodni. A ja dopiero jutro zacznę
            20 tc.
            • constancja Re: Żaby w brzuchu:-) 21.08.04, 07:48
              Witam
              Ja dzisiaj zaczełam 17 tydz i od około 10 dni też wyczuwam takie smyranie od
              środkasmile Samam się zastanawiałam co to może być, ale jak po sexie maluch się
              rozbrykał to nie miałam wątpliwoścismile
              Pozdrawiam mamuśki
              • estusia to nie żaby tylko dzidzia 23.08.04, 08:46
                twój lekarz powinien chyba zająć się przypadłościami żołądka a nie dzidziusiami
                smile oczywiście ze to dzidziuś, moje maleństwo wywija się jak na dyskotece, a po
                brzuszku dosłownie chodzi, wypina się że czasem wystaje coś podobnego do nożki
                lub łokcia albo ramionka, a jak pogłaszcze to przewraca sie na drugą stonę i tak
                odpoczątku smilea jak mi się znudzi to tupie tak, jakby chciał powiedzieć "mamo,
                jeszcze" smile
                estusia 21tc
    • k_kiki Re: Żaby w brzuchu:-) 23.08.04, 08:46
      Ja jestem w 17 tc i też już czuję swoje Maleństwo!!! Na początku było to
      właśnie tak, jak opisujesz: bulgotanie i przelewanie trudne
      do "zdiagnozowania" smile)) Teraz już w miarę regularnie czuję ruchy swojej
      Dzidzi. Nie są to jeszcze takie typowe kopniaczki, ale raczej wiercenie się i
      rozpychanie smile))) (widziałam na USG, jak Maluszek prostował nóżki i rozciągał
      się strasznie komicznie). To bardzo przyjene. Wiem, że Maleństwo przypomina mi
      o sobie, bo mojej ciąży jeszcze prawie wcale nie widać.
      Pozdrawiam
      K
      • k_kiki Re: Żaby w brzuchu:-) 23.08.04, 08:50
        Acha! Dodam, że to również moja pierwsza ciąża i też, tak jak ty mam 26
        lat smile)) (rocznik 78)
        Pozdrawiam
        KAsia (aaaa, i tez Kasia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka