Dodaj do ulubionych

Po jakim czasie starań zaciążyłyście?

19.08.04, 21:19
Jestem ciekawa ile miesięcy a może lat staraliście się regularnie o dziecko.
Czy staraliście się z testami owulacyjnymi czy bez. Proszę piszcie, sama
teraz staram się o drugie bobo i już drugi miesiąć czekam.
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 19.08.04, 21:22
      Ja sie staralam 7 miesiecy i w koncu sie udalo.Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • sugar_mama_danielcia Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 19.08.04, 21:37
        Prawie rok. Uzywalam testow, mierzylam temperature, robilam cyrki z poduszkami
        pod tylkiem zaraz 'po'...jak machnelam reka to tak jaby samo sie zaciazylo smile

Sugar
      • nataliia Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 25.08.04, 17:37
        my staralismy sie ponad 1,5 roku od czasu kiedy poronilam pierwsze dziecko ale
        teraz maluszek rosnie zdrowo i wszytsko z nim w porzadku pozdrawiam papa
    • indiaaa Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 19.08.04, 21:35
      udało się za pierwszym razem i to bez szczególnych starań, pełny luz, żadnych
      pomiarów badań itd.
    • mimik5 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 00:49
      CALE, DŁUGIE 9 MIESIECY I UDALO SIE , BEZ TESTOW I ZADNYCH INNYCH SPOSOBOW,
      POZDRAWIAM I ZYCZE CIERPLIWOSCI

preg.fertilityfriend.com/pregticker/4b023/images/obrazek.gif
    • sandraw Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 07:02
      w 3 cyklu takim świadomym, tzn z obserwacją i stwierdzeniem owulacji. Wcześniej
      pół roku bez zabezpieczenia.

A pierwsza córcia po pół roku "nieuważania" hihihi
    • agga1976 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 08:00
      U nas udalo sie po prawie 2 latach ..., powodem byla niedroznosc jajowodow,
      spowodowana najprawdopodobniej zakazeniem chlamydiami.

pozdrawiam
      Agga + 33tyg Malenstwo smile
      • margin1 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 08:26
        nie planowałam wcale ciąży, 13 lat współżycia, regularne cykle, z roku na rok
        czułam większe bezpieczeństwo, aż tu nagle jedno jedyne współżycie 1 czerwca i
        od razu ciążą!!!!Szok, płacz, zdziwienie dlaczego tak szybko! Moja koleżanka
        próbowała cały rok, a mi wystarczył ten jeden raz. Śmiałam się z dziewczyn,
        które mówiły "wpadłam", ja zawsze sądziłam, że nie można wpaść! A jednak można!
        To druga moja ciąża, jeszcze nie mogę w to uwierzyć, płakałam całe trzy
        miesiące, spoglądam na mój brzuszek i pomimo tego, że lokator w nim jest, ja
        sądze że tak nie jest, że to jakaś pomyłka! Za szybko to się stało, za szybko!!!
      • jowa20 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:07
        pierwszt cykl staran i odrazu sie udalo,wiem ze nie kazdy ma takie
        szczescie!!!!!!!!!!!!!
      • niunia071 Re: do aggi1976 20.08.04, 13:54
        Hej, miałam podobny problem do Twojego (niedrożność, prawdopodobnie wodniak).
        Czy jak juz zaszłaś w ciążę to wodniak się wchłonął, czy masz go cały czas? Mi
        też w końcu udało się zajść w ciążę : ), ale wodniak został i trochę mnie to
        martwi... : (
        • agga1976 Re: do aggi1976 20.08.04, 14:04
          Witaj,
          u mnie nie bylo wodniaka, po prostu niedroznosc obu jajowodow, ktora udalo sie
          usunac juz dzieki HSG smile

pozdrawiam
          Agga + 33tyg Malenstwo smile
          • ania11134 Dzięki 20.08.04, 14:23
            Dziękuję wszystkim za wpisy, teraz już wiem, że trzeba więcej cierpliwości
          • niunia071 Re: do aggi1976 20.08.04, 15:48
            A... to coś innego, ale lekarz też coś mówił o chlamydii.
            Ja mam niedrożność tylko jednego jajowodu, więc obyło się bez zabiegu : ) Drugi
            jajniczek zrobił swoje : )
    • merry1 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:04
      Z mężem postanowiliśmy się starać o dzidzię około listopada. Z opowiadań
      koleżanek nastawiałam się na fakt że nie będzie tak łatwo i szybko.Pod koniec
      roku zrobiłam test ciążowy na którym wyrażnie było widać 2 krechy.Obecnie
      jestem w 35 tc.
      Jeśli masz uregulowany okres, to myślę, że nie będzie problemów z zajściem w
      ciąże.
    • 2.aga.paw Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:32
      Po rocznym leczeniu zespołu PCO udało się w II cyklu. Bez żadnych testów, bez
      niczego. Wystarczył tygodniowy urlop i ... prosze jest fasolka 7 tydzień.
      Oby wszystko się dobrze skończyło.
      Pozdrawiam starające się i przyszłe mamusie.
      Aga
    • isia_50 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:43
      Córa poczęta w drugim cyklu starań,
      kolejna dzidzia - właśnie pracujemy, więc miesiąc pierwszy, za 16-17 dni pewnie
      będą wyniki.

Bez testów owulacyjnych, cykle mam raczej regularne, więc zgodnie z wyliczanką
      dni płodnych.
      • ellaella Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:48
        Ja zaszłam w pierwszym cyklu świadomych starań. Ale podeszłam do tego od
        razu "naukowo", ponieważ chciałam mieć chłopca. Czyli zakupiłam test owulacyjny
        i według tego testu zachodziłam. Cóż, i zaszłam. Niech żyją zdobycze nauki! smile
        Ale wiem, ze to bardzo różnie bywa i taki przypadkek, jak mój nie jest
        przesadnie częsty. Część moich koleżanek czekała kilka miesięcy. Jest to
        zupełnie naturalne.
        Ella
    • isma Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:51
      5 minut wink)).
      Znaczy, wczesniej, z roznych wzgledow, wiedzielismy, ze mozemy miec trudnosci,
      nie z zajsciem w ciaze, tylko z urodzeniem dziecka, wiec sprawa nie byla
      przedmiotem naszych zabiegow. Az ktoregos ranka - wiedzac, ze ryzykujemy,
      stwierdzilismy, ze warto to ryzyko podjac.
      No i ryzyko sie oplacilo, co widac na zalaczonych obrazkach wink)).
      • przyszla_mama3 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 09:56
        ja sie staram juz drugi cykl i chyba znowu nic z tego...ale mam nadzieje ze w
        koncu sie uda...big_grin nadzieja jest bardzo waznym elementem starano Bobo...

buziaczki & pozytywne fluidy kiss
    • black_currant Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:00
      U nas pierwsze dziecię było wpadkowe i to przy tabletkach... Więc nie
      staraliśmy się wcale, a raczej wprost przeciwnie wink

A kolejne w pierwszym cyklu - właściwie myślałam, że brak okresu, to kwestia
      zmian klimatycznych (pojechaliśmy w góry na narty). A tu teścik i kolejne
      bobo smile)))

Ania
      • edytafg1 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:04
        Hej,
        ja za pierwszym, swiadomym razem.Kilka mies wczesniej obserwowalam sie, badalam
        sluz etc, potem objawy plodnosci szlag trafil bo mialam zapalenie zatok i 39st
        goraczki- mimo tego probowalismy troche na oslep (bez oznak plodnosci) i udal
        osie od arzu... Sama nie wiem jak t osie mogl ostac -twarda szyjka, zero
        sluzu,,,,,ale ciesze sie bardzosmile Edyta+ cos w 12tc
        • anax2 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:39
          Ja przy pierwszym cyklu się nie starałam samo się padło smile))
          Po czterech latach uważania bez zabezpieczeń przyszedł czas na zaplanowane
          dziecię.I teraz rozpoczol się 4 cykl starań.
          dodam że cykle mam rózne i może latego nam nie wychodzi.
          Możecie mi powiedzieć ile kosztuję testy owulacyjne i ile ich jest w komplecie?
          Może taki sposób mi pomoże.
          • anax2 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:41
            anax2 napisała:

> Ja przy pierwszym cyklu się nie starałam samo się padło smile))
            > Po czterech latach uważania bez zabezpieczeń przyszedł czas na zaplanowane
            > dziecię.I teraz rozpoczol się 4 cykl starań.
            > dodam że cykle mam rózne i może latego nam nie wychodzi.
            > Możecie mi powiedzieć ile kosztuję testy owulacyjne i ile ich jest w
            komplecie?
            > Może taki sposób mi pomoże.

coś to pierwsze zdanie mi nie wyszło.Miało być tak
            Przy pierwszym dziecku się nie staralam samo się zrobiło smile))
          • fluffybuns Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 11:53
            Widzialam reklame LH TEST.W pudelku sa trzy testy.Kosztuje ok.53zl.
            Pozdrawiam
          • ellaella Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 12:54
            MOje testy kosztowały 80-90 PLN - nie pamiętam dokładnie. Weszłam do apteki i
            spytałam o testy. Mieli tylko jeden rodzaj i te kupiłam.
            W środku jest 5 szt. Generalnie powinno się zacząć sprawdzać (technika, jak
            przy teście ciążowym) parę dni przez owulacją, żeby na (powiedzmy) 3 teście
            zobaczyć, że to już. Już oznacza, że masz sie zabrać do rzeczy po 24 godz. Ale
            ja jak kupiłam, to było już trochę późno i się okazało, ze na pierwszym teście
            mi wyszło to "już". Sprawdziłam jeszcze dnia następnego. W ten sposób zostały
            mi 3 testy - które podaruje koleżance na pienieńskie smile
            Ella
          • ania11134 DO anax2 20.08.04, 13:09
            Testy owulacyjne można kupić w aptece, czasami pod zamówienie, ale mogą być
            drogie. Zajrzyj na stronę www.hfsaga.com.pl są tam testy owulacyjne Clear Plan
            oraz testy ciążowe, można zamówić z tej strony, cena 1 opakowania, w którym
            jest 5 sztuk testów to 75zł na testy czeka się dwa dni. Sama ostatnio
            zamawiałam. Mogę również podać maila do ewy.analityk, która sprzedaje testy
            owulacyjne i ciążowe. Cena testów od Ewy to 32 zł - za tą cenę jest 5 testów
            owulacyjnych i jeden ciążowy gratis. Oto mail do Ewy: ewa.analityk1@gazeta.pl ,
            napisz do niej a na pewno ci odpisze. Na testy od Ewy czekałam dwa dni.
    • elisia1 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 10:43
      przed nami teraz 9 cykl starań...ale teraz juz z testami owulacyjnymi,
      wiesiołkiem i innymi cudami, moze wreszcie sie uda, a jesli nie to zaczniemy
      szukac przyczyn. Pozdrawiam i zycze II kreseczeksmile)
    • zonka9 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 12:23
      Aniu, my staralismy sie prawie 13 m-cy po dwoch porazkach...leczeniu
      szpitalnym, monitoringu, testach, udalo sie, teraz to 6 tydzien i trzymamy z
      mezem kciuki, zeby wszystko w koncu sie udalo.Powodzenia, papapa!
    • sula_i_komary Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 12:41
      My w pierwszym "staranym" cyklu...myśląc przy tym : DŁUGA DROGA PRZED NAMI smile.Myśleliśmy, że zajmie nam to kilka ładnych miesięcy.Nie używaliśmy testów.Kochaliśmy się wtedy, kiedy chcieliśmy smile.No i będą bliźniaki.Pozdrawiamy
    • roxi_hart Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 13:21
      W grudniu pozwolilismy sobie na szalenstwo bez zabezpieczenia - na poczatku roku okazalo sie ze jestem w ciazy - niestety radosc nie trwala dlugo bo nastapilo samoistne poronienie. Pozniej udalo sie w marcu - teraz jest 23 tc.
      Tak sobie czasem mysle ze jakby sie pierwszy raz udalo to teraz bylaby juz koncowka........
      Pozdrawiam
    • ekaczmarczyk Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 13:26
      Hej! Ja starałam się długoo dzidziusia,miałam niereglarne miesiączki,lekarze
      sami nie wiedzieli co mi jest aż w końcu zrobiłam badanie i wyszło mi że mam
      zespół PCOS. Zrobiono mi laparoskopie, przeczyszczono jajowody. To było 30
      stycznia 2004r. Na początku kwietnia czyli ponad 2 miesiące po zabiegu zaszłam
      w ciążę. Pozdrawiam . Ewa.
    • ankaanka Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 13:56
      hm... u nas to bylo za pierwszym razem smile)
      pozdrawiam
      ania i 36 tg zuzi
      • moll77 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 14:45
        my mielismy zaczac starac sie po slubie, a poki co stosowalismy prezerwatywe -
        skutek taki, ze na miesiac przed slubem jestem juz w 8tc smile)))))))
    • szpiczak Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 14:59
      Za pierwszym razem.Nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne czy nie. smile))
    • aqua_77 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 15:36
      W noc poslubna, za pierwszym razem, tyle, ze po slubie cywilnym
      a zamierzalismy zaczac sie starac dopiero po koscielnym,
      planowanym na pol roku pozniej... No i musielismy sie sprezac smile))
      • anax2 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 16:17
        aniu 11134
        bardzo dziekuję za odpowiedz.Narazie jednak wstrzymam się z tymi testami.W
        końcu to dopiero 4 miesiac starań.Jestwem młoda to jak poczekam jeszcze z rok
        to też bedzie.Na dzień disiejszy postanowiłam się tak bardzo tą ciążą nie
        przejmować może w tedy się uda smile
    • anasus Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 16:23
      Po dwóch latach małżeństwa, poszliśmy po raz pierwszy z mężem "na całość" no i
      udało się. Właśnie kończy się 5 tydzień.
    • megala Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 16:43
      Dwie ciaze i kazda w pierwszym miesiacu staran.smile
      Pierwsza w wieku 28 a druga w wieku 30 lat
    • blaneczka007 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 20:38
      Ja czekałam łącznie 4 lata, po pierwszym synklu. Kiedy pierwsze dziecko
      skończyło 3,5 roku zaszłam w ciażę od razu, ale po kilku tyg poroniłam, pół
      roku później ponownie zaszłam bez żadnych problemów, ale niestety znów
      poroniłam.Póź niej już nie mogłam zajść przez 1,5 roku. Zrobiłam potrzebne
      badania, zaczęłam łykać Maternę i folik i rozłuźniłam się a potem... zaszłam.
      Dzisiaj mój synek ma już 11 miesięcy. Pozdrawiam. Blanka.
      • ala58 Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 20.08.04, 21:15
        U nas to był jeden,jedyny złoty strzał.Bez żadnych obserwacji,mierzenia temp i
        testów owulacyjnych.
        • kropisia Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 21.08.04, 09:29
          Mielismy zaczac starania w styczniu 2004, a tymczasem w grudniu zaszlam w ciaze
          i to w 22 dniu cyklu. Czyli za zerowym razem. Niezle, co. Obecnie jestem na
          wylocie- 40 tydzien ciazy. Nie moge sie doczekac by zobaczyc naszego
          dzidziusia.
    • lukka Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 21.08.04, 09:45
      11 m-cy, robiłam wcześniej przez 3 m-ce testy owu, ale udało się dopiero w tym
      cyklu, kiedy poszłam do lekarza i miałam monitoring owu. Nie wiem, czy to była
      kwestia przypadku, czy faktycznie dzięki USG udało się nam "wstrzelić"
      dokładnie w ten moment
      lukka
      • irazone Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 21.08.04, 10:32
        mąż wrócił z morza w grudniu 2dni po owulacji,więc się nie udało.w styczniu-
        następny cykl-już się nie skończyło @.ekspresowo wyszło,chociaż ginekolog mnie
        straszył,że jestem bezpłodna big_grin
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 25.08.04, 17:39
      w 4 cyklu starańwink.
      pozdrawiam
    • gupik Re: Po jakim czasie starań zaciążyłyście? 25.08.04, 18:34
      5 miesięcy - zaczęliśmy w marcu, ale wiadomo jak to jest z tym weekendowym
      seksem wink trudno trafić, a w tygodniu jesteśmy zestresowani i zapracowani. Aż
      wreszcie nadszedł ten lipcowy weekend, który sie zbiegł z owu. wink smile)))
      Dzidziuś się począł 23 albo 25 lipca smile) A już zaczęłam zbierać info, jakie
      badania trzeba zrobić w celu zdiagnozowania niepłodności wink wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka