Dodaj do ulubionych

Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć?

26.08.04, 15:04
Dziewczyny, czy któraś z was odczuwała dość silny ból w miesiącu kiedy
poczęło się wasze dziecko? (chodzi mi o ból w dniu owulacji). Wiem, że może
zadaję śmieszne pytanie, bo od kiedy zapłodnienie może boleć, no ale
przypadki chodzą po ludziach. Może jednak znajdzie sie ktoś kto zwijał się z
bólu w dniu owulacji i poczęło mu się wtedy dziecko. Zadaję może durne
pytanie, ale takiego bólu jak w tym miesiącu to nigdy nie czułam. proszę was
o odpowiedź i zainteresowanie.
Obserwuj wątek
    • agnesm1 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 26.08.04, 15:17
      Zaplodnienie na 100% nie boli ale jest cos takiego jak bol okoloowulacyjny
      i wtedy boli w okolicy jajnika, ale nie musi wtedy dojsc do zaplodnienia...
      Agnesm
      • blige Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 26.08.04, 17:32
        moze to i nie takie smieszne. W maju, wlasnie wtedy zaszlam w ciaze, mialam
        bardzo bolesna owulacje. Genaralnie wiedzialam kiedy mam owulacje: bol jajnika,
        bol placow w dole, ale tamta pobila wszelkie rekordysmile Oczywiscie wowczas nie
        bralam pod uwage, ze dochodzi do zaplodnienia, bo byl to nasz pierwszy miesiac
        staran. Skojarzylam fakty po zrobieniu testu. A teraz juz leci 16 tydziensmile))
        pozdrawiam
        • ania11134 Do blige 26.08.04, 20:00
          Dzięki za odpowiedź, mój ból był podobny do twojego, również promieniował mi na
          plecy a miejscami to aż popiekało, szczególnie w dniu owulacji a wiem, że była
          napewno bo robiłam monitoring.
          • natalia433 Re: 26.08.04, 21:19
            tak to się zdarza! ja kiedy zaszłam w ciąże myslalam że przeziebiłam sobie
            jajniki bo tak mnie bolalo a to jednak była ciąża.
            • blige Re:do ani 27.08.04, 00:12
              aaaaaa teraz to jestem strasznie ciekawa. Koniecznie daj znac jak sie to
              skonczy. Zycze, aby po Twojej myslismile) A moze bedziemy odkrywczyniami nowego,
              unikalnego i najpierwszejszego z pierwszych objawu ciazysmile)))
              pozdrawiam
              • paulajal Re:do ani 27.08.04, 10:31
                Ja miałam silny ból owulacyjny w cyklu, w którym zaszłam w ciążę.
    • agataw9 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 27.08.04, 10:53
      Zdecydowanie tak! Bardzo bolał mnie dół brzucha i jakoś dziwnie czułam się,
      myślałam że zbliża się @ a to było kilka dni po zapłodnieniu.
    • agga1976 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 27.08.04, 11:04
      samo zaplodnienie NA PEWNO nie boli, ale w okresie owulacji moze pojawic sie
      bol zwiazany wlasnie z uwolnieniem komortki jajowej- wtedy rzeczywiscie bywa
      nieprzyjmenie, pamietam takie cykle, kiedy czulam sie b.zle wlasnie przez jeden
      dzien w okresie owulacji
      jednak juz samo zagniezdzenie sie zaplodnionej komorki jajowej moze byc bolesne

pozdrawiam
      Agga + 34tyg Malenstwo smile
    • mjaronczyk Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 27.08.04, 11:20
      Cześć,
      a to ciekawostka... bo ja też właśnie w tym miesiącu odczułam koszmarny ból w
      okolicach jajnika w dniu owulacji....chociaż spodziewałam się jej później.
      Zazwyczaj trwał on jeden dzień i mijał po nospie. Tym razem, nospa nie
      pomogla....a ja mialam jeszcze wziąc lek przeciwgrzybiczy, którego nie wolno
      stosowac w ciąży. Zgłosiłam się do ginekologa, ale nie dość, że badanie
      przeprowadzone przez panią doktór było bolesne to doszła do wniosku, że może to
      ból owulacyjny albo wyrostek i wysłała mnie do chirurga, który podejrzewał
      kolkę nerkową. Jednak wzięłam jeszcze 2 no-spy i ból ustąpił.
      Dziś 19dc. a ja odczuwam co jakiś czas ból w podbrzuszu. Na dodatek piersi bolą
      mnie jak nigdy dotąd.....nawet mężowi nie pozwalam się do nich dotknąć. Zawsze
      mnie bolały na 2 tygodnie przed miesiączką, ale nie aż tak bardzo jak teraz.
      Cykle mam przeważnie 30dniowe więc muszę jeszcze poczekać z testem.
      Ciekawa jestem czy w tym cyklu się udało?
      Pozdrowionka Gosia
      • ania11134 Do mjaronczyk 27.08.04, 14:01
        Witaj, ja również mam 30 dniowy cykl więc obie musimy trochę poczekać. Twoje
        objawy mogą być objawami wczesnej ciąży, wcale nie jest to wykluczone. Życzę Ci
        powodzenia i dwóch kreseczek no i sobie oczywiście też. Daj znać na tym wątku
        czy Ci się udało, ja też odpowiem. Pozdrawiam Ania
        • mjaronczyk Re: Do ania11134 27.08.04, 15:16
          Cześć Aniu,

Odebrałam Twojego posta i oczywiście dam znać co u mnie. Naprawdę jestem
          ciekawa, czy ta nasza bolesna owulacja jest zapowiedzią ciąży......czego sobie
          i tobie życzę.
          pozdrowionka Gosia
      • ania11134 Do GOSI 07.09.04, 13:46
        Cześć Gosiu co tam u Ciebie, nic nie piszesz. Napisz czy się udało, a może
        jeszcze czekasz? Ja narazie czekam, wczoraj miałam bardzo malutkie plamienie
        (tak się u mnie zwykle zaczyna) ale dzisiaj nic się nie dzieje, na dodatek
        piersi mnie już nie bolą tylko są sporo powiększone no i brzuch też prawie nie
        boli - zawsze bolał na dwa, trzy dni przed @ jak diabli. Robiłam też test
        owulacyjny i wyszedł prawie tak jakbym miała owulację (czyli możliwe, że się
        udało), choć wcale się jeszcze nie cieszę, bo wczorajszy ciążowy nie wyszedł.
        Będę zdawać sprawozdanie co dalej ale i ty się odezwij.
    • kozka76 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 29.08.04, 11:52
      Mnie bolało. Zawsze miałam wyczuwalne owulacje, ale nie tak bolesne jak ta
      kiedy doszło do zapłodnienia. Pamiętam, że wybieraliśmy się na imprezę, poszłam
      pod prysznic i zaczęlo mnie boleć, podobnie jak przy miesiączce, ale mocniej.
      Wyszłam spod prysznica wzięłam 2 Nospy, położyłam się na pół godziny. Dopiero
      jak mi przeszło poszliśmy na imprezę. Nie myślałam wtedy, że może dojść do
      zapłodniena bo kochaliśmy się jakieś 24 godziny wcześniej i nie wiezryłam, że
      plemniczki będą tak długo czekać. Nawet powiedziałam mężowi, że mamy jeszcze 18
      godzin do wykorzystania, żeby był dzidziuś. Ale mąż zabalował na imprezie i już
      nic nie było. Więc ten ból czułam w momencie zapłodnienia.
    • ania11134 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 07.09.04, 00:32
      Jestem jeszcze w oczekiwaniu na okres, choć wcale go nie wyglądam. Jakoś byłam
      przekonana, że się udało i jestem w ciąży aż do dzisiaj - dostałam malutkie
      plamienie, choć piersi nadal mnie bolą i to w dodatku inaczej niż zwykle, nawet
      brzuch mnie pobolewa inaczej (tak jakby od jajnika). Jeśli jutro dostanę @ to
      napiszę.

Pozdrawiam i czekam
    • pokonewka Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 07.09.04, 09:45
      Hmm, mi tez sie to zdarzylo i to juz dwa razy - tyle ze to raczej nie bylo w dniu owu chyba - za kazdym razem byl to bardzo silny bol (budzilam sie w nocy i raz wyladowalam w szpitalu, bo z bolu nie moglam chodzic), poczatkowo rozlany, potem lokalizujacy sie w okolicy jajnika. Tylko ze to bylo ok. 6-7 dnia cyklu (a cykle mam dlugie, 32-dniowe). Wiec raczej nie owu, ale wobec tego co? Za obydwoma razami okazalo sie po kilku tygodniach ze jestem w ciazy.
    • ania11134 Re: Śmieszne..., ale czy zapłodnienie może boleć? 08.09.04, 14:02
      Dziewczyny to wcale nie jest takie śmieszne, bo dziś robiłam test ciążowy i
      dwie upragnione krechy, wariuję ze szczęścia! Jesteśmy odkrywczyniami
      pierwszego z możliwych objawów ciążowych czyli ostrego bólu jajnka w dniu
      owulacji (nie bólu owulacyjnego!). Pozdrawiam i Tobie Gosiu życzę dwóch
      kreseczek!
      • mjaronczyk Do ania11134 !!!!!! 13.09.04, 09:58
        Cześć Aniu, tak się strasznie cieszę, że Tobie się udało.....dbaj o siebie i o
        fasoleczkęsmile. Ja niestety dostałam wyjątkowo terminowo @, więc cieszę się że
        cykle mi się nareszcie unormowały i są regularne jak w zegarku!!!

Poza tym myślę, że jednak odkryłyśmy nowy objaw......myślę, że może i u mnie
        próbowało się coś zakluć, bo wtedy po tym bólu jajnika, piersi bolały mnie
        mocno. Jednak po tygodniu od tego bólu jajnika dość fatalnie się czułam a potem
        piersi już przestały mnie boleć tak mocno.
        Wybieram się w tym miesiącu z mężem do ginekologa, ale po tym cyklu zaczynam
        podejrzewać, że ja mam poprostu kłopoty z zagnieżdżaniem się
        zarodka.....ciekawe czy lekarz mi to potwierdzi?
        Jednak wiem, że biorąc jakieś leki uda mi się utrzymać zarodeksmile....więc będe
        dobrej myśli.
        Jak się czujesz?, czy masz już typowe objawy ciąży?.......pisz a mi będzie
        łatwiej uchwycić moment zaciążenia......chociaż pierwszy objaw już znamsmile

Pozdrowionka

Sorki, że tak długo się nie odzywałam ale byłam w tamtym tygodniu na
        konferencji i nie miałam dostępu do komputera.
        Czekam na wiadomoścismile
        Gosia
    • joans77 Re: Zrobiłyście mi nadzieje... 10.09.04, 14:55
      Miałam dość intensywny ból po lewej stronie, tak mi promieniował, że stawianie
      kroku lewą nogą było bolesne. Trwało to niedługo może godzinkę. Wyleżałam sie w
      wannie i po tym nie bolało już tak mocno. Jestem teraz dzień może 2 przed
      okresem. Troszke mnie pobolewa jak zawsze, dlatego myślałam że tym razem sie
      nie udało, ale może jednak tak, teraz jeszcze mam nadziejesmile Pozdrawiam Was
      wszystkie, Asia
      • justynafx Re: Zrobiłyście mi nadzieje... 10.09.04, 15:15
        Wiecie co, jestem zaszokowana, że tez tak miałyście!!!! Jestem w 4tc. po
        przytulaniu rano złapał mnie tak silny ból podbrzusza, że aż się obudziłam,
        trwał krótko, kilkanaście sekund i minął. Wystraszyłam się, ale z tego co
        piszecie to być może było coś związane z zapłodnieniem...hmmm...aż
        nieprawdopodobne!
    • joans77 Coś w tym jest:) 12.09.04, 22:21
    • joans77 Coś w tym jest:) 12.09.04, 22:25
      Zrobiłam przed chwilką teścik i wyszły 2 kreseczkismile Ale się cieszymysmile)) tyle
      myśli w głowie... cieszę sie, ale bedę pewniejsza po wizycie u lekarza, te
      pierwsze tygodnie są takie ważne, mam nadzieje że wszystko będzie w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka