Dodaj do ulubionych

KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI

08.09.04, 12:32
Witajcie.
Pewnie już zdecydowałyście albo ciągle się zastanawacie gdzie będziecie
rodzić.. Ja mam termin na koniec lutego 2005 i podjęłam decyzję że chcę
rodzić w szpitalu Jordana przy Przyrodniczej w Łodzi.
Któraś z Was też się zdecydowała na ten szpital? Czym się kierowałyście?
Pozdrowienia cieplutkie w ten ponury dzień!
Obserwuj wątek
    • jowa20 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 08.09.04, 13:14
      Ja mialam rodzic w Madurowiczu,poniewz tu mam najblizej,ale po ekscesach jakie
      mialy tam miejsce bardzo sie zrazilam i zastanawialam sie wlasnie nad
      Jordanem,gdyz slyszalam bardzo pozytywne opinie na temat tego szpitala,takze
      prawdopodobnie tam sie wybiore!!
    • ewolek1 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 10.09.04, 11:42
      Cześć,
      ja jestem w 36/37 tygodniu też chcę rodzić na Przyrodniczej,z opini innych
      dziewczyn wiem że warty polecenia .
      Pozdrawiam
      Ewa
      • mycha1979 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 13.09.04, 11:19
        Witajcie.
        Kiedy macie terminy? Wybieracie się do szkoły rodzenia? Pozdrowionka! M.
        • dominika23 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 13.09.04, 11:37
          Cześć Mycha.Tak się składa,że również mam termin na koniec lutego,ale
          zdecydowałam się rodzić w CZMP.Do szkoły rodzenia wybieram się jak
          najbardziej,ale to jeszcze trochę czasu.Pozdrawiam ciepło Ciebie i Twojego
          bąbelka.
          • mycha1979 do Dominiki23 14.09.04, 12:22
            Witaj. Co zaważyło, że jednak CZMP? Idziesz tam też do szkoły rodzenia?
            Orientujesz się już jakie to koszta i czy długo się czeka na zajęcia?
            Dobrze się czujesz?
            Pozdrowionka dla Ciebie i brzuchola! Widać już coś? Czujesz już ruchy? Ja
            jeszcze nic, ale brzuch urósł troszkę smile
            • izapw Re: do Dominiki23 14.09.04, 14:13
              Ja raczej od początku wiedziałam, że będę rodzić w ICZMP - tam mam lekarza,
              jest najbliżej (na upartego mogłabym iść spacerkiem do porodu wink.
              Co jeszcze?
              Jest czysto, mają dobry sprzęt i specjalistów. Jeśli coś się (ODPUKAĆ!) dzieje
              z dzieckiem to na miejscu ma od razu opiekę (z innych szpitali też tu przywożą).
              Niestety to kolos i jak większość dużych jednostek nie tak łatwo podlega
              zmianom. Raczej nie wybierzesz sobie pozycji do rodzenia, możesz też (jak
              wszędzie) trafić na różny personel. Pewnych rzeczy trzeba się poprostu domagać.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to koło grudnia zaczną się zajęcia na twój
              termin (grupy ułożone wg terminów porodu), chyba koło listopada jest termin
              zapisów. Musisz się zainteresować wcześniej - pok. 9 na "0" poziomie, po prawej
              stronie od izby przyjęć albo tel. 271-10-24 p. Czesława Kozłowska. Jest 6
              spotkań. Aha, zajęcia są bezpłatne.
              Ale Jordan został wyróżniony przez Fundację "Rodzić po ludzku". ICZMP ma tu
              zdecydowanie gorsze notowania. Poniżej linki do opisów szpitali w Łodzi na ich
              stronie:
              www.rodzicpoludzku.pl/szpitale/lodzkie/Lodz_Lodz.htm#1Pozdrawiam!
              Iza & Jerzyk (39 hbd)
              • mycha1979 Re: do Dominiki23 14.09.04, 15:00
                To ja znowu mam rzut beretem do Jordana i dlatego tu też chciałabym pójść do
                szkoły rodzenia, ale jeszcze nic o niej nie wiem sad Ile kosztuje? Ile się
                czeka? itp.. To fajnie że w CZMP jest bezpłatna. Nie sądziłam po tym jak
                ostatnio wszędzie trąbią, iż szkół rodzenia NFZ nie refunduje..
                Pozdrowienia i dzięki za wpisy.
                • juropka Re: do Dominiki23 14.09.04, 19:29
                  Witajcie Łodzianeczki!!!

Ja w sierpniu urodziłam córeczkę w CZMP i jestem bardzo zadowolona z opieki po
                  porodzie, polecam z czystm sumieniem. Personel nie licząc jednej położnej
                  super smile)) Pozdrawiam Was i Wasze maluszki i powodzenia życzę smile)) Aga
            • dominika23 Re: do Mychy 14.09.04, 20:08
              Niestety nie mam żadnego doświadczenia z CZMP,ale sama zdecydowałam się tam
              rodzić.Ponieważ uważam,że jest to dobrze wyposażony szpital jeżeli chodzi o
              specjalistyczne wyposażenie.W razie wystąpienia jakiś powikłań w czasie
              ciąży,będę spokojna o zdrowie moje i dzidziusia.Mnie osobiście prowadzi
              ginekolog,Zofia Raczkowska.Narazie byłam u niej na pierwszej wizycie i robi
              dobre wrażenie,jest bardzo dokładna.Polecać jej nie będę,ponieważ po jednej
              wizycie trudno stwierdzić,jaki to lekarz.pozdrawiam ciepło.

• dominika23 Re: do Mychy 14.09.04, 21:19
                sorry,wysłałam ci nie to co powinnam,ale w sumie jest tam już część odpowiedzi
                na twoje pytania.Zdecydowałam się na CZMP,ponieważ pracuje tam lekarz,który
                jest bliski rodzinie mojego chłopaka.Tylko do zadecydowało.A tak po za tym
                czuję sią świetnie.Nie mam żadnych mdłości,tylko troszeczke szybciej się męczę
                i spać mi się ciągle chce.Ciekawa jestem jak ty się czujesz i jak samopoczucie?
                Pozdrawiam.
                • ayam24 Re: do Mychy 15.09.04, 11:19
                  witam!!
                  a ja polecam szpital jordanasmile)lezalam tam (prawie) na kazdym oddziale-ciaza
                  byla przenoszona,pozniej skonczylo sie to cc.dlatego z reka na sercu polecam
                  ten szpital-personel extra.wyjatki znikomewinkzaznaczam,ze nie chodzilam tam do
                  szkoly rodzenia,nie mialam oplaconej poloznej itd.
                  zycze powodzonkasmile
                  • mycha1979 Re: do ayam24 15.09.04, 12:39
                    Cieszę się że ktoś nareście o Jordaniesmile) Zapytam Cię o położną.. podobno
                    powinna być przy każdym porodzie, bo w sumie to ona porzyjmuje poród a nie
                    lekarz, który tylko wspomaga i podejmuje decyzje? To mój pierwszy, dlatego juz
                    zgłupiałamsmile Jak to wyglądało u Ciebie? Pozdrowień moc!
                    • ayam24 Re: do mycha:)) 15.09.04, 14:18
                      jak pisalam wczesniej moj porod skonczyl sie cieciem,wiec na fotel nie trafilam
                      tylko na sale operacyjna.ale na porodowce bylam i to dlugo.polozne sa
                      super,mile i sluza pomoca.nie powiem Ci jak to wszystko wyglada kiedy trafiasz
                      na fotel i musisz przec,nie bylam tamwink
                      ale polozne sa naprawde sympatyczne.i dzieciatko po porodzie naturalnym od razu
                      trafia do twoich rak na karmienie.pozniej idziecie na oddzial polozniczy-tam
                      personel rozniasty,jedni milsi drudzy mniej,ale w sumie jest oki.
                      zycze Ci,zebys miala rownie dobra atmosfere podczas pobytu w tym szpitalu.
                      ja mam tylko zal ciutke do lekarzy,ze tak dlugo chodzilam z dzidziusiem w
                      brzuchu-prawie ponad 2 tyg.i,ze tak pozno zdecydowali sie na ciecie-po
                      10godzinach nic nie dajacych skurczy.ale najwazniejsze,ze wszystko skonczylo
                      sie dobrze.i,ze zdrowa dzidzia wlasnie spi w lozeczkusmile)
                      pozdrawiam.
                      jak bedziesz miala jakies pytania to pisz:bzz13@wp.pl
                      Majka
                • mycha1979 Re: do ominiki 15.09.04, 12:28
                • mycha1979 Re: do Dominiki 15.09.04, 12:33
                  Hej. Moje samopoczucie bardzo podobnie do Twojego.. smile Też chętnie śpię i
                  raczej pozostałe dolegliwości już minęły, poza (czasami) bólem głowy. I czuje
                  tylko jak mi się dół brzucha rozrasta i czasami łapią mnie małe skurcze, które
                  muszę skonsultować z lekarzem w poniedziałek, bo nie wiem czy to norma.
                  Obecnie wyczekuję kopniaków, ale jak narazie ciszacrying Ciekawe kiedy się mój mały
                  robaczek odezwie?? smile Pozdrowionka!!!
    • mycha1979 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 21.09.04, 13:13
      Czy któraś z Was drogie kobietki podzieli się swoimi opiniami o tym szpitalu?
      • reni25 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 21.09.04, 15:51
        (kopiuję moją jak najbardziej aktualną wypowiedź z innego wątku)
        Witam!
        Uważam, że dokonałaś doskonałego wyboru. Rodziłam w Jordanie nieco ponad trzy
        miesiące temu i mam przemiłe wspomnienia. opieka jest świetna, fachowe i miłe
        pielęgniarki i położne służą radą i pomocą. Pytają, czy sama chcesz zająć się
        dzieckiem, czy one mają to robić. Lekarze położnicy i pediatryczni też w
        porządku. Odpowiedzą na pytania, doradzą i co jest rzadkością, zrobią to
        całkiem sympatycznie. Ja zrobiłam tylko jedem błąd- nie poszłam do szkoły
        rodzenia, bo myślałam, że już wszystko wiem. Po fakcie nabrałam pokory.
        Także Jordan to dobry wybór. Życzę takich samych doświadczeń. reni
        • ewolek1 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 22.09.04, 18:34
          Dziewczyny czy też słyszałyście że Jordan jest zamknięty? Czy jest jakaś
          kobitka która rodzi jeszcze we wrześniu?
          • mycha1979 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 23.09.04, 09:48
            Tak, wczoraj dojrzałam kartkę na drzwiach że od 30 września od 8.00 szpital
            zamknięty.. Ale przyczyny nie znam? sad
            • mycha1979 Re: KTO PLANUJE RODZIĆ W SZPITALU JORDANA W ŁODZI 30.09.04, 11:21
              Mała poprawka! smile Szpital od dziś tj od 30 września od 8 rano jest czynny.
              Remont był a teraz już funkcjonuje poprawnie, bo zasięgnęłam językasmile)) Więc
              się nie stresujcie bo możecie spokojnie tam rodzićsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka