monika_8721 11.01.15, 09:15 Witam,mam pytanie - czy test zrobiony 3 dni przed terminem @ jest wiarygodny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 10:57 jak pokazuje ciążę, to tak a jeśli liczysz na to, że jesteś i jeszcze nic nie ma, to najlepiej zrób test 2-3 dni po terminie @ Odpowiedz Link Zgłoś
monika_8721 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 11:20 Test wykonalam wieczorem i wyszedl negatywny niestety Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 12:02 W przypadku testu negatywnego, zrobionego przed terminem miesiączki należy wynik powtórzyc. Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki lub po terminie. W tej chwili wynik jest 50/50, albo jesteś i test "nie wyczuł" hormonu ciążowego albo nie jesteś. Powtórz test lub zrób badanie z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 12:47 Musiałabyś cały dzień nie oddawać moczu, żeby wieczorem stężenie hcg było na tyle wysokie by coś wykazało. Powtórz jutro rano z pierwszego moczu, a najlepiej zaczekaj kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 13:05 ja robiłąm przed @ kilka testów jedne wyszły negatywnie drugie pozytwywnie. Kup taki o czułości 20 , mnie wyszedł pozytywny w ciągu dnia przed miesiączką. Dodam jeszcze tyle ze w pierwszej ciąży, do tego bliźniaczej tydzień po terminie @ test wyszedł negatywnie, więc nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 13:31 beta z krwi tak dlatego lepiej zrobić raz i mieć wiarygodny wynik niż wydawać pieniądze na testy sikane, wyjdzie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
zama-zama Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 19:49 ja robiłam pierwszy test 5 dni przed okresem- wyszedł pozytywny, ale nie zawsze tak musi być przecież, zrób po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 20:06 Zidentyfikowanie tak wczesnej ciąży ma jedne minus, jeśli mimo pozytywnego testu, miesiączka wystąpi i ciąża się samoistnie poroni, co jest całkowicie fizjologiczne, to potem co miesiąc jest stres. Nie tak dawno, miałam tak z koleżanką, która bardzo planowała dziecko, robiła bete 10 dni po owulacji, wyszła jej dwa razy pozytywna (tak na poziomie 15), wielka radość, ze ciąża, potem nagle miesiączka, raz w terminie, drugi raz 2 dni po i rozpacz. Jak zaszła w trzecią ciąże, to cały I trymestr była kłębkiem nerwów. Na szczeście wszystko ok i za3 miesiące urodzi dzidziusia, ciąża bezproblemowa. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie może się doczekać, ale im bardziej na luzie się podejdzie do całej koncepcji poczęcia, tym zdrowiej dla wszystkich:matki, ojca i dziecka. Marze się, a sama drugą ciaże zidentyfikowałam wczesnie robiac badanie krwi, ale miałam tak oczywiste objawy identyczne jak w peirwszje ciąży,że po prostu chciałam wiedzieć.Nie mniej jednak liczyłam się z tym, że może być różnie, szczegolnie, że jedno wczesne poronienie mam na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_8721 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 20:30 Przykro mi z powodu Twojej straty... A powiedz jak wygladala u Ciebie sprawa sluzu? Mialas go od razu duzo czy dopiero po jakims czasie wystapil? Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 20:44 Niestety nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć, bo śluzu jakoś szczegolnie nie obserwowałam. Pierwsza ciąża była lekkim zaskoczeniem, więc w ogole ne za bardzo pamiętam jej początki, a tymbardziej sluzu. Ta ciaża, któa obecnie dobiega końca, jest juz bardziej świadoma, ale śluzu z początku nie pamiętam. To co w tej ciązy mnie przestraszyło na samym początku a okazało się norma to stany podgorączkowe, prawie przez cały I trymestr. 37,2-37,6. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Wiarygodność testu ciążowego 11.01.15, 22:02 Monika, najlepsza rada, wyluzuj. 3 dni przed spodziewaną miesiączką dopatrujesz się "ciążowego śluzu". Przed samą miesiączką zawsze jest go więcej, czasami można być śliską jak podczas owulacji, więc naprawdę poczekaj trochę. I się tak nie stresuj, to nie służy jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
monika_8721 Re: Wiarygodność testu ciążowego 14.01.15, 10:30 Kobietki dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi i kazdej z osobna Udalo sie - jestem w ciazy. @ nie przyszla, dwa testy wykonane rano pozytywne i wizyta u lekarza na 21.01 Odpowiedz Link Zgłoś