Dodaj do ulubionych

brazowe glutki w ciąży

17.08.15, 13:32
Jestem w 12 tyg ciazy. Odtsawilam luteine, która brałam do ustanie i zaczęła mieć brązowe upławy który są jak takie glutki. Gęste i lepiace się bezwonne. Nic mnie nie boli, nie czuje się jakoś źle czy dziwaczne. Nie wiem co to jest. Wizytę u lekarza mam w piątek. Nie wiem czy czekać czy udać się na IP , bo mój lekarz jest na urlopie. Proszę o podpowiedzi. To ja pierwsza ciąg. Byłam 5 dni temu na usg i wszystko było dobrze.
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: brazowe glutki w ciąży 17.08.15, 22:26
      Póki nic nie boli to nie panikuj i czekaj spokojnie na wizytę...
      • roxana8881 Re: brazowe glutki w ciąży 18.08.15, 19:55
        a dlaczego odstawilas? lekarz kazal, skonczyla sie czy od tak? ponoc czasem kobiety maja okres w ciazy- sprawdz z kalendarzem czy to sie pokrywa z dniami, kiedy zazwyczaj masz okres
        • dushychka Re: brazowe glutki w ciąży 18.08.15, 22:07
          Skończyła mi się uncertain lekarz nie wyliczył. A rzeczywiście czas okresu , nawet dostałam wyprysków jak zawsze przed okresem. Miałam jeszcze luteine dopochwowe wiec ja aplikuje i w sumie zmniejszyły się uplawy. Tyle tylko że do pochwowe mają mniejsze stężenie.
          • roxana8881 Re: brazowe glutki w ciąży 21.08.15, 10:22
            No wiesz jak bardzo se martwisz lepiej pojechac do szpitala i przyjac sie na te 3 dni dla pewnosci. W tamtym tyg mialam plamienie- niby tylko raz ale pojechalam to sprawdzic z tego wzgledu, ze wczesniej mialam problemy z krwiakiem. Lekarz nic mi nie wykryl, a wczoraj na wizycie u mojej pani doktor, przy pobieraniu abdan cytologicznych powiedziala ze widzi jakas grudke, jakies naczynko i pewnie z tego bylo to plamienie. Niby nic groznego ale teraz przynajmniej wiem ze jest wszystko ok- tez mam luteine wink
    • dushychka Re: brazowe glutki w ciąży 21.08.15, 19:17
      byłam u lekarza i to są resztki z krwawienia czyli się oczyszcza wszystko... więcej strachu niż powinno być wink
      • angeika89 Re: brazowe glutki w ciąży 21.08.15, 21:37
        No to super smile
        Oszczędzaj się i powinno być ok. Powodzenia
      • lidek0 Re: brazowe glutki w ciąży 22.08.15, 09:41
        Ale resztki jakiego krwawienia, nie piszesz, że krwawiłaś. Poza tym luteinę w pełnej dawce bierze się do 20 tc kiedy w pełni wykształcone jest łożysko.
        • dushychka Re: brazowe glutki w ciąży 23.08.15, 13:12
          Luteine brałam z powodu krawienia, później przestał. Skończyłam brać i się pojawiły glutki. Lekarz uznał ze nie ma już wskazań aby brać. Nie biorę jej i w sumie nie mam niepokojowych objawów. Powiedział ze to hormony i może ze trzeba z tym delikatnie postępować bo w głowie może się pomieszac wink
          • lidek0 Re: brazowe glutki w ciąży 23.08.15, 16:29
            Skoro to hormony /a rozumiem, że badałaś skoro tak twierdzi lekarz?/ to tym bardziej suplementacja wskazana do całkowitego wytworzenia się łożyska.
            • dushychka Re: brazowe glutki w ciąży 23.08.15, 21:53
              Nie chce Cię urazić ale mam zaufanie do lekarza i uważam że wie co robi... przecież nie poświęci swojej kariery dla jednej kobiety w ciąży ze popełnia błąd w sztuce lekarskiej. Tym bardziej, że to dobry lekarz w Warszawie i trudno do niego się dopchac.
              • lidek0 Re: brazowe glutki w ciąży 25.08.15, 06:45
                Po prostu zastanawia mnie jak na ładne oczy pacjentki bez badań lekarz stwierdza problemy z hormonami? Mnie nie urazisz, ja po prostu bez badań nie byłabym pewna czy to akurat hormony, na szczęście moja lekarka zleca tak proste badania i wypisanie jednego skierowania na jedno badanie wcale nie jest poświęcaniem całej swojej kariery jednej ciężarnej ale troska o pacjentkę. "Tym bardziej, że to dobry lekarz w Warszawie i trudno do niego się dopchać." dobry jak ma problem z jednym skierowaniem na jedno badanie? Nie wiem czy chciałabym się do kogoś takiego dopychać. Efekt w każdym razie jest taki, że odstawiłaś lek doustny i coś się zaczęło dziać.
                • dushychka Re: brazowe glutki w ciąży 25.08.15, 08:32
                  Resztki krwi zeszły i juz nic się nie dzieję, skierowanie na badania mam co wizytę i to różne. A moim zdaniem dostawa nie leków na wszelki wypadek to głupota a wiele lekarzy właśnie tak robi.
                  • lidek0 Re: brazowe glutki w ciąży 25.08.15, 18:27
                    No ale właśnie sama piszesz, że brałaś luteinę a hormonów nie badałaś, więc to było na wszelki wypadek i chyba przeczysz sama sobie /chyba, że coś źle zrozumiałam/ bo ja też uważam, że leki na wszelki wypadek to bzdura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka