becia39 17.09.04, 02:52 Dziewczyny! Czy ktoś z Was miał arytmię albo ma? U mnie pojawiła się 4 lata temu, trochę się wyciszyła także 1,5 roku spokoju, a teraz mój gin mnie nastraszł że jest to niebezpieczne. Jestem w 30 tyg i mam planowaną cesarkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eemka Re: Arytmia a ciąża 17.09.04, 08:33 mam arytmię od 12 roku życia. Pierwsza ciąża bez żadnych problemów. W drugiej odezwała się na początku ciąży, jednak lekarz uspokoił mnie że duża część ludzi ma to i że nie ma się czym martwić jednak trzeba mieć ją na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
becia39 Re: Arytmia a ciąża 17.09.04, 08:48 Jaką miałaś arytmię? Ja mam dodatkowe skurcze przedsionkowo- komorowe. Bierzesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
eemka Re: Arytmia a ciąża 19.09.04, 16:17 mam zerwaną pojedyńczą nic ścięgnistą do przedniego płatka mitralnego z falą zwrotną +/++. nie biorę żadnych leków. jest to wada do usunięcia. zabieg ,, kosmetyczny,, Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: Arytmia a ciąża 19.09.04, 18:24 becia39 napisała: > Jaką miałaś arytmię? Ja mam dodatkowe skurcze przedsionkowo- komorowe. Bierzesz > > coś? Mam arytmię odkąd pamiętam. Parę miesięcy temu bardzo się nasiliło, po dwóch holterach i echu serca lekarz stwierdził właśnie niebezpieczne dodatkowe skurcze komorowe. Zażywałam Sectral. Ciążę planowałam od dawna, właśnie na ten moment. Niestety, nie można w ciąży zażywać Sectralu. Musieliśmy odczekać na skończenie kuracji. Z serduszkiem bardzo się poprawiło, mogłam odstawić lek i... zajść w ciążę. Nic się nie martw, będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
iwka78 Re: Arytmia a ciąża 19.09.04, 18:54 Ja mam arytmie od urodzenia a do tego całkowity blok przedsionkowo-komorowy (III stopnia). Odstawiłam wszystkie leki na serducho i czuję się świetnie nawet z pracy narazie nie zrezygnowałam. Lekarze zarówno gin. jak i kardiolog twierdzą że trzeba być dobrej myśli bo narazie jest ok. U Ciebie też będzie wszystko dobrze, nawet o serduszku nie myśl! Pozdrawiam. Iwka i 11tc Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
becia39 Re: Arytmia a ciąża 20.09.04, 04:13 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Jesteście kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_monika Re: Arytmia a ciąża 20.09.04, 09:35 hhhmmm..... moja koleżanka też miala cesarkę ale na własne życzenie. Myśle ze tak powinno byc, może to i lepiej.. Nie umiem pomóc poniewaz dopiero staram sie z moim chlopakiem o dzidziusia i cos ciężko.Nie ma efektów od maja.pozdrawiam papa Ktoś tu chyba cierpi na bezsenność Odpowiedz Link Zgłoś