Dodaj do ulubionych

PORÓD WE WROCŁAWIU

22.09.04, 18:38
Cześć, dziewczyny! Jestem nowa na forum i od razu chcę zapytać, czy któraś
słyszała coś na temat Klinik (pl.Grunwaldzki)? Bo chcę rodzić w wodzie, a tam
mi się nawet spodobało-położna nas z mężem oprowadziła i pokazała całą
porodówkę. Rozumiem, że robią to dla pieniędzy, bo poród w wannie trochę
kosztuje, ale mam nadzieję, że mają dobry stosunek do pacjentek?! A może
słyszałyście o szpitalu w Świdnicy (podobno bardzo fajny). Czekam na
odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • magdip27 Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 22.09.04, 18:43
      ha, ja chodzę do dra Wilczyńskiego i chyba będę rodzić na Klinikach - chcę w
      wodzie, ale to dopiero w marcu. Jeszcze nie mam wybranej położnej i dogranych
      wszystkich szczegółów.
      Jak będę coś wiedzieć, to dam znać, i proszę o to samo smile

Magdi
      • natusik Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 22.09.04, 18:54
        Ja jestem w 19tyg. Mam termin na 24lutego. Chodzę do dr Bloka (tego młodszego).
        Jeszcze nic nie wiem o procedurach porodowych, np.nic nie wiem o tym, że trzeba
        mieć położną. Czy o tym mówił ci twój gin.? Czy będziesz chodziła do szkoły
        rodzenia? jeśli tak, to czy też w Klinikach? Wiesz, ile kosztuje?
    • asieka Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 22.09.04, 18:52
      Czesc,

mnie stamtad polecano polozna, pania Lidie Madra, dopiero bede sie z nia
      zdzwaniac i ugadywac wszystko. W samym Wrocku nie ma chyba szpitala o ktorym
      mozna powiedziec ze jest user friendly, duzo dobrego slyszalam natomiast o
      Olawie i o Trzebnicy.
    • agga1976 Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 22.09.04, 19:44
      ja zdecydowalam sie na Dyrekcyjna, tam pracuje moja lekarka, tam tez lezalam
      przed ciaza (mialam klopoty z zajsciem w ciaze) oraz pozniej na patologii ciazy
      (od 8 do 10tc)
      szpital nie jest moze ladny, w koncu to stary budynek, ale za kazdym razem
      bylam b.zadowolona z opieki (zarowno lekarze jak i polozne), poza tym maja tam
      najlepszy na Dolnym Slasku sprzet do ratowania noworodkow

pozdrawiam
      Agga + 37tyg Malenstwo smile
      • bettinaj Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 22.09.04, 21:00
        ja bede rodzić za 4 tyg. na Kamieńskiego. tutaj tez jest możliwy poród w
        wodzie, a szpital o wiele bardziej przyjazny...wybór nalezy jednak tylko do
        Ciebie...
        pozdr
        beata
    • krabe Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 23.09.04, 12:22
      witam, ja będę rodzić na chałbińskiego na klinikach. Chodzę do dr
      Korzeniewskiego.Odradzam Wam Trzebnicę, bo tam jest kiepska opieka medyczna nad
      dzieciakami zaraz po porodzie. Jeśli są jakieś komplikacje z dzieckiem po
      porodzie, zaczyna chorować to i tak wiozą dziecko do wrocławia.Nie maja
      odpowiedniej opieki pediatrycznej, brak sprzętu itp.A po co narażać dziecko na
      taki stres.pozdrawiam
    • mmala6 Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 23.09.04, 12:36
      ja chyba tez bede rodzic na Klinikach w wodzie, o ile sie nic nie zmieni.
      Zapisalam sie tam do szkoly rodzenia (kosztuje 200 zl za 14 zajec po 2h)
      zaczynam 18.10.Co ciekawe moaj kolezanka rodzial tam dwa lata temu w wodzie, i
      wtedy szkola rodzenia byla za dramowink) Pani powiedziala ze to troche za
      wczesnie (bede w 25 tc) ale przy nastepnym kursie moge nie zdazyc, zaczyna sie
      06.12 a ja mam termin na 05.02. Poza tym to srednia przyjemnosc tluc sie z
      brzucholem przez cale misto w srodku zimy.
      • natusik Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 23.09.04, 13:24
        Dziękuję, dziewczyny!
        Właśnie dzwoniłam do szkoły, ale powiedziano mi, że na najbliższy termin
        (18.10) jest za wcześnie - mam termin porodu 24.02. Więc zapiszę się na
        następny-06.12. Co prawda, będę wtedy w 30tyg., ale to nic. Może będę z
        największym "brzuszyskiem"! Fajnie! Jeszcze porozmawiam z mężusiem, w jakie dni
        będziemy chodzić, bo on chodzi na studia wieczorowe.
        mmala6, dobrze, że masz termin o wiele wcześniej ode mnie, bo bardzo się
        martwię, że kiedy zacznę rodzić-sala "z wodą" będzie zajęta.
        Fajnie, że więszość z was pisze, że chce rodzić na Klinikach, ale żadna nie
        powiedziała, że ma dobrą opinię na temat tego szpitala-czy któraś z was już tam
        rodziła lub przynajmniej słyszała, jak się tam rodzi?!!!!!!!!!!
        mmala6, jak twoja koleżanka wspomina poród tam?
    • mama_groszka Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 23.09.04, 14:35
      Ja własnie jestem w 32tc. i chodze na kurs na Chalubinskiego i wcale nie jestem
      mama z najwiekszym brzuszkiem. Jest w mojej grupie dziewczyna w 38tc i swietnie
      sobie radzi. Poza tym lepiej sie cwiczy z duzym brzuszkiem. Tez bede rodzic do
      wody. Oczywiscie jak groszek sie ustawi glowka do gory i nie bedzie zadnych
      komplikacji. Porod kosztuje 500zl i w cenie tej masz wliczona polozna ktora
      jest calkowicie i jedynie do Twojej dyspozycji oraz koszt porodu rodzinnego.
      Polozna jest ciagle przy Tobie - moze wyjsc jedynie do toalety, bo z tej w
      pokoju nie moze korzystac ona jest do dyspozycji rodzacej. Aha no i co wazna na
      Kamienskiego wymagaja szereg dodatkowych badan - np. na nosicielstwo HIV i inne
      wiec decydujac sie na porod w tamtym szpitalu musisz miec plik dodatkowych
      badan ze soba, ktore tez sa platne. Na klinikach lekarz przyjmujacy na oddzial
      decyduje czy mozesz czy nie rodzic do wody.
      Pozdrawiam
    • mmala6 Re: PORÓD WE WROCŁAWIU 23.09.04, 15:50
      Natusik - mam nadzieje, ze nie bedzie wiecej chetnych na wanne w MOIM terminie,
      bo bedziemy sie chyba bic na brzuchysmile albo licytowac na rozwarcia, hehehesmile)

Moja kolezanka byla bardzo zadowolona i z wanny i ze szpitala. Opowiadala mi
      swoja historie jakis czas temu jak jeszcze nie bylam specjalnie zainteresowana,
      ale mysle ze to, iz twierdzi ze nastepne dziecko bedzie tez tam rodzic i tez w
      wannie jest wyrazem zadowoleniasmile

W tej szkole bede miala chyba najmniejszy brzuszeksad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka