Dodaj do ulubionych

Za wolny przyrost hcg

28.02.16, 19:58
W sobote znalazlam sie na izbie przyjec z lekkim krwawieniem (5kropel krwi) . juz nie krwawie . ale poziom hcg jest niepokojacy dla lekarzy jak i dla mnie . w piatym tygodniu wynik robiony w sobote o 16 jakos wynosil 18440 na drugi dzien o godzinie 7 wyniosl 18490 jakos. Lekarze twierdza ze to za malo . niewiem czy powinnam sie zaczac niepokoic. Wierze ze malenstwu nic nie jest.. Jutro mam zlecone z rana znow hcg maja sprawdzic czy wiecej sie podwyzszylo i znow usg . czy ktoras z was mialo podobnie . pomocy .. Martwie sie
Obserwuj wątek
    • moniwikianton Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 10:06
      Rzeczywiście przyrost jest nieznaczny, jednakże bywa tak, że występują skoki przyrostowe i dlatego powinno się badać co 48h-72h! Jak aktualnie wygląda sytuacja? Wynik jak na 5 tydzień jest bardzo wysoki. Oczywiście ma Pani na myśli 5 tydzień od OM (ostatniej miesiączki)? bo tak się prawidłowo liczy.
      Pozdrawiam serdecznie!
      • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 18:32
        Wzroslo do 18579 jakos wiec tez nie znaczaco. Lekarze nic nie chca mowic . tylko ze znow mamy powtorzyc za 2 dni wiec nic ciekawego nie wiem .a siedze tutaj i siedze . i jeszcze znow pojawilo sie krwawienie nie duze bo z 2/3 kropelki . no ale nie wiem jak to bedzie dalej
      • lili.80 Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 18:34
        Czemu przy tak wysokiej becie nie zrobia usg? Beta powyzej 10 000 wolniej przyrasta i do diagnostyki bardziej wiarygodne jest usg. Jest pecherzyk? Rosnie? Widac zarodek?
        • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 21:05
          Zrobili jedno usg na samym poczatku pecherzyk 6mm bez bijacego serducha. Bo w takim tygodniu serducho nie bije jeszcze . powiedzieli ze nastepne zrobia dopiero za 4 dni jakos nie wiem czemu. Jeden lekarz powiedzial ze dzisiaj mam miec zrobione caly dzien chodzilam pytalam o te usg ale okazalo sie ze on tylko powiedzial nie zlecil. Inny lekarz powiedzial ze wlasnie za 4 dni zrobia ze wzgledu na to ze troche krwawilam
          • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 21:09
            Cyrk na kolkach normalnie . co chwile tylko powtarzanie tego hcg zadnych konkretow. Najlepiej byloby sie wypisac na wlasne zadanie i prywatnie pojsc bo tak to nic sie nie dowiem
    • ania_kas Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 22:01
      Hej, nie denerwuj się, idź do innego lekarza, wypisz się z tego durnego szpitala. Ja tak miałam w drugiej ciąży: lekarka uznała, że zbyt wolno przyrasta beta hcg i że "ta ciąża nie ma szans", i żebym przyszła za 2 tygodnie, to mnie skieruje na łyżeczkowanie do szpitala i żebym przypadkiem nie robiła sobie nadziei. Wróciłam do mojego lekarza, który powiedział, że po pierwsze, skoro mam nieregularny cykl, to generalnie nic nie wskazywało, że coś jest nie tak, a po drugie, skoro miała takie podejrzenia, to nie miała prawa mi tego mówić zanim się nie upewni. Dziś Synek ma prawie 2 lata i jest demonem energetycznym smile
      • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 22:11
        Tak wlasnie zrobilam jutro mam wizyte . ale boje sie bo mozliwe ze przez te nerwy troche mi tej krwi jeszcze wylecialo dzisiejszego dnia . mam nadzieje ze nie bedzie za pozno . i ze ten doktor wpadnie na cos a nie na czekanie i robienie w kolko hcg.
        • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 29.02.16, 22:13
          Tylko ze ja mam regularne cykle .. Zobaczymy co doktor jutro powie. Moze da mi jakas nadzieje czy jakas propozycje inna niz czekanie i czekanie bezsensowne jeszcze w szpitalu gdzie zdrowie psychiczne wysiada w szczegolnosci gdy co chwile jakas dziewczyna po poronieniu przychodzi ...
    • rudaja89 Re: Za wolny przyrost hcg 02.03.16, 08:11
      Ja wczoraj miałam wynik 94324 a tydzień temu 47518, więc przyrost jest mały. Do tej pory rosło ładnie uncertain nie wiem czy to,że zaczęłam brać heparyne w brzuch zastrzykami mogło mieć wpływ? Jestem przerażona, martwię się bardzo,bo w październiku straciłam ciążę i boje się,że znów to się dzieje...w dodatku miałam mdłości cały zeszły tydzień,a teraz zniknęły, a mdłości to podobno bardzo dobry objaw, co robić? Mam dziś wizytę na 15, ale do tej pory chyba zwariuje, czy u Ciebie coś się wyjaśniło? Czy lekarze pomogli jakoś?
      • schat-be Re: Za wolny przyrost hcg 03.03.16, 10:24
        Po poziomie HCG można wnioskować, że to conajmniej 6-7 tydzień. Od tego momentu dużo lepszym narzędziem do monitorowania ciąży jest USG, bHCG przestaje być miarodajne. Dodatkowo od poziomu 6000, beta podwaja się w 96 godzin: CZTERY DNI! A co dopiero przy poziomach takich, jak Ty masz.
      • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 05.03.16, 08:16
        Okazalo ze sie ze zarodek zatrzymal sie w t tygodniu bo wedlug okresu powinnam byc juz w 8 tygodniu. Krwawienie dalej wystepuje. Zdecydowalismy o samoistnym poronieniu w domu . Jedynie gdyby sie cos dzialo niepokojacego mamy zglosic sie na izbe przyjec. Przykre to ale co zrobic .
        • zalamanamatula Re: Za wolny przyrost hcg 05.03.16, 08:17
          *Zatrzymal sie w 5 tygodniu
    • challenge_accepted_lodz Re: Za wolny przyrost hcg 03.03.16, 23:21
      Staraj sie nie martwic na zapas. Moja przyjaciolka mila slabe przyrosty, pozniej malo wod plodowych, a w tym roku szykujemy sie na drugie urodziny jej syna. Glowa do gory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka