ekaczmarczyk 24.09.04, 13:14 Hej! I znowu mam pytanko. Czy możliwe jest że w 25 tygodniu ciąży rzadziej wyczuwam ruchy dzidziusia niż wcześniej? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaika7 Re: Ruchy dziecka. 24.09.04, 13:22 czytałam że dzieci są najbardziej aktywne między 24 a 28 tc. ale jak ze wszystjkim i tu nie ma reguły. W tym czasie dzidzia ustala sobie stały rytm aktywności i czuwania. Może Twoje dziecko jest teraz bardziej aktywne w nocy, gdy śpisz, a w dzień, gdy chodzisz ruchy Twojego ciała kołyszą je do snu i zupełnie mu to odpowiada. Z tego co wiem do lekarza powinnaś zgłosić się, jeśli odczuwasz WYRAŹNĄ NAGŁĄ zmianę w aktywności dziecka. Ja myślę, że to nic takiego. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Ruchy dziecka. 24.09.04, 13:34 A czy możliwe jest że te ruchy jeżeli są wyczuwalne są mniej widoczne dla mnie? Kiedyś widziałam jak dzidzia kopała a teraz mniej są widoczne a czuję je tak jakby bardziej w środku. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
malaika7 Re: Ruchy dziecka. 24.09.04, 13:52 Wydaje mi się, że tak. Może dzidzia woli teraz siedzieć bardziej od wewnętrznej strony? Albo wyżej? Może tak jej wygodniej. Przecież cały czas rośnie, różnie się układa. Moje dziecko też różnie kopie. Najważniejsze że czujesz ruchy. Jeśli jednak nadal masz wątpliwości, może zadzwon do Twojego lekarza. Myślę, że jeśli mu opiszesz te odczucia, to przez telefon Cię uspokoi i dokładnie wyjaśni dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Ruchy dziecka. 24.09.04, 13:58 Dziękuję Ci za odpowiedzi. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: Ruchy dziecka. 24.09.04, 15:18 U mnie w tym czasie bylo podobnie, calkiem niepotrzebnie sie martwilam bo niedlugo wszystko wrocilo do normy. Teraz (37 tc) mala szaleje i spokoju mi nie daje a jak sie rusza to wyglada jakbym miala obcego w brzuchu) Odpowiedz Link Zgłoś