Dodaj do ulubionych

planowanie płci dziecka

31.10.16, 14:18
Słyszałyście pewnie o tej metodzie związanej z długością życia plemników żeńskich i męskich. tutaj przykładowa strona z opisem zdrowieiuroda.blox.pl/2009/04/Jak-zaplanowac-plec-dziecka-Metoda-dra-Shettlesa.html

Otóż nie wiem jak do tego doszło ale u nas seks był w 8 dniu cyklu, owu mam zazwyczaj ok 14 dnia a tu wychodzi nam teraz z usg że chłopak jednak będzie. Jak to możliwe?
USG było w 14 tc - ewidentnie widać że coś "tam" wystaje, co nie powinno jeśli miało to być dziewczę i zastanawiam się też czy ewentualna pomyłka na poziomie usg jest możliwa?
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: planowanie płci dziecka 31.10.16, 15:07
      No ja dzięki tej "metodzie" mam czteroletniego synka, więc to chyba wróżenie z fusówwink Ja starając się zakupiłam nawet książkę Wójcika, będącą skróconą wersją Shettlesa, zastosowałam wszystko łącznie z chińskim kalendarzem (wg niego miało być dziewczę) i mamy cudownego chłopca, o ogromnej wrażliwości i empatiismile Starając się o trzecie wybrałam inną metodę
      books.google.pl/books?id=PV3U1gyiHR4C&pg=PA40&lpg=PA40&dq=kynzi+method&source=bl&ots=lTH8Ym3vcB&sig=eJK4DbOrcAi7xpGjiBU3zKA8ZFE&hl=pl&sa=X&ved=0ahUKEwjAjrKw9OPPAhVnIpoKHYWPCaEQ6AEIPDAE#v=onepage&q=kynzi%20method&f=false
      plus dużo modlitwy i już niedługo okaże się, czy skutecznie, choć wg usg ma być dziewczynkasmile Ale tak naprawdę najważniejsze jest, aby maluch był zdrowy.
    • sloodziak1916 Re: planowanie płci dziecka 01.11.16, 05:18
      witam serdecznie mam takie pytanie jestem już po miesiączce dokładnie powinnam mieć 27 września .
      Kochałam się od razu po mojej miesiączce w wrześniu i to wiele razy w niedziele robiłam test i wyszły dwie kreski tylko jedna była mocniejsza a druga lekko słabsza (różowa) czy jestem w ciąży ?

Na chwile obecną brak miesiączki w tym miesiącu.
      • q_fla Re: planowanie płci dziecka 01.11.16, 08:54
        A w której jesteś klasie gimnazjum?
      • bisiek10 Re: planowanie płci dziecka 02.11.16, 21:12
        Gratulacje smile
    • mamapierwszaka3 Re: planowanie płci dziecka 01.11.16, 09:56
      To prawda, że męskie plemniki są szybsze a żeńskie dłużej żyją. Ale to przecież nie wyklucza możliwości, że parę setek żeńskich plemników okaże się dość szybkich by dotrzeć równocześnie z męskimi do komórki jajkowej. Podobnie kilka męskich będzie bardziej żywotnych i już całe planowanie bierze w łeb. Bliźnięta różnej płci zdarzają się dość często a przy monitorowaniu cyklu wiadomo, że dwie komórki jajowe uwolniły się w tym samym czasie.
      Co ma być to będzie. Byle zdrowe, reszta naprawdę nie ma znaczenia.
      • majuszka.77 Re: planowanie płci dziecka 01.11.16, 10:09
        U mnie w rodzinie jest tak ..... metody metodami .....i tak wyjdzie chłopak smile mamy ich już 7 ,ósmy w drodze a dziewiąty w planach smile tzn . nie że ja tylko jest nas 4 siostry i wszystkie rodzą samych chłopcówsmile
        • annika23 Re: planowanie płci dziecka 01.11.16, 21:37
          majuszka u mnie podobnie, ja mam 7 braci (razem z ciotecznymi), u wszystkich są synowie,a u mnie też dwóch chłopaczków, u męża w rodzinie też same chłopy i jakimś cudem ma jedną siostrzenicę. My zaszaleliśmy już po owu, jakieś 5-6 h po i ponoć ma być dziewczynka - na przekór metodom o żywotności plemnikówwink ale ja uwierzę jak ją zobaczę bez pieluchywink
          • karolka.83 Re: planowanie płci dziecka 02.11.16, 16:53
            annika, widzę, ze już końcówka <3
            u mnie 16 tydzień !!! big_grin smile
            • annika23 Re: planowanie płci dziecka 02.11.16, 17:22
              Tak i choć nie lubię narzekać, to mam już trochę dość.
    • wuika Re: planowanie płci dziecka 04.11.16, 12:28
      Jak to możliwe? Normalnie. To 'planowanie' pozwala Ci przechylić szalę na rzecz danej płci o jakieś 5-10%, czyli zamiast 50:50 masz np. 60:40. To nie jest przecież 100%.
    • mamapierwszaka3 Re: planowanie płci dziecka 04.11.16, 14:55
      Ja właśnie wróciłam z usg połówkowego. Dzieciątko nieplanowane ale wg tej metody powinno być chłopcem. Lekarz twierdzi, że dziewczynka smile I mam nadzieję, że tak zostanie tongue_out choć w ostatnim roku u kilku moich znajomych lekarze bardzo często mylili się co do płci i dopiero w 8-9 m-cu podawali właściwą smile I to działało w obie strony, mówili że będzie chłopak a rodziła się dziewczynka i na odwrót.
      Mnie to zastanawia, że lekarze potrafią ocenić budowę serduszka, nerki itp a z płcią są takie problemy. Widocznie do pewnego etapu rozwoju narządy płciowe wyglądają jednak podobnie tongue_out Nie trzeba się nastawiać.
    • iziula1 Re: planowanie płci dziecka 09.11.16, 23:58
      Ja przed 3 ciążą "zaplanowałam" płeć. Jednak wiedziałam,że cokolwiek się urodzi będzie tak samo wyczekane i kochane.
      Pół roku wcześniej zmieniłam dietę na dziewczynkę wink, przez kilka lat prowadziłam karty obserwacji cykli więc z określeniem dni płodnych nie miałam problemu. Kochałam sie z mężem co drugi dzień a przed owulacją miałam 3 dni postu.
      Mam córkę.
      Ale nie dam sobie ręki uciąć że to w 100% wyszło dzięki planowaniu smile
      • feresska Re: planowanie płci dziecka 08.12.16, 13:46
        My z kolei z dietami, kalendarzykiem, metodami chińskimi i wszystko co możliwe a ma być trzeci chłopak wink zwatpilam w jakiekolwiek metody planowania.
        • lucyjkama Re: planowanie płci dziecka 08.12.16, 20:21
          Niektóre pary mogą mieć tylko chłopców albo tylko dziewczynki. Może tak jest u Ciebie.
    • e_le_n_a Re: planowanie płci dziecka 09.12.16, 12:35
      Fizljologia i biologia smile Nigdy nie wiadomo,który plemnik wygra. Można wierzyć w kalendarze,cuda i inne modlitwy ale i tak nie wiemy co ,a raczej kto nas czeka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka