Dodaj do ulubionych

Ciąża a test płytkowy

09.12.16, 08:32
Moje pytanie i "problem"
Opisując dokładnie, do stosunku doszło 26.11. okres miałam dostać około 7-9.12, dalej go nie mam, zrobiłam test wczoraj i dzisiaj, wyszło, że nie jestem w ciąży. Moje pytanie dotyczy tylko czy możliwe, żeby mój organizm jeszcze nie wykazał ciąży ? Czy już w tym okresie test mogę uznać za 100% odpowiedź.

Martwi mnie to tylko dlatego, że mi się jeszcze nigdy okres nie spóźnił, ewentualnie dostaję wcześniej i mojej kuzynce test po dwóch tygodniach pokazał, że nie jest a 3 dni później, że jest - uznałam to za przypadek....
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: Ciąża a test płytkowy 09.12.16, 12:31
      Teoretycznie około 2 tygodnie po stosunku test powinien pokazać ciążę,w praktyce nie przewidzisz. Mogłaś mieć owulację wcześniej lub później,w tym przypadku potencjalna ciąża może być młodsza i wyjdzie kilka dni poźniej. Okres może Ci się spóźniać z wielu innych przyczyn,w tym "nakręcania" się i wyczekiwania na niego lub II kreski. Zawsze możesz zrobić beta HCG,ona więcej powie niż test. A test powtórzyć za 3,4 dni jeśli miesiączki nadal nie będzie.
    • lucyjkama Re: Ciąża a test płytkowy 09.12.16, 18:33
      Powtórz test z porannego moczu nawet jeśli w instrukcji testu nie ma takiego wymagania. Stężenie hormonów w moczu jest po nocy większe.
      Ja nie robiłam testu rano, tylko po południu, dokładnie 2 tygodnie po owulacji i test wskazał ciążę ale u Ciebie owulacja mogła być później.
      Czytałam, że bardzo czuły test ma rossmann:
      www.rossmann.pl/Produkt/Facelle-paskowy-test-ciazowy-do-uzytku-domowego-1-szt,344956,5455
    • lidek0 Re: Ciąża a test płytkowy 10.12.16, 15:30
      Z bety dowiesz się najszybciej i najpewniej - z sikanymi bywa różnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka