Dodaj do ulubionych

Wczesna ciąża

24.01.17, 08:44
Czesc
23/12 miałam ostatni okres, 20/01 powinnam była dostać okres, ktory mam regularnie co 28 dni. dzisiaj rano zrobilam test i wyszedl pozytywny, 2 wyraźne kreski. Oczywiscie sie bardzo ciesze, bo mam stwierdzoną niedoczynnosc tarczycy i PCOS. Tylko teraz zastanawiam sie czy moze ktoras z tych chorob mogla wplynac na wynik testu? chodzi o to, ze 18/01 robilam badanie TSH i FT4
TSH 1,6100 µIU/ml ( norma lab. 0,27 - 4,2)
FT4 1,09 ng/dl ( norma lab. 0,93 - 1,7 )
Na kartce z wynikami badan jest napisane  Ciąża?-Nie. No i teraz sie martwie, ze sie napalam a test klamie? Czy to jest mozliwe? Przed badaniem pielegniarka pytala sie czy jestem w ciazy, bo zawsze sie pytaja o to przy tych badaniach - wiec nie wiem czy jak bym powiedziala, ze jestem w ciazy to bylaby inna norma?
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: Wczesna ciąża 24.01.17, 08:57
      Żadne inne wyniki nie mają wpływu na wynik testu ciążowego. Beta HCG to hormon kosmówki - jest kosmówka, jest hormon. Gratulacje smile

Natomiast tarczycę miej na względzie, normy TSH dla ciężarnych faktycznie są nieco inne, ale Twoje raczej nie powinny budzić obaw.
    • e_le_n_a Re: Wczesna ciąża 24.01.17, 10:27
      Skontaktuj się od razu z endokrynologiem,żeby Ci odpowiednio zwiększył dawkę leku i jesli nie bierzesz jodu to pewnie przepisze. wyniki masz dobre,optymalny poziom TSH dobry dla ciąży oscyluje w granicach 1,chociaż ja na poczatku jednej z ciąż miałam ponad 3 a też było dobrze,szybko wyrównałam smile dużo zdrówka i gratulacje smile p.s.kwas foliowy bierzesz ?
    • bejbi83 Re: Wczesna ciąża 24.01.17, 14:09
      Masz pcos i regularne cykle?dziwne😀przy tej chorobie owu jest bardzo nieregularna i okres nawet co 3-6mies,hehe ja tak mam😀 ps.jestes w ciazy gratki
    • pati.07 Re: Wczesna ciąża 10.05.17, 16:00
      Hej kobitki ! smile
      Ja rowniez z zapytaniem jak to jest. Przez caly okres plodny staralismy sie,owu wypadla 29.04 i tego dnia rowniez. @ powinnam dostac za 3 dni 13.05 ,od kilku dni piersi mnie bola i sutki,urosly i zrobily sie jędrniejsze,jesli mnie wzrok nie myli to pojawily sie takie niebieskawe zylki. Od tygodnia jakos mam duzo sluzu,doslownie zaczyna sie ze mnie lac i misze uzywac wkladek,jest bialy i kleisty (sybaczcie za doslownosc). Mam uczucie wzdetego brzucha. Ciagle latam siku,zaczelam sie budzic nawet 1-2 razy w nocy gdzie nigdy sie to u mnie nie zdazalo,a pije tyle co zawsze,jednak chodze duzo czesciej. Od tygodnia rowniez mam bole w podbrzuszu jakby zaraz miala pojawic sie @ i czasami wystepuja bole jajnikow (tak sadze) raz prawy raz lewy. Troche wiecej jem,mam czasami napady slodkie-slone i czesto mi sie odbija (nie wiem czy to mozna zaliczyc do objawow ciazy big_grin ale wczesniej nic takiego nie bylo,bynajmniej nie tak czasto w ciagu dnia).W poprzedniej owu nie mialam takich objawow,po za bolami w podbrzuszu,jednak krecha byla jedna sad obawiam sie ze tym razem tez sie nie udalo i jeszcze nie robilam testu bo nie chce sie rozczarowac. Jednak jak w sobote @ sie pojawi to nie bedzie to do unikniecia sad ale tym razem czuje jakby sie udalo,tak mowi mi podświadomość smile i oby sie nie mylila smile smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka