Dodaj do ulubionych

grubosc blizny po cc

19.09.17, 17:14
Czy zna może ktos normy grubości blizny po cc? Ja mam 2,5 mm i nie wiem czy to dobrze. Jestem w 3 ciazy w 31 tyg po 2 cc, mam szew okrężny założony od 22 tyg. Dl.szyjki 19mm. Nie wiem czy mam się martwic. Lekarz powiedział ze da mi skierowanie na zdjęci szwu i cc w 38 tyg ale że to nie oznacza ze mi cc wykonają. Może ktos ma podobne doświadczenie m?
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: grubosc blizny po cc 20.09.17, 07:27
      Po 2 CC CC jest z automatu, chyba, że się uprzesz na sn. Lekarz nic nie mówił odnośnie grubości blizny ?
      • justcedr84 Re: grubosc blizny po cc 20.09.17, 11:41
        No właśnie nie bo bylam tylko na USG i lekarz byl malomowny:\ powiedzial, ze mój lekarz prowadzący ciaze mi wszystko wyjaśni, a wizytę mam dopiero 29.09
        • matkiupadki Re: grubosc blizny po cc 24.09.17, 05:15
          Polskie prawo mówi że kobieta już po 1 CC ma prawo wyboru sposobu porodu, więc to będzie zależało od ciebie. smile
          Co do grubości blizny niestety każdy lekarz mówi co innego, ale przyjmuje się że powinna mieć ponad milimetr więc u Ciebie wszystko w porządku smile
          • pyzarogata Re: grubosc blizny po cc 09.10.17, 10:48
            I jak po wizycie?
            Mój lekarz sprawdził mi bliznę już na pierwszej wizycie przy potwierdzeniu ciąży. Miała 4mm i już wtedy powiedział że o porodzie sn muszę niestety zapomnieć.
            Na 100% osobiście zrobi mi cc.
            • justcedr84 Re: grubosc blizny po cc 13.10.17, 18:51
              Tak lekarz powiedział, że rodzić sn można przy bliźnie grubości powyżej 5 mm.
              • justcedr84 Re: grubosc blizny po cc 13.10.17, 18:53
                Powiedział też, że w Polsce norm ustalonych nie ma, a on się wzoruje na normach amerykańskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka