sonnya Re: imie dla chlopca 16.10.04, 11:47 a ja mam 3 opcje i boje sie, ze bedzie bitwa, bo nie mozemy z mezem dojsc do porozumienia Maksym Dorian Franek (tu tylko niefajnie sie czuje z dluzsza wersja imienia...) z dziewczynka byl spokoj - Sonia, dopoki przyszly wujek (czyli moj niesforny braciszek) nie podpowiedzial, ze tak sie nazywa sunia sasiadki!! grrr za jakies 2 tygodnie bedzie jasne co chowa brzunio, w tej chwili instynktownie wolamy "budrysek" pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jowa20 Re: imie dla chlopca 16.10.04, 15:40 ja jzu mam wybrane dla chlopczykaskar,Kacper lub Dawid a dziewczynka bedzie Oliwka_sliczne!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: imie dla chlopca 17.10.04, 17:22 Błagam tylko nie Oliwka)) Mam siostrę Oliwię, piękne imię , ale ona sama nienawidzi Oliwka tylko po prostu Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka SZYMON 16.10.04, 17:08 A JA MAM SZYMONKA POZDRAWIAM kasia i Szymonek (02.08.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
kkasiak1 Re: Borys 17.10.04, 10:41 cześć a nasz synek będzie miał na imie Bartosz. Cudne imię i można je przekształcać Bartolini, Bartoszek itp.zastanówcie się. Pozdrawiamy Kasia i Bartuś. Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Bartuś 17.10.04, 13:12 Bardzo podoba mi się imię Bartuś! Mój bratanek ma tak na imię i jest naprawdę uroczym dzieckiem Zresztą wszystkie Bartki jakich znam, to fajne chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: imie dla chlopca 17.10.04, 14:41 Odpowiednik imienia naszego synka po polsku to Ludwis - i bardzo nam pasuje Chyba zupelnie, ale to zupelnie niepopularne ) Odpowiedz Link Zgłoś
femalespirit Re: imie dla chlopca 17.10.04, 14:51 U mnie bedzie tez Szymon - nie bardzo popularne, ale i nie nazbyt rzadkie. Poza tym po hebrajsku znaczy "Bog wysluchal". Spodziewam sie dziecka po dlugim oczekiwaniu i wielu modlitwach, ktorych Bog wysluchal. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlakova Re: imie dla chlopca 17.10.04, 18:35 Witam.Jestem właśnie w 32 tygodniu ciąży i do ostatniego USG byłam przekonana, że noszę w sobie dziewczynkę.Ale na fotografii płci wyraźnie widać siusiaczka...na imię będzie miał Milan-moja Mama twierdzi, żejestem nienormalna, ale to poprostu słowiańskie imię, które bardzo mi się podoba...tyle, że nie jest tak oklepane...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: imie dla chlopca 17.10.04, 21:27 mnie sie podobaja "biblijne"tj: Szymon, Piotr, Jan....a synek bedzie Mateusz (Mateuszek, Uszek)a meza mam Piotra Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 Re: SZYMON 17.10.04, 21:33 Ja mam Szymona,Szymusia,Szymka,Szymonka-ancymonka. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak95 Re: imie dla chlopca 18.10.04, 04:20 Najlepsze imie dla chlopca to Tymoteusz, w zdrobnieniu Tymek, Tymo, Tymcio... Wszystkim,ktorzy pytaja o imie naszego dziecka "Tymek" bardzo sie podoba. Nam zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.obara Re: imie dla chlopca 18.10.04, 13:49 Mi zawsze podobało się: Krzysztof - mój brat, zresztą to ja uparłam się na to imię, brat jest 7 lat młodszy, i Marcin - mój mąż. Tak więc mamy trzy inne opcje: Bartek, Hubrt lub Wiktor. Od początku ciąży myślałam, że będzie dziewczynka i nazywał ją Julka, a tu na USG wyszło, że będzie chłopak no i jest więcej myślenia na temat imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: imie dla chlopca 19.10.04, 22:28 basiak95 napisała: > Najlepsze imie dla chlopca to Tymoteusz, w zdrobnieniu Tymek, Tymo, Tymcio... > Wszystkim,ktorzy pytaja o imie naszego dziecka "Tymek" bardzo sie podoba. Nam > zreszta tez. nie nie, lepszy jest Tymon, tak najprawdopodobniej mój łobuz będzie miał na imie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w Re: imie dla chlopca 18.10.04, 14:56 ech, ja nie mam dla Ciebie propozycji....bo mam taki sam problem, dla dziewczynki mam imiona ale dla chłopca zero... Odpowiedz Link Zgłoś
tess74 Re: imie dla chlopca 19.10.04, 23:13 a ja przeczytalam gdzies ze w zeszlym roku w polsce urodzilo sie 16 500 kubusiow i tez mojemu dalam kubus bo to ladne imie a wszystkie kubusie to fajne chlopaki Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: imie dla chlopca 20.10.04, 00:23 Moj absolutny faworyt to : JAN!!! Niestety nie pasuje absolutnie do mojego nazwiska. To trzeba tez przemyslec!! Znam chlopca ,ktory sie nazywa Jakub Kadluba.(Kuba Kadluba brzmi smiesznie no nie!!) Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: imie dla chlopca 20.10.04, 10:42 Mam już w domu Michałka (zwanego Misiem) a teraz w brzuchu znów facecik: mamy dwie opcje Stefan i Maciek. Z przewagą w stronę Maciusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi8 Re: imie dla chlopca 20.10.04, 10:40 Cześc znam ten problem mam synka który ma rok i dziewięć miesięcy i ma na imię Tobiasz nie ma osoby , której by się nie podobało to imie pozdrawiam Kasia powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monislodz Re: imie dla chlopca 22.10.04, 12:04 A ja jeśli będę miała chlopca nazwę go na pewno Mikołaj. Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży wiedzieliśmy, razem z mężem, że tak będzie nazywał się nasz syneczek. A poza tym podoba mi się jeszcze: Krzyś, Adam, Maciuś, Mateusz i Ernest. Pozdrawiam Monika i dzidzia 37t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: imie dla chlopca 23.10.04, 21:39 A mojego typu nikt jeszcze nie podal. Jak bedzie chlopiec to koniecznie Andrzejek. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: imie dla chlopca 23.10.04, 23:31 A mnie sie podoba Jasper albo Robin. Odpowiedz Link Zgłoś
just12 Re: imie dla chlopca 24.10.04, 11:48 Och z tym imieniem to trochę się porobiło . Na początku ja chciałam Mateusza a mąż Aleksa - jako, że jemu nie podobała się moja propozycja a mi jego, stwierdziliśmy, że musimy dojść do kompromisu. I tak stanęło na dwóch propozycjach: Filip i Maksymilian. A, że mój mąż po paru dniach stwierdził, że Filip mu się jednak nie podoba i tym samym obalił mit, że to kobieta zmienną jest;;)), pozostajemy przy Maksie. Pozdrawiam Justyna (27tc) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: imie dla chlopca 24.10.04, 21:54 A nasz synek, który pojawi sie na świecie w styczniu będzi miał na imie Kamilek. Mam nadzieje, że ta ilość odpowiedzi ułatwi Ci wybór imienia... chociaż tyle tu możliości, że raczej nadal będziesz miec problem. Może wybierz imie po dziadku albo po kimś innym z rodziny. Powodzenia i pzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: imie dla chlopca 24.10.04, 21:59 mam synka Dominika (Dominiś,Domo,Dymek,Domcio itp) teraz czuję,że znowu będe miała synka i po dlugich rozmowach w końcu doszlismy do porozumienia,ze bedzie mial na imie Kamil (Kamcio) Kuba mi sie bardzo podoba,ale mezowi nie.nawet dobrze,bo skoro tych Kubków tyle,to wole,żeby synek mial ianczje na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek30l Re: imie dla chlopca 25.10.04, 10:09 Mnie sie podoba bardzo imie Filip, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
magdh26 Re: imie dla chlopca 25.10.04, 11:07 Wojtek, Kuba, Kacper Pozdrawiam, Magda i Wojtuś (40tc) Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: imie dla chlopca 25.10.04, 11:29 Ja jestem mama OLIVERA bardzo mi sie to imie podoba,IWO tez super,PATRYK a dziewczynke chalabym zazwac albo BLANKA albo LIVIA))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: imie dla chlopca 27.10.04, 12:26 Gdyby była dziewczynka miała być Amelia ale okazało się że na 99% chłopiec i postanowiliśmy dać mu na imię MIKOŁAJ. To takie wdzęczne imie - kojarzy się z obdarowywniem, zimą(za którą swoją drogą nie przepadam). To była pierwsza myśl i już nie zmieniam opcji... Odpowiedz Link Zgłoś