Dodaj do ulubionych

imie dla chlopca

14.10.04, 12:48
czy macie pomysl na fajne imie dla chlopca? szukam imienia, ktore akurat nie
jest w pierwszej 10 najbardziej popularnych imion a jednoczesnie nie chce
nadac mu imienia, za ktore moglby sie kiedys wstydzic. Nie mamy z mezem
zielonego pojecia. Podobal sie nam kiedys bardzo Kuba ale teraz niestety co
drugi chlopczyk ma tak na imie;-(
Obserwuj wątek
    • malaika7 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 12:51
      Mój będzie mieć na imię Iwo. Może jest dziwne i niespotykane, ale przylgnęło
      już do mojego brzucha, więc nie będziemy szukać innej opcji smile
      • serduszko_27 Re: imie dla chlopca 18.10.04, 15:31

a ja jak bede miala chlopca to bedzie mial na imie SYRIUSZ smilesmilesmilesmile
    • moll77 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:28
      A nasz synek bedzie mial na imie Kubus. Zgadzam sie z Toba, ze strasznie tych
      Kubusiow sie teraz namnozylo, ale tak jak u poprzedniczki, imie juz tak
      przylgnelo do mojego brzucha, ze nie wyobrazam sobie, ze moglibysmy to zmienicwink
      • kirania Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:38
        hej hej ja naszczsecie nia mam juz tego problemu bo mam juz 4 miesieczna
        coreczke zuzanne.ich te zjest sporo.mi osobiscie baardzo podoba si eimie
        miłoszsmilepozdrawaim
    • anika78 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:38
      Mój synek ma na imię Jacek.
      Jak pójdzie do przedszkola czy szkoły to wśród wszystkich Kubusiów i Kacprów
      będzie pewnie jedynym Jacusiem smile
      Pozdrawiamy
      • hanyszka Re: imie dla chlopca 15.10.04, 19:25
        Anika, ja tez nosze malego Jacka w brzuchu - to fajne, normalne, ale w tej
        chwili juz rzadziej nadawane imie.
        pozdrawiam
        hanyszka
    • eewa6 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:46
      naszemu bąbelkowi damy na imie Mateusz, mnie osobiście podoba siejeszze Szymon,
      Tomasz..........Pozdrawiam
    • olejek1 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:47
      u nas za miesiac bedzie Krzys. Krzysiaczek, Krzysztof, Krzychu. A do wczoraj po
      prostu Junior wink bralismy tez pod uwage Kube i Michała.
      • rendziak Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:50
        a u mnie mieszka mały Staśkosmile
        na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego imiona - zwłaszcza do pełnej
        formy - Stanisław - ale teraz nie wyobrażam sobie żeby Staś nie był Stasiemsmile
    • k_kiki Re: imie dla chlopca 14.10.04, 13:50
      Mój typ to również Kuba!!! smile)))))
    • kkiwi Re: imie dla chlopca 14.10.04, 14:01
      Ja mam w domciu Damianka.Ale podobają mi sie jeszcze takie imiona jak
      np.Adrian,Krystian.
      • dorotasowinska Re: imie dla chlopca- Marceli jak z bajki 14.10.04, 14:46
        Moj synek na prosby meza ma na imie wlasnie Marceli, co oznacza maly wojownik.
        Mnie bardziej podoba sie forma Marcel. Kiedys bylo to bardziej popularne imie.
        Musze sie przyznac ze wzbudza ono wiele reakcji. Najczesciej pozytywnych,
        zreszta juz nie moge sobie wyobrazic, by ten maly lobuz mial inaczej na imie. A
        tak a propos jestem nauczycielka i uwierzcie mi, ze trzy Kubusie w klasie nie
        maja latwo. Albo przezwiska albo numery(Kuba 1, Kuba 2). Latwiej zapamietac
        osobe o wyjatkowym imieniu. Moj siedmioletni siostreniec ma na imie Amadeusz i
        wyobrazcie sobie gra na pianinie i spiewa w chorze Stuligrosza!!!
    • agakom Re: imie dla chlopca 14.10.04, 14:56
      hejka
      Nasz synek bedzie mial na imie Kajetan. Imie to dostanie w "spadku" po pra-
      pradziadku smile a poza tym nam sie bardzo podobawink
      pozdrawiam serdecznie
      aga 26 tc
    • cody2 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 15:16
      alex
      alan
      klaudiusz

nasz synek ma na imie alex
    • ana1973 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 15:33
      My 2 lata temu, jak zaczęliśmy się starać o dzidzię, dla chłopca wymyśliliśmy
      imię Igor. Na początku ciąży mówiłam, że w brzuszku mam fasolkę, potem dzidzia,
      maleństwo itp. A jak tylko dowiedziałam się, że będzie chłopak, rozmawiałam już
      z naszym ukochanym Igorkiem. A za miesiąc będę mogła się już z nim zobaczyć smile
      • constancja Re: imie dla chlopca 14.10.04, 15:39
        U nas Kacperek Michałsmile
        Pozdrawiam
        Consta i 24tyg Miś
    • koleandra Re: imie dla chlopca 14.10.04, 15:44
      U nas będzie Nataniel - jeśli będzie chłopak... Ja mam większy problem z
      imieniem dla dziewczynki.
    • justynann2 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 19:42
      mój synek będzie się nazywał Olivier, a w skrócie chcemy nazywać go Oli.
      • dziecko_szczescia Re: imie dla chlopca 14.10.04, 21:05
        a mój braciszek, 15 lat zresztą ode mnie młodszy big_grin , będzie miał na imię
        Miłosz smile a podoba mi się jeszcze Błażej, Tymon i Tymoteusz, oraz Bartosz .
        pozdrowienia dla was i waszych maleństw
        • iziak80 Re: imie dla chlopca 14.10.04, 21:33
          Włąśnie Bartosz to jest to. Mój synek (jest jeszcze w brzuchu) już się chyba
          przyzwyczaił do tego imienia.
          Pozdrawiam
          iza
    • tropikalna Re: imie dla chlopca 15.10.04, 07:30
      My jeszcze nie wiemy dokładnie kto z nami mieszka od 5 miesiecy, ale jesli to
      jest chlopiec a moj maz twierdzi ze tak i ze to czuje to bedzie mial na imie
      Bruno. Rozwazalismy jeszcze Olgierda i Rocha, ale ostatecznie obstajemy przy
      pierwszym, chyba ze ewidentnie nie bedzie pasowalosmile
      POzdrawiam
      Beata i Maluszek 21 tc
      • lurien Re: imie dla chlopca 15.10.04, 19:32
        mamy podobne gusta co do imion, ja się ciągle zastanawiam, miedzy Brunem,
        Olgierdem, Boguszem i Tymonem, pzdr smile
    • inez76 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 08:28
      Nasz Mały będzie miał na imię Norbert. To będzie nasz drugi synek, a mam juz synka Huberta. Podobają mi się te imiona, bo drugiego Huberta nie ma w przedszkolu, ani w okolicy - a nie są jakieś wymyślne, czy dziwne.
      • inez76 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 08:31
        Zapomniałam jeszcze napisać, że bardzo podoba mi się imię Bruno, ale niestety jest to imię dla mnie "spalone" - bo miałam psa, któremu dałam tak na imię. Moja babcia miała psa "Kubę", a kuzynka "Kacpra".

inez76 i 28 tyg. Norbert w brzuszku
    • monsiu73 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 10:01
      ja jestem w 23 tc i będę mieć chłopca.Wymyśliłam mu imię Maciuś.Mąż już prawie
      się zgodził, chociaż obstawiał Rafała.Ale maciuś pasuje i do małego dziecka, i
      do starszego chłopca i do dorosłego faceta.Przy okazji jest proste,ciepłe
      i "nie odjechane w kosmos".Myślelismy o Kubie,ale faktycznie jest ich juz cała
      masa.
      Gdyby nie to,że mój mąż ma na imię Piotr,to tak własnie nazwalibysmy synkasmile
      • baby244 Re: imie dla chlopca 20.10.04, 08:16
        Witam,
        Z nami również od 5 miesięcy mieszka synek ( jeszcze w brzuszku ), mamy dla
        niego już wybrane prawie imię , będzie Maxym lub Maxymilian, już chyba się
        przyzwyczaił do tego imienia, poza tym podobają nam się również Xawier, Adrian
        i Milan.

baby244 i Max 21tc
    • beatka3 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 10:04
      Paweł, Paweł, Paweł
      strasznie mi sie podoba to imię, ale ja muszę nazwać inaczej, bo mój mąz ma na
      imię Paweł. U mnie chyba będzie Robert albo Konrad.
    • janowa Re: imie dla chlopca 15.10.04, 11:15
      Bardzo sie ciesze, ze zaden z moich typow sie nie pojawil! smile
      Moje blizniaki to bedzie Julian i Filip.
      Pozdrawiam,
      D.
      ---
      "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość
      idzie do teatru."
      Alec Guiness
      • janowa Re: imie dla chlopca 18.10.04, 15:14
        Acha, zapomnialam dodac, ze moj pierworodny ma na imie Leon smile
        Tez jeszcze nie wymienione! smile

Pozdrawiam,
        D.
        ---
        "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość
        idzie do teatru."
        Alec Guiness
        • olanowak24 Re: imie dla chlopca 25.10.04, 15:51
          Mój bączek bedzie Mikołajem albo Filipkiem, mamy odmiennosc pogladów z mężemsmile
          ale mnie osobiscie to baaardzo podoba sie równiez Antek i Jas smilepozdrawiam ola
          z mikusiem
    • ja_goda Re: imie dla chlopca 15.10.04, 11:22
      Moj syn ma na imie Jerzy, mowimy na niego Jerzyk, on sam sie tak przedstawia i
      wszyscy sie do tego przyzwyczaili. Nie ma drugiego Jerzyka ani w przedszkolu,
      ani w okolicy. Licze sie z tym, ze pewnie kiedys dla kogos bedzie Jurkiem (a
      niezbyt mi sie to zdrobnienie podoba), ale dla mnie zawsze bedzie Jerzykiem.
      Podobaja mi sie takze imiona Julian, Juliusz i Milosz, ale kompletnie nie
      pasowaly do naszego nieciekawego nazwiska wiec musialam zrezygnowac.
    • iwonady Re: imie dla chlopca 15.10.04, 11:30
      u nas bedzie Tomasz.
      • anetka75 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 11:40
        Jeśli będzie chłopczyk to mamy dwa typy: Hubert albo Konrad.
    • marzek2 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 11:56
      A my będziemy mieli Samuela (Sam, Samek, Samuś, Musiek) - z powodu znaczenia
      tego imienia "Jego imieniem jest Bóg" albo "Bóg wysłuchał" - bo faktycznie
      wysłuchał, właśnie spełnia się jedno z marzeń mojego życia dot. posiadania synka
      (mam w domu już 2 córeczki).
      Śmiejemy sie, że szybko się pewnie ożeni, bo skoro będzie się przedstawiał
      "Jestem Sam ".... to która mu się oprze smile)))
    • ewa891 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 15:47
      Moje serduszko będzie się nazywało OSKAR ,tak zadecydowaliśmy wszyscy tzn. mój
      synek ALEXANDER,ja i TATA .
      • kariba Re: imie dla chlopca 15.10.04, 15:58
        My nazwiemy naszego Synka Eryk. Bardzo nam sie podoba to imię. Ponadto do
        naszego dość długiego nazwiska chcieliśmy wybrać krótsze imię,aby lepiej się
        wymawiało i brzmiało. Obstawialiśmy Oskara i Olafa, ale mąż przekonał mnie do
        Eryczka i tak już zostało. Nie wyobrażam sobie już innego imienia dla mojej
        perełki.
    • magdaaa73 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 16:00
      nasz brzuszek nazywamy kacper-ale docelowo chłopak to będzie po prostu Alan
      (lubię skrót Alek)
    • isabela_1974 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 16:01
      U nas będzie drugi synek (pierwszy to 8-letni Mateusz) i będzie miał na imię
      Pawełek. Trudno było wynegocjować w trójkę jakieś imię, ale w końcu się udało smile
      Iza
      • edytafg1 Re: imie dla chlopca 15.10.04, 16:15
        A Gwidon? Fajnie sie rymuje z "bidon" smile)
        • zaisa Re: imie dla chlopca 16.10.04, 04:12
          Gwidon kojarzy mi sie z Gwidonem Miklaszewskim, rysownikiem, autorem rysunkow z
          cyklu "Nasza Syrenka" z Expresu Wieczornego.
          Proponuje Imie mojego brata - Jaromir, zdrabnia sie na Jarek, choc polowa babc
          nazywala go Alkiem lub Alusiem. A teraz ma syna Bartosza Cieszymira.
          A ja mam problem ten sam, co czesc dziewczyn tutaj - dawno temu postanowilam,
          ze jak bede miec synka to bedzie Robert, ale juz sobie znalazlam meza o tym
          imieniusmile
          No, ale na razie nie wiemy i tak, kto bedzie, chcemy zeby po prostu byl/a smile))
    • kate3 Re: imie dla chlopca 16.10.04, 10:03
      Miłosz, Mateusz, Łukasz...

a jak zdrabniać Mateusza i Łukasza??? Mati i Łuki są moim zdaniem beznadziejnesad
      • mama_lukaszka Re: imie dla chlopca 16.10.04, 15:53
        Mój synek ma na imię Łukasz. Zdrabniamy Łukaszek. Nie znam innych zdrobnień. Ja
        go najczęściej nazywam wróbelkiem.
        Pozdrawiam

mama łukaszka i brzuszka
        • mama_lukaszka Re: imie dla chlopca 16.10.04, 15:55
          Acha, jest fajne zdrobnienie angielskie imienia Lucas. To Lucke. Jak Lucky
          Lucke. (Chyba taka jest pisownia)
      • 7aba Re: imie dla chlopca 23.10.04, 08:56
        Moja szwagierka ma dwóch małych synków: Mateuszka i Łuaszka. Mówimy do nich
        Mateo i Uciu.
      • aluniaaa Re: imie dla chlopca 24.10.04, 22:01
        kate3 napisała:

> Miłosz, Mateusz, Łukasz...
        >
        > a jak zdrabniać Mateusza i Łukasza??? Mati i Łuki są moim zdaniem beznadziejne:
        > (
        Mateusz-Mejo,Mejko,Matejko no i Mati (tez mojemu mezowi sie tak nie podobasmile )
        Lukasz - lukaszek no i Luki,ciezko ze zdrobnieniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka