Dodaj do ulubionych

duszności i bezsennośc

04.11.04, 09:16
znowu nie spałam całą noc dusząc się z braku powietrza. zaczynam podejrzewać
że to nie ciąża tylko może nerwy? miałyście takie stany? jak długo one trwają?
dorażnie ratuję się walerianą ale to niewiele pomaga. mąz praktycznie zmusił
mnie do pozycji siedzącej w łozku i faktycznie - duszności zmniejszyły się. w
poniedziałek idę do gina ale może lepiej nie czekać?

kawusia i maleństwo 24tc
Obserwuj wątek
    • kasiuncia25 Re: duszności i bezsennośc 04.11.04, 09:27
      duszności w ciąży to częsta dolegliwość, ja też je miałam i najlepiej spac na
      lewym boku, wtedy ucisk na przepone jest mniejszy i mi pomagało picie zimnej
      wody mineralnej niegazowanej. Ale z tego co piszesz to juz nie są takie zwykła
      duszności i najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Czy to nerwy? Sama wiesz
      najlepiej czy masz powody zeby sie tak stresować i jak bardzo jestes podatna na
      stresy.
      Trzymaj sie.
      Pozdrawiam.
    • mrytka1 Re: duszności i bezsennośc 04.11.04, 09:29
      ja również mam takie objawy, ja ciągle się martwię i zadręczam wszystkim. to
      dopiero początek ciąży ( 4 tydzień)i ciągle się martwię o swoje silne bóle
      brzucha, bo mam już jedno poronienie za sobą. Mój mąż ciągle mi mówi że mam o
      tym nie myśleć bo stres źle wpływa na mnie i dziecko ale ja nie potrafie...
      • jowa20 Re: duszności i bezsennośc 04.11.04, 12:32
        Wydaje mis ie,ze wielu lekazry bagatelizuje te objawy zganiajac wszystko na
        ciaze,a wcale tak nie musi byc.U mnie dusznosc jest polaczona z kolataniem
        serca.Poszlam do innego lekarza i wczoraj robilam mase badan poniewaz przyczyny
        moge tkwic gdzie indziej.Np.u wielu kobiet w ciazy uaktywniaja sie problemy z
        tarczyca i w tym kieruknu nalze sie przebadac,jak rowniez warto skontrolowac
        serce,gdyz moze ono nie wyrabiac w ciazy.Radze ci to sprawdzic,aha ja jeszcze
        robilam jonogram-czyli czy nie brakuje jakis piertwiastkow,bo to tez wazne.Jak
        bedziesz jeszcze cos chciala wiedziec to pytaj.Jowa 29tc
        • kawusia76 Re: duszności i bezsennośc 04.11.04, 12:56
          byłam jednak u lekarza już dzisiaj. najpierw gin, pózniej kardiolog i mam
          podejrzenie dusznicy bolesnej. to jest coś z naczyniami wieńcowymi, tak mi
          tłumaczył mi mąz który wprawdzie kardiologiem nie jest ale cokolwiek kliniki
          ,,liznał" podczas stażu. niestety leki na dusznicę zagrażają ciązy wiec mam się
          nie męczyć,leżeć, odpoczywać, gdyby mi się pogorszyło to ide do szpitala pod
          tlen. a to że na siedząco lepiej się oddycha jest własnie klasycznym dowodem na
          duszności na tle sercowym. prawdę mówiąc jestem prerażona- są tysiące kobiet w
          ciązy - dlaczego akurat ja????

kawusia i 24 tc maleństwo
          • celjanka Re: duszności i bezsennośc 04.11.04, 13:56
            Cześć Kawusia,
            najważniejsze, że Cię zdiagnozowali i nic juz nie zagraża ani Tobie ani
            Maleństwu.
            Wiesz niektóre kobiety np.leżą całą ciążę, albo mają inne koszmarne
            dolegliwości. Nie chcę broń Boże bagatelizować Twoich, tylko jakoś Cie wesprzeć.
            mam nadzieję, że nic sie nie będzie działo i wytrwacie szczęśliwie do końca
            Pozdrawiam
            Aneta i paulinka 25 tc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka