monika3012 20.11.04, 16:52 Czesc. Chcialam zapytac czy znieczulenie zewnatrz oponowe bardzo boli? Chcialabym sie mu poddac ale troche sie boje po piwerwsze bolu a po drugie to wkoncu kregoslup prawda. Acha i jeszcze jedno ile trzeba za nie zaplacic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinaw1 Re: Czy ZZO bardzo boli???? 20.11.04, 17:21 Samo ukłucie niewiele. Myślałam, że to będzie tylko głupi zastrzyk i koniec! A trwało to wkłuwanie ok. 30 min. Przy ogólnym bólu to pestka. Mdlałam, na krzyki już nie miałam siły, podawano mi tlen. Po 26 godzinach urodziłam synka. Poród wspominam jak koszmar, piekło, tortury. Tyle słyszałam wcześniej o znieczuleniu! Mnie ono nie pomogło, choć lekarz twierdzi inaczej (bez niego "zeszłabym z tego świata"). Godzinę po nim urodziłam, więc właściwie nawet nie zaoszczędziłam na czasie. 26 godzin to chyba rekord! Oczywiście mój przypadek jest odosobniony. Mam koleżanki, które urodziły zaledwie w kilka godzin i to bez żadnego znieczulenia. Moja siostra np. nawet nie zauważyła, że "wyleciała" z niej córeczka! Ja mam pecha. Teraz czekam na drugie dziecko i chcę cesarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Czy ZZO bardzo boli???? 20.11.04, 17:34 Mnie bardziej bolało podłaczenie kroplówki. Ogólnie bólu nie czułam, byłam tylko strasznie otepiała i pod koniec operacji (to była cesarka} jakby brakowało mi tlenu. Podali mi go szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 do Aliny 22.11.04, 09:13 zastanawiam sie dlaczego tak późno podali Ci zzo. Skoro poród trwal 26 godzin a zzo mialas na ostatnia godzine, to przez 25 godzin nikt Ci nie podal zzo?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Czy ZZO bardzo boli???? 20.11.04, 18:23 Cześć, 17.11 urodziłam synka. Dostałam ZZO. Nie bolało w ogóle! Skąd masz takie informacje? Czułam ukłucie tak jakby szpilką, a to w porównaniu do bólów skurczowych to pikuś... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e1405 Re: Czy ZZO bardzo boli???? 20.11.04, 18:39 mnie nic nie bolalo,choc przyznam ze bylam strasznie wystraszona wizja,ze maja mi sie wkluc w kregoslup. okazalo sie ze nie taki diabel straszny... powodzenia.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: Czy ZZO bardzo boli???? 20.11.04, 20:34 Mnie nic nie bolało. Wkucie nastąpiło pomiędzy skurczami. Cena ( w 2001 r) 400 zł pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: Czy ZZO bardzo boli???? 21.11.04, 00:06 Cześć, urodziłam córeczkę 16.11. ZZO to cud, nie boli nic, poczułam tylko ukłucie igłą w plecy i to nie wprowadzanie cewnika, a miejscowe znieczulenie - tak myślę. ZZO to rewelacja, po nim skakałam na piłce i wyluzowana gadałam z 2 położnymi, które akurat "dogłębnie" mnie badały Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 do Melby 76 22.11.04, 09:10 Mam pytanko?? piszesz ze po zzo skakałas na piłce, rozumiem ze nei byłas na stałe podłączona pod KTG? W moim szpitalu to obowiązkowe - takie są procedury. Zastanawiam sie czy to naprawde konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: do Melby 76 22.11.04, 19:26 Nie, nie byłam podłączona do ktg. KTG zrobiono mi na izbie przyjęć. Byłam podłączona do kroplówki z oksytocyną i tak sobie skakałam Ale poród szedł błyskawicznie, więc może to dlatego? Nie wiem, rodziłam na Żelaznej. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: do Melby 76 22.11.04, 19:27 Aha, koszt zzo w tym szpitalu to 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: do Melby 76 23.11.04, 08:31 Dzieki - ja jestem akurat z Poznania i w klinice którą wybrałam zzo mam gratis, ale z tego co wiem monitoring KTG mam obowiązkowy ( Musze pogadac z położną na ten temat - nie mam zamiaru leżec plackiem przez cały poród. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Czy ZZO bardzo boli???? 21.11.04, 00:10 Nic nie bolało. A koszt zależy od szpitala - u mnie był w cenie porodu, ale to z reguły 300 - 600zł. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś