Dodaj do ulubionych

wygląd brzucha a płeć

02.12.04, 16:01
z tego co mi słyszałam, to szpiczasty brzuch jest na chłopaka...
poza tym dodatkowy brak plam ciążowych na twarzy też przemawia za płcią
męską....
czy któraś z Was "wyglądała" na synka, a urodziła córcię??
Obserwuj wątek
    • konwalia9 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 16:07
      Ja wyglądałam na córeczkę. Mateuszek ma 7 miesięcy, ha, ha. Nie wierzę w takie
      zabobony...Pozdrawiam
    • e5121 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 16:09
      E tam, w obu ciazach mialam brzuch rozlany na biodra i twarz bez przebarwien i
      króst i ponoc wygladalam nz chlopaka. Mam synka i córkę, a rozinic w wygladzie
      nie było. Moze z corka bylam troszke grubsza.
    • justa1211 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 16:26
      Jeden wielki kit-jak dla mnie przynajmniej. Brzuch okrągły jak piłka, skóra bez
      przebarwień, kiszone ogórki o 1 w nocy, a na USG co?? - dziewczynka. A
      najgorsze jest, że każdy ale to każdy mówił " chłopak prawda " i tak się
      człowiek nastawił. Ale już za dwa tygodnie będzie z nami mała Patrycja.
      Pozdrawiam
    • watermelon01 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 17:04
      ksztalt brzucha zalezy raczej od tego jak wycwiczone (badz nie) sa miesnie, od
      budowy ciala. nie wiem w jaki sposob nienarodzony chlopiec mialby wplywac na
      ksztalt brzucha swojej mamy - nie ma wiele wiecej cialkawink, zeby wypychac go
      inaczej niz dziewczynka... Ja mialam brzuszek "jak na chlopca", a buzie "jak na
      dziewczynke" - aaaale byl problem z przewidywaniamiwink
      podejrzewam, ze w kwestii plci bardziej pewna "wyrocznia" bedzie usg...wink))))
    • ap282 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 17:18
      Cześć.W pierwszej ciąży miałam brzuszek mały i szpiczasty,niby na chłopca- mam
      dziewczynkę.Obecnie jestem w 33t.c. i również mam wysunięty do przodu,choć dużo
      większy i zupełnie inne objawy.Usg wyrażnie wskazuje na chłopca,ale to się
      okaże.Wg. mnie kształt brzuszka nie wskazuje na płeć dziecka. Pozdrawiam
    • sofi84 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 17:21
      moj brzuch wyglada jak arbuz - jest owalny i bede miala chlopca. co do
      przebarwień nic nie zauwazylam, zaczal mi sie 6 miesiac.
    • mpenzi Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 18:47
      100% osób uważ że wyglądam na chłopaka, zgodnie z wszystkimi porzekadłami i
      wieżeniami ale mój lekarz po raz trzeci potwierdza na usg że to córeczka.
      Zobaczymy za miesiąc kto miał racjesmile
    • celeste Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 18:56
      Ja też, według tego co mówią wierzenia ludowe "wyglądam na chłopaka", brzuch
      szpiczasty, mały, cera w porządku, a będzie dziewczyna. W poprzedniej ciąży
      wyglądałam identycznie - mam chłopaka.
    • iwka901 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 20:04
      Mnie też od początku wszyscy mówili , że "wyglądam" na chłopaka- a będzie
      córeczka!
    • edytagolabek Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 20:33
      w ciąży wszyscy mi mówili, że wyglądam na chłopaka, tylko ja jedna wierzyłam w
      dziewczynkę i się nie pomyliłam, a teraz nie mam pojęcia kto to mi zamieszkuje
      brzuch.
      Edyta
      • 24kasia24 Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 22:05
        Mnie z kolei wszyscy wkoło trąbili że to na pewno będzie chłopak, że ładnie
        wyglądam ależ która kobieta w ciąży nie wygląda ładnie. Brzusio dodaje takiego
        uroku i seksapilu że hej smile. Pozatym słyszałam że jak na dziewczynkę za mało
        przytyłam. A 13kg to niby taki pikuś? Moja córcia ma 5 mies a ja do dnia
        dzisiejszego nawet grama nie schudłam sad. No cóż słaba silna wola. Niestety.
        Fakt że w ciąży jadłam prawie same lody ale ogóry też wcinałam w hurtowych
        ilościach. Aż tu pewnej lipcowej niedzieli na świecie pojawiła się Oliwia. A ja
        już sama zaczynałam wierzyć w te niby zabobony. Ale mój mąż jako jedyny do
        końca wierzył że będzie miał wymarzoną córeczkę. No i ma. A teraz marzy o
        synku... Pozdrawiam wszyskie mamusie i te które niebawem nimi zostaną! Kasia i
        Oliwia
    • lizaxo Re: wygląd brzucha a płeć 02.12.04, 22:23
      Ja tez nie wierze w te brednie.W pierwszej ciazy nic sie nie zmienilam ,
      przytylam 5kg tylko, normalnie cud!!smile)jadlam wszytko co kwasne, slodyczy zero
      i ani grama tluszu tylko brzuszek. Piersi dopiero przed porodem. Przeczuwalam
      chlopca i urodzil sie chlopiec i niby ten brzuch tez byl tak wysuniety do
      przodu podluzny jakby moze spiczasty. Teraz jestem w drugiej ciazy i niewiem co
      bedzie , ale mam czasem krostke na buzi , jem i slodkie i kwasne i niby na
      razie przybralam 2 kg a to juz 21 tydz ale mam inny brzuszek jakby szerszy choc
      jedni mowia dziewczynka bo tekrostki inni chlopiec no zobaczymy ja ta nie
      wierze w to
    • lukka Re: wygląd brzucha a płeć 03.12.04, 09:05
      ja mam szpiczasty brzuch, w innych miejscach nie przytyłam, cera gładka bez
      przebarwień, będzie dziewczynka. Moja mama twierdziła, że mój wygląd (tzn.
      szpiczasty brzuch) wskazuje na dziewczynkę -ale ja w takie rzecy nie wierze,
      chłopiec i dziewczynka mają taki sam kształt (z grubsza wink)
      • kawusia76 Re: wygląd brzucha a płeć 03.12.04, 09:44
        brzuszek mam mały, przytyłam 5 kg,cera bez zarzutu jak wcześniej,oprócz brzuszka
        figura też,na początku jadłam tylko kiszone ogórki i oliwki,wszyscy mówią że
        ,,wyglądam na chłopca" którego zresztą sobie wymarzyłam. usg nie potwierdza i
        nie zaprzecza - maluch odwraca się tyłem i nie ma mowy o podglądaniusmile

kawusia i maleństwo 28 tc
        • agunia16 Re: wygląd brzucha a płeć 03.12.04, 17:36
          Czesc.Moj brzuszek wyglada ponoc na chlopca tzn jest maly, nisko ulozony, i
          okrogly jak pilkeczka.Wedlog 2 lekarzy bedzie to synus.Ale moja kolezanka
          wygladala na core a ma synka.Mysle ze na to nie ma reguly, przynajmniej nie
          sprawdza sie za kazdym razem.
          Malutka 29/30 tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka