koza1968 04.12.04, 16:47 Naprawdę nie pamiętam... Mój synek ma 11 lat i nie pamiętam jakie kolory obowiązują w modzie niemowlęcej... Różowy to dla kogo - dla chłopca, czy dziewczynki? Biegałam dziś po sklepach i nie kupiłam nic kózka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudy77 Re: kolory ubranek dla dziecka 04.12.04, 17:01 To zalezy od rejonu kraju, ale w wiekszosci chlopcy na niebiesko, a dziewczynki na rozowo, jak barbie. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: kolory ubranek dla dziecka 04.12.04, 17:06 Hmmm, a ja się nie przejmowałam takimi rzeczami. Kupowałam takie najbardziej kolorowe, takie mi się podobały a że to było dla dzieczynki to było ok. A dla chłopca kupowałabym takie mniej kolorowe i bez falbanek - niebieski, granatowy, biały, fiolet, zieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
natkare Re: kolory ubranek dla dziecka 04.12.04, 17:11 Kózko mam synka i córeczkę. Maćka nawet jak był mały nigdy nie ubrałabym na różowo, zawsze były to błękity, zielenie, granat, czerwony.Czyli wszystko dopuszczalne oprócz różu, fioletu i wszelkiego co jest w kwiatuszki Dla dziewusi wszystkie kolorki, tylko aplikacje bez samochodów, pociągów itp. POZDRAWIAM Renata mama Maciusia 1999, Dominisi 2003 i Fasolki(26.03.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_koszalin Re: kolory ubranek dla dziecka 04.12.04, 17:33 Hej, ja właśnie uzupełniam wyprawkę dla naszej Dzidzi i choć termin mam dopiero na 21.03 to jeśli chodzi o ciuszki to juz mam prawie komplet. Pajacyki, śpiochy itp w kolorze różowym i niebieskim w ogóle nie wchodzą w grę. Kupuje wszytko w kolorach białym, kremowym, jasny żołty i łososiowy - myślę że to uniwersalne kolory zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. A niebieski i różowy to przecież takie oklepane kolory! Moim zdaniem dzidzia powinna byc ubrana w jasne ciuszki, a nie jakies granaty czy ciemne fiolety. Ale to oczywiście moje zdanie, a każda mama powinna się kierować własnymi upodobaniami. Ważne żeby kupione prze nas ciuszki były praktyczne, czyli rozpięcia na ramiączku ułatwiające wkładanie prze główkę itd. Pozdrawiam wszystkie mamy Aga i 25tc Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: kolory ubranek dla dziecka 04.12.04, 21:49 Ja mam miec synka i w gre wchodzi wszystko oprocz rozu, falbanek, rozowych kwiatuszkow itp. Poza tym NIENAWIDZE koloru turkusowego!!!a wlasnie dostalam taki komplecik od tesciowej......ale psssttt..... Odpowiedz Link Zgłoś