iwone75 05.12.04, 17:28 dziewczyny czy w ciąży można depilować nogi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martagrz Re: depilowanie nóg 05.12.04, 17:33 a dlaczego myślisz że tego nie można robić? ja depiluję i nic złego się nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: depilowanie nóg 05.12.04, 17:34 Ja regularnie chodzę na woskowanie nóg i pachwin (27 tc). Nie wiem czy są przeciwskazania ale nie wyobrażam sobie braku depilacji przez 9 miesięcy )) pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
monia1973 Re: depilowanie nóg 05.12.04, 23:14 Ja też chodzę tak jak przed ciążą na depilację woskiem, chociaż moja ginka powiedziała, żeby nie przegrzewać pachwin. Nie wyobrażam sobie ich nie depilować, więc świńskim targiem depiluję je płytko. I tak nie zakladam przecież teraz bikini. Jedynie to co mnie pociesza, to to, że włoski wolniej rosną. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: depilowanie nóg 05.12.04, 19:24 można, a nawet trzeba )) potencjalne problemy to większa skłonność do pajączków - stąd gorący wosk może być raczej niewskazany, zwłaszcza, jeśli i przed ciążą miałaś z tym problemy, oraz większa skłonność do wrastania włosków - ale z tym można sobie poradzić na przykład robiąć peeling gruboziarnistą solą Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia76 Re: depilowanie nóg 06.12.04, 08:24 tak jak przed ciążą chodzę na woskowanie nóg ,pach i bikini i zamierzam to robić do porodu. nie wyobrażam sobie innego wyjścia. kawusia i maleństwo 29 tc Odpowiedz Link Zgłoś
iguana-marta Re: depilowanie nóg 06.12.04, 09:32 ja sie przerzuciłam z wosku na mechaniczny depilator, zrezygnowałam też z depilacji woskiem pach podobno źle wpływa na kanaliki mleczne czy coś takiego (naciąganie itp) ... Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: depilowanie nóg 06.12.04, 10:34 jesli mialas wczesniej problemy z zylakami i pekajacymi naczynkami, to faktycznie nie jest to zalecane. Ja caly czas sie depiluje woskiem i specjalnie pyatalam moja kosmetyczke, ktora potwierdzila, ze mozna to robic, tylko w pozniejszych miesiacach troszeczke inaczej ukladaja klientke na lozku. Bedac w ciazy zauwazylam nawet, ze duzo latwiej znosze bol przy depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś