Dodaj do ulubionych

szyjka macicy!!!

09.12.04, 14:15
jestem w 30 tc moja szyjka ma tylko 3 cm, czy ktos moze mi powiedziec ile
wynosi optymalna długośc szyjki na ten okres ciązy
dzieki
Obserwuj wątek
    • agao_z Re: szyjka macicy!!! 09.12.04, 21:23
      3 cm to naprawde nie jest zle, szczegolnie, jesli szyjka trzyma, nie skraca sie
      i nie rozwiera. Znam kobiete, ktora cala ciaze przechodzila z szyjka dlugosci 1
      cm, nie oszczedzala sie specjalnie i urodzila w terminie.
      Jak widzisz nie jest wazna dlugosc, ale zachowanie sie szyjki.

Pozdrawiam
      Agnieszka
    • milaja Re: szyjka macicy!!! 09.12.04, 22:14
      Tylko 3 cm??? W 27 cm miałam 1,5 cm i rozwarcie na jeden palec. Teraz zaczynam
      34 tydzień, pracuje cały czas, odpoczywąc nie mam kiedy bo mama 4 letniego
      synka, żyje na pełnych obrotach... I jak na razie nic nie wskazuje na
      jakiekolwiek zagrożenie. Moja lekarka mówi, ze to po prostu taka tej szyjki
      uroda...W pierwszej ciązy miałam to samo. Wtedy odpoczywałam od 7 miesiąca w
      domu. Nie brałam żadnych leków. Urodziłam w 39 t.c.
      Mrtinika, nie sugeruj się wymiarami szyjki, jeśli nic cie nie boli i się
      świetnie czujesz, a lekarz tez nie widzi zadnych zagrożeń - nie ma sensu się
      stresować. Napewno wszystko będzie dobrze i donosisz ciązę do końca wink mam
      nadzieje ze ja też....
      Powodzenia,
      milaja, Piotruś (prawie 4 l.) + 34 t.c. niespodzianka
      • zielonookaa Re: szyjka macicy!!! 10.12.04, 09:45
        Jestem w 29 tc, wczoraj na wizycie moja szyjka został oceniona na 23 mm,
        skróciła się przez 4,5 tyg. 5 mm, teraz biore fenoterol i mam lezec... a czuje
        sie naprawde dobrze i nic mnie nie boli...nie wyobrazam sobie lezeć całe dwa
        tygodnie przed Świetami....
        • okulewiczu Re: szyjka macicy!!! 10.12.04, 11:54
          Witaj! Ja jestem w 36/37 tc, a szyjke od 32 tc mam na 1 cm i lekarz twierdzi,
          ze urodzę raczej w terminie, a więc jeszcze muszę czekac do 4 stycznia!
          Pozdrawiam!
          Ula i Pawełek
    • anulina to super szyjka! 10.12.04, 12:15
      na 30 tc to jest b dobra długość! ja tez mialam ok 3 cm i usłyszałam w
      szpitalu, że to szyja jak u żyrafy smile

pozdrawiam
      • zielonookaa Re: to super szyjka! 10.12.04, 12:37
        ja po uslyszeniu wczorajszej diagnozy poprostu sie poryczałamsad dwa tygodnie
        przed swietami mam lezec i brac fenoterolsad prezenty jeszcze nie porobione,
        czuje sie bardzo dobrze nic mi nie jest a jednaksadno ale dzisiaj podjechalam z
        kompem do lozeczka grzecznie leze i mam kontakt, ze swiatem i od razu jakos mi
        lepijsmile
        Pozdrawiam wszystkie skracające się szyjki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka