martinika 09.12.04, 14:15 jestem w 30 tc moja szyjka ma tylko 3 cm, czy ktos moze mi powiedziec ile wynosi optymalna długośc szyjki na ten okres ciązy dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agao_z Re: szyjka macicy!!! 09.12.04, 21:23 3 cm to naprawde nie jest zle, szczegolnie, jesli szyjka trzyma, nie skraca sie i nie rozwiera. Znam kobiete, ktora cala ciaze przechodzila z szyjka dlugosci 1 cm, nie oszczedzala sie specjalnie i urodzila w terminie. Jak widzisz nie jest wazna dlugosc, ale zachowanie sie szyjki. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
milaja Re: szyjka macicy!!! 09.12.04, 22:14 Tylko 3 cm??? W 27 cm miałam 1,5 cm i rozwarcie na jeden palec. Teraz zaczynam 34 tydzień, pracuje cały czas, odpoczywąc nie mam kiedy bo mama 4 letniego synka, żyje na pełnych obrotach... I jak na razie nic nie wskazuje na jakiekolwiek zagrożenie. Moja lekarka mówi, ze to po prostu taka tej szyjki uroda...W pierwszej ciązy miałam to samo. Wtedy odpoczywałam od 7 miesiąca w domu. Nie brałam żadnych leków. Urodziłam w 39 t.c. Mrtinika, nie sugeruj się wymiarami szyjki, jeśli nic cie nie boli i się świetnie czujesz, a lekarz tez nie widzi zadnych zagrożeń - nie ma sensu się stresować. Napewno wszystko będzie dobrze i donosisz ciązę do końca mam nadzieje ze ja też.... Powodzenia, milaja, Piotruś (prawie 4 l.) + 34 t.c. niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
zielonookaa Re: szyjka macicy!!! 10.12.04, 09:45 Jestem w 29 tc, wczoraj na wizycie moja szyjka został oceniona na 23 mm, skróciła się przez 4,5 tyg. 5 mm, teraz biore fenoterol i mam lezec... a czuje sie naprawde dobrze i nic mnie nie boli...nie wyobrazam sobie lezeć całe dwa tygodnie przed Świetami.... Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu Re: szyjka macicy!!! 10.12.04, 11:54 Witaj! Ja jestem w 36/37 tc, a szyjke od 32 tc mam na 1 cm i lekarz twierdzi, ze urodzę raczej w terminie, a więc jeszcze muszę czekac do 4 stycznia! Pozdrawiam! Ula i Pawełek Odpowiedz Link Zgłoś
anulina to super szyjka! 10.12.04, 12:15 na 30 tc to jest b dobra długość! ja tez mialam ok 3 cm i usłyszałam w szpitalu, że to szyja jak u żyrafy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielonookaa Re: to super szyjka! 10.12.04, 12:37 ja po uslyszeniu wczorajszej diagnozy poprostu sie poryczałam dwa tygodnie przed swietami mam lezec i brac fenoterol prezenty jeszcze nie porobione, czuje sie bardzo dobrze nic mi nie jest a jednakno ale dzisiaj podjechalam z kompem do lozeczka grzecznie leze i mam kontakt, ze swiatem i od razu jakos mi lepij Pozdrawiam wszystkie skracające się szyjki! Odpowiedz Link Zgłoś