Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!!

13.12.04, 16:28

Prosze o pomoc, kilka dni temu byłam u lekarza i po badaniu zaczynam odczuwać
pieczenie i swędzenie w okolicach pochwy. Najwiekszy problem jest po oddaniu
moczu i wytarciu ( wtedy to wystepuje), żadnych upławów nie zaobserwowałam.
Nie wiem co mam robić bo mój lekarz jest teraz na urlopie. Wyczytałam aby to
złagodzić można posmarować jogurtem naturalnym.
Obserwuj wątek
    • bogada Re: Pomocy!!!!! 13.12.04, 17:22
      jogurtem ???? skąd ten pomysł? !! kup sobie maść clotrimazolum (....nie wiem czy dobrze napisałam) i smaruj swędzące i piekące miejsce. Możliwe że poprostu to jakieś uczulenie na rękawiczki lekarza a może zanim cię zbadał zdezynfekował jakimś płynem (mnie właśnie uczulił podczas badania ginekologicznego jakiś płyn). hm.... ale jogurt? sory ale to głupi pomysł.
      • ewakrakow1 Re: Pomocy!!!!! 13.12.04, 17:30
        clotrimazinum
        • gagunia Re: Pomocy!!!!! 13.12.04, 17:32
          clotrimazol - masc przeciwko grzybicy. jesli piecze cie po badaniu i nie masz
          ulawow, byc moze jest to tylko otarcie. tez mi sie pare razy zdarzylo, zwykle
          mijalo o 1-2 dniach. jogurt naturalny to wcale nie dziwny wymysl - odnawia
          flore bakteryjna. nie zaszkodzi smile
          jesli pieczenie nie ustanie to zadzwon do lekarza i zaytaj.
      • hannamay Re: Pomocy!!!!! 13.12.04, 17:54
        bogada:

czy glupi to pomysl z jogurtem? nie sadze .. moze nie wiesz, ale jogurt ma wiele
        zalet w tym takze odnawia naturalne srodowisko pochwy. Dlatego tez zaleca sie
        przy wszelkich sklonnosciach grzybiczych pic naturalny jogurt w duzych
        ilosciach, a takze - co moze cie szokowac - podmywac sie yogurtem. Neutralizuje
        ph i lagodzi podraznienia. Pare miesiecy temu sama mialam taki problem i moja
        lekarka poradzila mi wlasnie jogurt.

pozdrawiam!
        _hannamay_

• gabrysia55 Pomocy!!!!! 13.12.04, 17:36

Dzięki za odp. Ale zapomniałam dodać,że jestem w 25 tyg. ciąży i nie wiem czy
      można stosować tą maść, która proponujecie?
      • aajn2 Mozna stosowac ta masc 13.12.04, 18:13
        Na 100 %. sama ja stosowalam. Mozsz kupic w aptece saszetke z Tantum Rosa i
        podmywac sie tym roztworem.
        dzialaj szybko, moze nie bedzie potrzeby wizyty u gina!!
        Aga(23 tyg)
    • ann11 Re: Pomocy!!!!! 13.12.04, 19:23
      Witam!
      tej maści którą tu dziewczyny podają - nie znam. Ale znam inny zupełnie
      bezpieczny środek o nazwie "Lactacyd femina - płyn ginekologiczny do higieny
      intymnej". Bardzo pomaga przy wszelkich podrażnieniach. Dostępny bez recepty w
      aptekach. Polecam.
      Pozdrawiam. Ania (21 tc)
    • nuncjatka Re: Pomocy!!!!! 14.12.04, 06:44
      W ramach profilaktyki grzybicy oraz przy podraznieniach moj gin rowniez zalecil mi stosowanie jogurtu naturalnego dopochwowo smile tzn mam go sobie aplikowac za pomoca tamponu.
    • mumi1 Re: Pomocy!!!!! 14.12.04, 08:49
      częśc mnie również spotkał ten sam problem, ale w domu miałam krem travokort( w
      I trymestrze nie wskazany do stosowania - na recepte), lekarz poza tym kazał
      kupić czopki dopochwowe lactovaginal( są bez recepty kosztują ok 23 zł. a w
      opakowaniu jest 10 szt.) a co 4-5 dni miałam stosować sterowag też czopki ale
      na receptę. Może uda ci się je kupić w aptece bez recepty ja taką możliwość
      miałam a później doniosłam receptę. Zauwazyłam również że mycie płynami do
      hig.intymnej i mydłem bardziej podrażnia i powoduje swędzenie i pieczenie, więc
      może spróbuj przemywać miejsce intymne przegotowaną wodą.
      W ciąży nie jest ponadto wskazane używanie jakichkolwiek tamponów, nawet tych z
      jogurtem.
      pozdrawiam i życze zdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka