sylka77 03.01.05, 18:37 Ostatnio ogłądałam kilka fajnych wózków tej firmy, wyglądają solidnie. Czy warto kupić taki wózek? Sylka i synek 29tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clo1 Re: Wózki firmy Chicco 03.01.05, 18:55 Ja też oglądałam te wózki, Są świetne ale i drogie. Więc jeżeli stać Cie na taki wydatek To jasne że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Wózki firmy Chicco 03.01.05, 19:46 Witam)) Ja jestem posiadaczką Chicco - rewelacja)) Mam też do sprzedania taki zestawik Chicco - spacerówka+gondola+fotelik. Idealny stan,używany 5 miesięcy. Zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
bzysia Re: Wózki firmy Chicco 09.01.05, 23:37 bylabym zainteresowana kupnem takiego wozka, a gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina Re: Wózki firmy Chicco 03.01.05, 20:05 W sumie miałam 3 wózki Chicco. Zdecydowanym niewypałem jest Tech 6WD, za to Trio jest super, oraz jego nowa wersja C1. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Wózki firmy Chicco 03.01.05, 21:08 >Zdecydowanym niewypałem jest Tech 6WD Ja mam właśnie 6WD LX (spacerówkę) - uważam,że jest rewelacyjna,nie mam najmniejszych z nią problemów. Wcześniej używałam zestawu 6WD LX (z gondolą i spacerówką) - i też był to udany i świetny zakup. Nie mam pojęcia,o co chodzi z rzekomymi "wadami" tych wózków - ja używałam dwóch,obydwa rewelacyjne i bezproblemowe. Czyżby szczęśliwe egzemplarze??? Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 00:09 Zauważyłam, ze zawsze zachwalasz 6WD, ale niestety ten model jest tragiczny. Poza tym Twoje zachwyty są jednymi z nielicznych, gdyż przeważa rozczarowanie. Ja mam kiepskie doświadczenia z tym modelem, a do innych pewne zastrzeżenia również. Np. tapicerki, w moim Techu była świetna, ale sypały się inne części - kółka, buda. W obecnym Ponee mam okropnie mechacącą się tapicerkę, a te same tapicerki mają i C1 i nowe Trio. Gdybym miała wybierać raz jeszcze zdecydowałbym się na coś innego, ale na co? Nie ma chyba takiego co by wszystkim dogodził, niestety... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 00:51 > Zauważyłam, ze zawsze zachwalasz 6WD, ale niestety ten model jest tragiczny [...] Powtarzam jeszcze raz - miałam(mam) dwa te wózki i nieznane mi są problemy,o których piszą inne dziewczyny. Poza tym - 6WD LX ma również moja koleżanka(mamy zresztą dzieci w tym samym wieku) i też nie ma problemu z tym wózkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mikus11 Re: Wózki firmy Chicco 04.01.05, 13:31 Ja również powoli zaczynam się zastanawiać nad wózkiem, mam jeszcze duzo czasu - jestem w 20 tc. Podstawowym załozenie jest to, ze wózek musi być wielofunkcyjny. Piszecie o tym ze wózki Chicco sa drogie, ja znalazłam w ich ofercie wozek który mi odpowiada za 1577 zł _ ponoc w promocji. Nie wiem czy ta cena jest wygórowana tym bardziej ze dostaję za nią gondolkę, nosidełko i spacerówkę. Patrząc na ofertę innych firm na podobny wózek musiałabym wydać 1000-1300 zł, myśle wiec ze warto dodać 200 zł i kupić chicco. Nie wiem moze sie myle, co o tym myślicie ania Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: Wózki firmy Chicco do mikus11 05.01.05, 12:42 witam, a co to za wozek i gdzie masz taka tania jak na chicco oferte...a przede wszystkim w jakim miescie? my sie zastanawiamy nad chicco i moze zakupem poza warszawa bo liczymy ze bedzie taniej, ale nie wiem bo to sa sklepy sieciowe..a tesciow mam w okolicach Katowic wiec nie ma problemu z zakupem przy okazji pozdrawiam, Agnieszka i Maleństwo 15tc Odpowiedz Link Zgłoś
monee.1 Re: Wózki firmy Chicco 04.01.05, 21:32 Witam, ja jakis czas temu też byłam nastawiona na Chicco, ale postanowiłam zrobić rekonesans i poodwiedzałam trochę sklepów. Planowałam zakup zestawu C1 Trio.Na dzień dzisiejszy mam dylemat, ponieważ fotelik jest montowany na spacerówkę , a nie po jej wypięciu.Ja dość często muszę się przemieszczać samochodem stąd taka moja uwaga. Szukam takiego wózka , w kt. po wypięciu gondoli mogę wpiąć fotelik i podobnie później ze spacerówką. Tego warunku Chicco niestety nie spełnia. Ale mam na oku Bebe Confort i Maxi Cosi. Jutro jadę sprawdzic dokładnie te wózki i dam Wam znać co można z nimi zrobić a czego nie. Acha, i jeszcze jedno chodzi mi także o lekki stelaż, bo musze dzwigac wozek az na 3 piętro. No i jest jeszcze X-lander też warto go sprawdzić. Poza tym chyba każda z nas ma jakieś konkretne oczekiwania co do funkcjonalności. Trzeba wszystko na spokojnie przeanalizować, ale zamiast łazić po wszystkich sklepach i oglądać każdy model wiele razy, warto wejść tutaj na forum i podzielić się uwagami oraz skorzystać z doświadczeń innych, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikus11 Re: Wózki firmy Chicco 04.01.05, 23:10 Ja jestem dzisiaj po dalszym na razie "wirtualnym" wyszukiwaniu wózka. Skłaniałam się do tego samego zakupu co ty, tylko mnie również męczy targanie ze sobą za kazdym razem spacerówki. Napisz cos wiecej o wózkach Bebe Confort i Maxi Cosi- moze jakiś link? Dzisiaj byłam jeszcze na stronach x-landera. Jedynym zastrzeżeniem jest to, że nie mają w komplecie nosidełek. Napisz jak jutrzejszy rekonesans, ja jutro za to ide do lekarza na wizytę kontrolna i znów zobacze moje słoneczko ))) pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Wózki firmy Chicco 04.01.05, 23:57 Moi liczni znajomi odradzili mi kupno wózka Chicco. Po małym rekonesansie i ja sama stwierdziłam, że są lepsze i tańsze oferty na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
monee.1 Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 17:50 Cześć, właśnie jestem po maratonie po sklepach, żeby naocznie stwierdzić za i przeciw poszczególnych wózków. Może po kolei: 1. X-Lander - modele można zobaczyć na stronie www.x-lander.com. Na tej stronie jest również opis wyposażenia każdego z nich. Dla mnie tak jak pisałam poprzednio ważne było, żeby można było bez problemów wymontować gondolę i spacerówkę i naprzemiennie wg potrzeb wpiąć fotelik. Tak też właśnie jest, przy czym żeby wpiąć spacerówkę wystarczy bez problemów wyjąć adaptery do gondolki i fotelika - to dwa male elementy, które wsuwają się i wysuwają bez komplikacji. Tak więc mogę znosić dzidzie z mieszkania w foteliku lub gondolce i te elementy wpiąć razem z dzidzią bez problemu. - wersja X1: cena w hurtowni w Babicach Starych za komplet gondolka + spacerówka + adaptor + pokrowiec na nóżki: 1938,- + cena fotelika*** - wersja X2 trzykołowa: komplet jw: 1360,- + cena fotelika** - wersja X3 jw: 1420,- + jw - wersja X4 jw: 1360,- + jw Do powyższych modeli można dobrać dowolny model fotelika Maxi-Cosi: Citi lub Cabrio (ceny od 300,- do ok. 600,- zależy od modelu fotelika) Nie wiem czy nie można zamówić u producenta. Jest telfon na ulotkach - muszę sprawdzić. Maxi Cosi -sprawa ma się podobnie, przy czym waga stelaża jest nieco mniejsza niż w powyższym, ale montaż i demontaż równie łatwy. Kolorystyka pozostawia wiele do życzenia jak dla mnie. Spodobała mi sie wersja trzykołowa. Cena zestawu kompletnego w granicach 2,5 tys. Quinny- również podobne cechy i znów niezła jest wersja 3-kołowa, ale za to tańsza od Maxi o jakieś 500,- przy czym foteliki dopasowuje się z Maxi Cosi. Ładna kolorystyka. Bebe Comfort ta sam sytuacja z elementami, łatwe składanie stelaża, lekutki,ale facet stwierdził, że ma słabe elementy na nasze drogi, że zdarzają się reklamacje na koła i elementy plastikowe.Mnie tam się podobała czterokołowka, można wybrać sobie różne wersje gondoli. Spacerówka też bardzo ładna.I kolorystyka. Nie wiem skąd jesteś ,ale w Wawie można wszystkie te modele poza X-landerem zobaczyć dokładnie w jednym miejscu w DT JUPITER w "Świecie Dziecka". Miła obsługa -panowie chętnie udzielają wszelkich informacji i demonstrują z anielską cierpliwością zalety każdego z nich Koniecznie trzeba zobaczyć. Ja bynajmniej po dzisiejszej wycieczce napewno wybiorę 1 z tych czterech A, jeszcze jedno. Wszystkie oprócz X-landera mają koła z plastyku, więc nie wiem jak z trwałością, ale w końcu nie zamierzam jeżdzić na rajdy terenowe. Jeszcze jedno: w Babicach są tanie ładne łóżeczka (również z kołyskami).No wiadomo ceny już nie warszawskie. Pozdrawiam i życzę nie zwariowania) No i wspaniałych chwil z Waszymi Słonkami. Odpowiedz Link Zgłoś
monee.1 Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 17:52 O kurcze , ale przynudziłam. przepraszam za rozwlekłe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 00:55 >Na >dzień dzisiejszy mam dylemat, ponieważ fotelik jest montowany na spacerówkę , a >nie po jej wypięciu.Ja dość często muszę się przemieszczać samochodem stąd taka >moja uwaga. Szukam takiego wózka , w kt. po wypięciu gondoli mogę wpiąć >fotelik >i podobnie później ze spacerówką. Tego warunku Chicco niestety nie spełnia Nie rozumiem?Przecież wozisz spacerówkę w bagażniku,dziecko w foteliku;następnie wyciągasz spacerówkę z łącznikiem,rozkładasz i click-clack montujesz fotelikAlbo rozkładasz spacerówkę i nakładasz gondolę. Moje dziecko podróżowało ze mną od 4 tygodnia życia,130km w jedną stronę,6 razy w miesiącu.Zaczęło w październiku - czyli zima była przed nami I wszystko było ok Odpowiedz Link Zgłoś
mewka74 Re: Wózki firmy Chicco 05.01.05, 07:53 ja mam chicco puck up i moj Franek jezdzi w nim od 8 miesiaca zycia (teraz ma dwa lata). wczesniej mialam bajerancki wozek polski. nie ma porownania. chicco jest rewelacyjne! poprostu projektant myslal nie tylko o walorach estetycznych , ale przede wszystkim o funkcjonalnosci. tak obszernej budy, tak daleko oslaniajacej dziecko nie ma zaden wozek. jesli przyczepimy oslonke zimowa na nogi to praktycznie wczasie deszczu nie potrzebna jest folia. zgrabny, obszerny, dobrze sie go prowadzi. polecam tez ze wzgledu na pakowny kosz na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
mkrzatala Re: Wózki firmy Chicco - sama sprawdziłam 05.01.05, 11:21 Nie polecam trzyfunkcyjnego na małych kołach, ale polecam dwufunkcyjny na kołach pompowanych lub lżejszy na lanych. Mam ten ostatni: gondola samochodowa (czyli z atestem to przewożenia dzidzi samochodem - bezpiecznie, wygodnie i zdrowo dla kręgosłupa maleństwa) + spacerówa + regulacja poziomu dna gondoli + moskitiera wszyta w daszek + dodatkowy daszek letni + porządny kosz pod spodem + regulowana rączka + no i najlżeszy jaki 2 lata temu znalazłam. Cana też była przystępna bo 1100 zł, nie wiem jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek31 Tech 4WD Duo????? 05.01.05, 13:09 Może któraś z Was testowała ten model wózka Chicco? Asia i Pływaczek Odpowiedz Link Zgłoś
mikus11 Re: Wózki firmy Chicco 09.01.05, 18:28 Wczoraj pozwoliłam sobie na mały spacerek po sklepach. Wcześniej zachochana byłam w wózku Peg-prege ale teraz mam mieszane uczucia. - pierszwym załozeniem jest to ze nie chciałam gondoli, wyszłam z założenia wiec ze kupię wózek spacerowy a do niego dokupie wkładke dla noworodka. Muszę sie tu przyznać, ze jest to moje pierwsze dziecko więc liczą sie dla mnie opinie innych juz doswiadczonych mam. Na zakupach spotkalismy znajomych, którzy szukają wózka dla swojego drugiego dziecko. Ich uwagi były cenne! Wkładka do wózka dla noworodka jest ponoć bardzo mało sztywna, moze być szkodliwa dla kregosłupa malucha. Nie mozesz przewozić w niej dziecko w samochodzie. Sprzedawca tez trochę mało ciekawie ocenił ten moj pomysł. Spodobał mi sie bardzo wózek Peg-Perego Atlantic, ale tak jak pisałam jest to spacerówka wiec musiałabym dokupić wkładkę, ale ona ponoc nie jest najlepszym rozwiazaniem. Jadąc gdziekolwiek z dzieckiem musiałabym mieć w samochodzie fotelik z dzidzia a w bagażniku spacerówke z wkładką. Koszt ok. 1200 wózek, 100 zł wkladka, 600 zł fotelik razem 1900 zł + 200 torba = 2100 zł Do tego dzidzie miałabym przed sobą,przodem do kierunku jazdy, wózek nie ma przekładanej rączki. Nie widziałabym jej. Perego ma równiez wózek Venecja z przekładaną rączką tylko tu również trzeba kupić wkładke + fotelik - koszty podobne. Zastanawia mnie cały czas to, ze te wkładki dla niemowlaków nie są najlepszym rozwiazaniem. Mało stabilne, mało sztywne........ Od wczoraj chodzi mi po głowie Chicco C1 - czyli 3 w jednym. Nie mogę sie do niego przekonać bo ma 2 osobne rączki, wydają mi sie to mało poreczne w prowadzeniu ( perego ma jedną - regulowaną) oraz to ze gondolke i fotelik nakładam na spacerówkę. Cena jest jednak atrakcyjną 1999 zł za gondolkę, spacerówkę, foltelik, torbę i osłonę przeciwdeszczową. Sama juz nie wiem, mysle o tych wozkach od wczoraj. Serce mowi Peg Perego, rozsądek chicco - pomocy )) ania ps. co myslicie o tych wkładkach dla noworodków? Czy wózek który ma 2 osobne rączki jest mniej poreczny w prowadzeniu? Czy lepiej jest jezeli dziecko, przynajmniej na początku jest skierowane przodem do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnis7 Re: Wózki firmy Chicco 10.01.05, 00:26 A co sądzicie o wózkach ABC design? Ja zastanawiam się nad Novus 4- jest lekki- 13,4 kg, można dokupić okrycie na nózki i śpiworek, rozkłada się na płasko, można zainstalować siedzisko tyłem do kierunku jazdy na początku a potem przodem, pompowane koła,nie jest twardy, składa się łatwo-automatycznie, jest zwrotny. Kosztuje 1300zł+ okrycie na nózki 80zł + śpiworek 90 zł, można dokupić jeszce inne elementy.Ostatnio w promocji kosztował ze wszyskimi dodatkami 1300 zł, ale ja na razie jeszcze nie kupuję tylko się rozglądam, więc pewnie jak się zdecyduję to cena będzie wyższa!!! Agnis 33 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś