Dodaj do ulubionych

SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY

04.01.05, 00:13
Czy w wejherowskim szpitalu, jeśli wchodzi się na poród z tzw. "ulicy", to
czy można z mężem? Nie robią problemu, że nie było wcześniejszego zapisu na
poród rodzinny? Może wiecie, dzięki.
Obserwuj wątek
    • ewka711 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 07:18
      Odpowiadam - można bez problemu.Trzeba mieć tylko w kieszeni 100 zł. - tyle to
      kosztuje ( dane z września 2004 ). Ja mimo że rodziłam z mężem, byłam na takiej
      wielkiej sali z kilkoma boksami. Nie wiem, czy w Wejherowie są jakieś
      pojedyncze pokoje do porodów rodzinnych.
      Pozdrawiam i życzę szybkiego, bezbolesnego porodu.
      • odojoachim Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 11:38
        czesc
        jasne ze mozna
        wiem bo w szkole rodzenia chodzilismy po szpitalach m.in. tez w wejherowie
        niestety teraz jest tam remont i potrwa co najmniej do lutego ale porody
        odbywaja sie normalnie
        sa do tego wydzielone sale
        a po porodzie jak chcecie mozecie zostac normalnie razem z mezem w sali
        rodzinnej oczywiscie za oplata-250zl
        teraz nie rodzi sie tam w przejsciu, bo normalnie sa nieciekawe warunki tylko w
        3 salach
        wiec nie rodzi sie grupowo
        ja mimo wszystko polecam ci jednak puck bo jest lepiej komfortowo i podobne
        pieniadze
        acha jak po szkole rodzenia to w wejherowie ma sie znizke i placi 50 zl tak to
        normalnie 100
        • asiek31 do: odojoachim 04.01.05, 20:47
          możesz napisać coś więcej na temat tej sali rodzinnej? czyli za 250 zl mąż może
          zostać, ale jaki czas?
          Asia i Pływaczek
      • enko3 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 05.01.05, 11:12
        No to powiem ze w mc grudniu ceny ksztaltowaly sie tak samo i to wlasnie dzieki
        tym pieniazkom remontuje sie sale porowowe.
        Co do 250 zl o ktorych mowa nizej to wiem iz tyle zaplacila pni za osobna sale
        pobytu.Srodki przeciwbolowe sa podawane .
    • olanowak24 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 09:23
      Witam, jezeli konczy sie szkole rodzenia w szpitalu to rodzinny kosztuje 50zł,
      w tej chwili odział położniczy i patologia sa w trakcie remontu, który ma
      potrwac do połowy lutego, sa juz na pewno 4 osobne sale do porodów z łazienka i
      wszystkim co potrzebne, a reszta bedzie gotowa lada moment, przy okazji mam
      pytanko jak rodzi sie w wejherowskim szpitalu??Jak personel i opieka po??Czy
      daja jakies srodki łagodzenia bólu porodowego?? POzdrawiam serdecznie Ola I
      Mikołaj 35tc smile
      • ewka711 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 09:49
        U mnie przy porodzie - noc - była tylko położna, w miarę sympatyczna. Lekarz
        przyszedł na szycie i nawrzeszczał na nią, że mnie nacinała.Szycie bolało
        bardzo, mimo znieczulenia - zastrzyku. To dziwne, bo po pierwszym porodzie przy
        szyciu nie czułam bólu. Może to kwestia emocji.
        O środkach łagodzących przy samym porodzie nic nie wiem, bo na porodówce
        spedziłam niecałą godzinę - szybciutko urodziłam. Szczerze powiem , nie wszyscy
        byli sympatyczni, dlatego jeśli masz taką możliwość - jedź z kimś naprawdę
        bliskim.
        • alicja-alicja Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 16:51
          Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Ja tam męża nie zamierzam nigdzie puścić,
          rodzimy razem i już smile)) Bez bliskiej osoby też nie wyobrażam sobie porodu !
          Pozdrawiam i też życzę Wam wszystkim lekkich porodów smile)
      • odojoachim Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 25.02.05, 20:34
        dla wszystkich zainteresowanych porodem rodzinnym w wejherowie. Porody nadal
        sie odbywaja w dwoch salkach na czas remontu do tego przeznaczonych. Jest to
        minus bo słychać dziewczynę która z tobą rodzi w tym samym czasie. Lóżka
        poporodowe są niestety nie wygodne. Ale za to wspaniałe położne dzięki którym
        zawdzięczam życie swojego maluszka. Jeżeli w trakcie porodu okaże się że będzie
        cesarka nie ma co się martwić są w tym fachowcami
        naprawde polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka