alicja-alicja 04.01.05, 00:13 Czy w wejherowskim szpitalu, jeśli wchodzi się na poród z tzw. "ulicy", to czy można z mężem? Nie robią problemu, że nie było wcześniejszego zapisu na poród rodzinny? Może wiecie, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewka711 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 07:18 Odpowiadam - można bez problemu.Trzeba mieć tylko w kieszeni 100 zł. - tyle to kosztuje ( dane z września 2004 ). Ja mimo że rodziłam z mężem, byłam na takiej wielkiej sali z kilkoma boksami. Nie wiem, czy w Wejherowie są jakieś pojedyncze pokoje do porodów rodzinnych. Pozdrawiam i życzę szybkiego, bezbolesnego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 11:38 czesc jasne ze mozna wiem bo w szkole rodzenia chodzilismy po szpitalach m.in. tez w wejherowie niestety teraz jest tam remont i potrwa co najmniej do lutego ale porody odbywaja sie normalnie sa do tego wydzielone sale a po porodzie jak chcecie mozecie zostac normalnie razem z mezem w sali rodzinnej oczywiscie za oplata-250zl teraz nie rodzi sie tam w przejsciu, bo normalnie sa nieciekawe warunki tylko w 3 salach wiec nie rodzi sie grupowo ja mimo wszystko polecam ci jednak puck bo jest lepiej komfortowo i podobne pieniadze acha jak po szkole rodzenia to w wejherowie ma sie znizke i placi 50 zl tak to normalnie 100 Odpowiedz Link Zgłoś
asiek31 do: odojoachim 04.01.05, 20:47 możesz napisać coś więcej na temat tej sali rodzinnej? czyli za 250 zl mąż może zostać, ale jaki czas? Asia i Pływaczek Odpowiedz Link Zgłoś
enko3 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 05.01.05, 11:12 No to powiem ze w mc grudniu ceny ksztaltowaly sie tak samo i to wlasnie dzieki tym pieniazkom remontuje sie sale porowowe. Co do 250 zl o ktorych mowa nizej to wiem iz tyle zaplacila pni za osobna sale pobytu.Srodki przeciwbolowe sa podawane . Odpowiedz Link Zgłoś
olanowak24 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 09:23 Witam, jezeli konczy sie szkole rodzenia w szpitalu to rodzinny kosztuje 50zł, w tej chwili odział położniczy i patologia sa w trakcie remontu, który ma potrwac do połowy lutego, sa juz na pewno 4 osobne sale do porodów z łazienka i wszystkim co potrzebne, a reszta bedzie gotowa lada moment, przy okazji mam pytanko jak rodzi sie w wejherowskim szpitalu??Jak personel i opieka po??Czy daja jakies srodki łagodzenia bólu porodowego?? POzdrawiam serdecznie Ola I Mikołaj 35tc Odpowiedz Link Zgłoś
ewka711 Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 09:49 U mnie przy porodzie - noc - była tylko położna, w miarę sympatyczna. Lekarz przyszedł na szycie i nawrzeszczał na nią, że mnie nacinała.Szycie bolało bardzo, mimo znieczulenia - zastrzyku. To dziwne, bo po pierwszym porodzie przy szyciu nie czułam bólu. Może to kwestia emocji. O środkach łagodzących przy samym porodzie nic nie wiem, bo na porodówce spedziłam niecałą godzinę - szybciutko urodziłam. Szczerze powiem , nie wszyscy byli sympatyczni, dlatego jeśli masz taką możliwość - jedź z kimś naprawdę bliskim. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-alicja Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 04.01.05, 16:51 Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Ja tam męża nie zamierzam nigdzie puścić, rodzimy razem i już )) Bez bliskiej osoby też nie wyobrażam sobie porodu ! Pozdrawiam i też życzę Wam wszystkim lekkich porodów ) Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: SZPITAL W WEJHEROWIE - PORÓD RODZINNY 25.02.05, 20:34 dla wszystkich zainteresowanych porodem rodzinnym w wejherowie. Porody nadal sie odbywaja w dwoch salkach na czas remontu do tego przeznaczonych. Jest to minus bo słychać dziewczynę która z tobą rodzi w tym samym czasie. Lóżka poporodowe są niestety nie wygodne. Ale za to wspaniałe położne dzięki którym zawdzięczam życie swojego maluszka. Jeżeli w trakcie porodu okaże się że będzie cesarka nie ma co się martwić są w tym fachowcami naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś