Dodaj do ulubionych

Skurcze przepowiadające a potem?

04.01.05, 23:44
Dziewczyny zona ma trzeci dzien regularne skurcze przepowiadajace co 5 minut
od 3 dni. Napiszcie mi prosze kiedy zaczynaja sie te wlasciwe? Jak to bylo z
wami? Zaznacze ze zona jest w 39 tygodniu ciązy a szyjka ma 7 milimetrow.
Pilne! Bardzo prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie i trzymam za was
wszystkie kciuki. Mąż Kasiunci25 i tata 39 tygodniowego Kamilka w brzuszku
mamusi.
Obserwuj wątek
    • 1alfa1 Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 00:44
      Dzwońcie do lekarza- niech on coś doradzi, albo zgłoście się do szpitala . To
      już 39 tc - może nie ma na co czekać. Ja pierwsze skurcze miałam wieczorem, a
      świtkiem zaczeły się już tak mocne, że ledwo zdążyłam do szpitala. Mam
      nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pozdro.
    • bombardo Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:14
      Ale 7 milimetrow szyjki nie upowaznia jeszcze do jechania do szpitala. A to sa
      skurcze przepowiadajace co prawda co piec minut ale jednak przepowiadajace.
      Pozdrawiam
      • koleandra Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:17
        Jak to nie upoważnia? W końcu żona ma skórcze! co 5 minut! regularne?? bo jeśli
        tak to nie ma na co czekać. Ja dostałam sie do szpitala też w 39 tygodniu z
        lekkimi i nieregularnymi skórczami, zresztą aż do samego porodu nie były za
        bardzo regularne. Ale wody były juz zielone...
        • bombardo Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:24
          Bylismy u lekarza ktory stwierdzil ze takie skurcze sie zdarzaja ale szyjka ma
          7 milimetrow wiec to jeszcze troche potrwa i niema co panikowac. Co prawda nie
          skierowal nas na ktg ale to chyba prawidlowa reakcja?
          • koleandra Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:33
            Bombardo.. a kiedy byliście u tego lekarza? Szyjka ma 7 mm to znaczy, że
            niepełny centymetr rozwarcia, tak? bo może tutaj o co innego chodzi? bo jesli o
            rozwarcie to w ciągu godziny mogły sie zrobic 3 cm. A jak to znosi żona? czy
            skórcze są do wytrzymania czy już bardzo silne? Piszę to, bo są kobiety, u
            których mimo silnych i regularnych skórczy nie ma postępu porodu, a wtedy żeby
            dziecko było bezpieczne trzeba troszkę pomóc oxytocyną.
            • bombardo Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:49
              Te 7 milimetrow to jest dlugosc szyjki czyli nie jest do konca zgladzona. A
              skurcze sa bardzo regularne ale bezbolesne. Wiec jeszcze niema obaw i chyba
              niema sie czym martwic? Jedynie mam obiekcje co do lekarza bo podczas calej
              ciazy kierowal nas tylko na morfologie i badanie moczu mimo ze to lekarz
              prywatny. Jest bardzo sympatyczny i naprawde dobrze podchodzi do zony ale czy
              jest dobry tego nie jestem w 100% pewny.
              • koleandra Re: Skurcze przepowiadające a potem? 05.01.05, 18:54
                smile no to źle zrozumiałam bo jeśli skórcze są bezbolesne to nie ma się czym
                martwić. Możecie spokojnie zostac w domciu i już niedługo powinno zacząć dziac
                się cosik więcej smile
                Kiedrował na morfologię i badanie moczu? a badał na fotelu? robił USG? może
                chociaż cytologię robił? Bo przy prawidłowych wynikach (np. przezierność)i
                dobrym samopoczuciu kobiety to chyba nie ma potrzeby robić nic więcej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka