Dodaj do ulubionych

POROD W WODZIE

05.01.05, 17:53
Witam! Czy ktoras z Was rodzila badz zamierza rodzic w wodzie? Slyszalam, ze
to duze ulatwienie i odciazenie dla mamy i dziecka. Dzis pytalam o to gina.
Powiedzial, ze to swietny pomysl, a lisya p/wskazan jest nieadekwatna do
korzysci wynikajacych z takiego porodu. Chetnie poznam Wasze doswiadczenie
lub info na ten temat. Pozdrawiam. Asia i Dzidzia 30 t.c
Obserwuj wątek
    • dorotamoron Re: POROD W WODZIE 06.01.05, 11:27
      Czesc! Ja rodzilam w wodzie i bylo super! Do wody wchodzi sie jak porod jest
      juz zaawansowany - wchodzi sie na pol godziny, potem trzeba wyjsc na pol
      godziny i znow do wody. Ja bylam w wodzie pol godziny, a potem juz ponad
      godzine, bo wtedy urodzilam. W porownianiu z tym czasem ktory musialam spedzic
      na ladzie to w wodzie bylo super - skurcze byly lzejsze i latwiej mi bylo
      znalezc wygodna pozycje. Dzidzia tez urodzila sie do wody, bez problemow. Jak
      masz jakies pytania - napisz to Ci odpisze, pa!
      • metis1 Re: POROD W WODZIE 06.01.05, 17:47
        Ja tez jestem bardzo zainteresowana tym tematem, chociaz tp mam dopiero na 15
        sierpnia.
        Mam pytanie (moze glupie, ale co tam!): czy porod w wodzie wyklucza
        zastosowanie znieczulenia zewnatrzoponowego?
        • elve Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 21:49
          tak.
          • pipsztok Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 22:37
            Dzieki. A Twoj Tymus jest po prostu cudowny!
            Gratuluje i zycze Wam, aby chowal sie tak dobrze jak do tej pory(bo widac, ze
            cudownie sie rozwija smileSprawilas nam wielka radosc tymi fotkami!
            Pozdrawiam- Asia i Dzidzia 30 t.c
      • pipsztok Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 18:17
        WITAM! SERDECZNE DZIEKI ZA INFO. ILE KOSZTOWAL POROD WODNY W SZPITALU W KTORYM
        RODZILAS? U MNIE (WE WLOCLAWKU)KOSZTUJE 350 ZL. CZY TO DUZO? CZY POROD W WODZIE
        MOZNA POLACZYC Z PORODEM RODZINNYM? WIESZ MOZE COS O P/WSKAZANIACH DO PORODU
        WODNEGO? POZDRAWIAM ASIA I DZIDZIA 30,5 T.C.
        • eva78 Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 22:17
          Ja też chcę rodzić w wodzie, mam przeczucie, że bedzie to dla mnie najlepsza opcja. W Toruniu(całkiem niedaleko smile) poród w wodzie odbywa sie na sali porodów rodzinnych, gdzie jest też tradycyjny fotel- tak więc w każdym momencie można zmienić decyzję. U nas taka "przyjemność", tzn wynajęcie sali porodów rodznnych wraz z salą do przygotowań przed porodem(prysznic, kanapy, tv, własna muzyka, drabinki, worek sako)kosztuje 400 zł. Oglądaliśmy salę z mężem i podobało nam się, oczywiście myślimy o porodzie rodzinnym. Myślę, że we Włocławku mąż też może być obecny.
          Pozdrawiam
          Ewa 34tc
    • patrywi Re: POROD W WODZIE 06.01.05, 18:11
      Bardzo chcialabym rodzic w wodzie ale czy w Wawce jest jakis szpital, w ktorym
      sie to praktykuje? na stronie fundacji rodzic po ludzku wspominaja o Zelaznej,
      ale ja jestem uprzedzona do tego miejsca i na pewno rodzic tam nie bede.
      • nieszkasob Re: POROD W WODZIE 06.01.05, 19:29
        Ja chce rodzic w wodzie (termin mam na jutro wink Wydaje mi sie ze tak bedzie
        lepiej i dla mnie i dla malucha - duzo dobrego slyszalam o takiech porodach a
        polozna ze szkoly rodzenia b. polecala taki porod.... W warszawie mozna rodzic
        w wodzie tylko na Zelaznej - ja bede rodzic w Wolominie
        Pozdrawiam
        • pipsztok Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 18:20
          ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUZO ZDROWKA DLA CIEBIE I MALENSTWA! MAM
          NADZIEJE, ZE WSZYSTKO WAM POJDZIE GLADKO! NA PEWNO! CZEKAM Z NIECIERPIWOSCIA NA
          REWELACJE Z PORODU WODNEGO! POZDRAWIAM - ASIA I DZIDZIA 30,5 T.C.
    • mariola31 Re: POROD W WODZIE 06.01.05, 19:37
      Witam
      rodziłam w wodzie dokładnie 5 lat temu właśnie 6 stycznia. Rewelacja!!! Jeżeli
      nie ma żadnych przeciwwskazań to polecam. Do wanny wchodzi się przy odpowiednim
      rozwarciu (już nie pamiętam ile). Po wejściu bardzo szybko miałam bóle parte i
      szybko urodziłam. Nie wiem czy bóle są mniejsze niż przy rodzeniu np. na łóżku.
      W maju będę rodzić drugie dzieciątko i napewno w wodzie. Mieszkam w Pucku a w
      tutejszym szpitalu są rewelacyjne warunki do tego typu porodów.

Pozdrawiam

Mariola
      • pipsztok Re: POROD W WODZIE 07.01.05, 18:21
        DZIEKI ZA INFO. POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka