Dodaj do ulubionych

ile się płaci lekarzowi w łodzi???

09.01.05, 19:47
Dziewczyny pomóżcie,bo kompletnie sie nie orientuję. Mój lekarz prowadzący
już nie odbiera porodów,więc muszę go poprosić,żeby mi kogoś polecił.Jeżeli
dzidziuś się nie obruci,to będę miała cesarkę,tak mnie poinformowała
ginekolog.Więc mam pytanie,ile się płaci lekarzowi za odbieranie porodu,czy
się to z nim uzgadnia,czy się daje tyle ile się ma.Napiszcie,proszę.
Obserwuj wątek
    • justyna04 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 09.01.05, 22:45
      Ja nie płaciłam więc powtórzę tylk oco słyszałam. W Matce Polce jakiś profesor moim znajomym powiedział 1300 za poród plus coś dla pielęgniarki. Prywatnie lekarze mówią od 500 zł w górę (plus coś dla położnej jeśli lekarz z jakąś współpracuje). Ale są i tacy co nie biorą. Ja z własnegho doświadczenia mogę polecić p. doktor Marię Brzozowską z Madurowicza (ale ma tam tylko etat akademicki). Młoda ale doświadczona i ma zdrowe podejście. Ja nie płaciłam nic ale chodziłam do niej prywatnie i po wszytskim kupiłam prezent.
      Lepiej w takiej sytuacji zapytać wczesniej lekarze o kwotę i co w nią jest wliczone. Choć osobiście jestem przeciwniczką płacenia lekarzom za takie rzeczy to jednak jeśli odbywa się to poza ich standartowymi godzinami pracy i jest wcześniej umówione i obie strony się zagdzają na takie rozwiązanie to ostatecznie święty spokój jest najważniejszy.
      Jeśli będziesz potrzebować coś więcej to pisz na priv bo tu rzadko zaglądam: jrl@ld.home.pl
      pozdrawiam
      justyna
      • dominika23 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 13:18
        Dziękuję za odpowiedźsmile
        Ja osobiście również wolałabym nie płacić.Ale tyle teraz się słyszy
        nieprzyjemnych rzeczy na temat stosunku lekarza do kobiet,które wcześniej nie
        zapłaciły,że wolałam się dowiedzieć.Pozdrawiam.
        • justa0103 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 13:26
          witam!!!
          ja tez bede niedlugo rodzic, moja kuzynka rodZila w pazdzierniku u ordynatora
          na przyrodniczej i za lekarza i za polozna zaplacila razem 1500zl. a z tego co
          opowiadala to lekarz niczym szczegolnym sie nie wyroznial... wywolal u niej
          porod na wlasnym dyzurze zeby sie za bardzo napracowac wiec za co ona mu
          zaplacila? przeciez na swoim dyzurze i tak musialby ten porod odebrac....
          ja bede rodzic w rydygierze bo tam mam lekarke ale tez nie zamierzam nic jej
          placic...
          doradze ci tak jak mi doradzono zeby zobaczyc przy samym porodzie jak beda sie
          sprawy mialy... jesli juz chcesz placic to bedac w szpitalu gadaj z polozna to
          ona tak naprawde moze ci ulzyc w bolu, doradzic czy pomoc, lekarz to sie zjawia
          raz na pare godzin i tyle... wiec lepiej im nie pokazywac ze chcesz placic- jak
          juz zobaczysz ze trzeba czy ze warto to zaplacisz przy porodzie przeciez
          zdazyszwink)) pozdrawiam...
          nie przyzwyczajajmy lekarzy do luksusu wink))
    • coronella Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 14:09
      dziewczyny, nie przesadzajcie!!! Same nakrecamy maszyne, placac lekarzom, a
      potem oni tego oczekują!!

Nie bardzo rozumiem... jesli bedziesz miala cesake, to po co placic na Boga? A
      jak nie dasz, to co, zle Cie przetnie? nie wyjmie dziecka? oleje?? To juz nie
      te czasy!
      A przy porodzie naturalnym, co do roboty ma lekarz??? Jesli juz komus placic,
      to poloznej, przeciez to ona jest z Tobą podczas porodu. Lekarz przychodzi
      tylko na faze parcia, ktora u mnie, po 20 godz. skurczy, trwala 10 min. W 3
      skurczu Dominika byla juz na zewnątrz. I za to mam placic lekarzowi? Potem
      lekarz szyje, ale ile mu nie zaplacisz, i tak zszyc Cie musi.

Kolezanka rodzila w Matce Polce, zaplacila lekarzowi 1500 zł. Przyjechala do
      szpitala ze skurczami, lekarza jeszcze nie bylo. Trafila na polozna z dyzuru,
      lekarz dojechal po pol godzinie, gdy magda miala 9 cm rozwarcia!! Za kolejne
      pol godziny dziecko bylo juz na swiecie. Pieniedzy oczywiscie nie oddal, skakal
      potem wokol niej. I co z tego? Za 1500 zł?

Ja rodzilam w Rydygierze, mialam dlugi i meczacy porod, doskonala opieke, w
      trakcie porodu, i po - suuuuper polozne!!! i nikomu nie placilam nic. Przy
      wyjsciu ze szpitala poszlismy z upominkami podziekowac za wszystko.
      • malwisienia Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 14:50
        ja wolę zapłacić, lekarz jest przy tobie cały czas i reaguje od razu w
        przypadku gdy coś jest nie tak, przyspiesza poród i zapewnia że dostaje się
        znieczulenie, nie jest się skazanym na łaskę i niełaskę niesympatycznych
        położnych i przypadkowych lekarzy na dyżurze;
        dziwię się że jesteście w stanie wydać np. tysiąc lub więcej złotych na wózek
        a żałujecie na lekarza, którego obecność może być decydująca dla zdrowia lub
        życia dziecka, nie mówiąc o własnym komforcie
        • justa0103 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 14:55
          WITAM... NIE CHCE CIE PRZEKONYWAC -ZROBISZ TAK JAK UWAZASZ .. TYLKO WEZ POD
          UWAGE ZE LEKARZ (Z POLOZNA LUB BEZ) KTOREMU ZAPLACISZ MOZE BYC PO NOCNYM
          DYZURZE W TYM CZY W INNYM SZPITALU I ZA WIELE TO CI NIE POMOZE.. PO DRUGIE TO
          LEKARZ NAPRAWDE JEST POTRZEBNY CHWILE PRZY PORODZIE- JESLI JEST NATURALNY.
          NAJWIECEJ PRZECIEZ ZADAN NALEZY DO POLOZNEJ I TO ONA CI ULZY ALBO NIE A JESLI
          TRAFISZ NA DOBRA TO NIC NIE BEDZIESZ MUSIALA PLACIC NAWET JEJ
          • malwisienia Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 15:14
            a jak ci położna w cierpieniu niby pomoże, to lekarz daje zalecenie do zzo, a
            ponadto w razie gdy coś idzie nie tak to nie mam zamiaru czekać nie wiadomo jak
            długo na decyzje o cesarce,jak to się często zdarza ryzykując życiem dziecka
            tylko chcę żeby ktoś kompetentny był cały czas przy mnie i na bieżąco
            kontorlował sytuację, a nie przyszedł sobie łaskawie na fazę parcia
            • coronella Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 15:16
              o znieczuleniu zzo zadecydowalam najzupelniej sama, i dostalam je w 5 min od
              decyzji.
        • coronella Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 15:15
          czy piszesz to z doświadczenia? czy ze słyszenia? Bo widzisz, ja juz jeden
          poród mam za sobą, więc i doświadczenie praktyczne. Poród darmowy, i zapewniam
          Cie, gdybym zapłaciła, nie miałabym lepiej.
          Lekarz nie przyspieszy porodu. Nie jest z Tobą cały czas. Zaglada, ale to co
          innego.
          I oczywiście, że ja wole wydać 1000 zł na wózek, a wydałam nawet znacznie
          więcej!!! Bo w tym wózku moje dziecko, które za miesiąc kończy 2 latka, wciąz
          jezdzi. A potem go sprzedam.

Obecność lekarza w szpitalu jest zawsze obowiązkowa, i w razie powikłań Twoje
          pieniądze nie zadecydują o zdorwiu i zyciu dziecka. A własny komfort... cóz,
          nie urodzisz bez bólu.
          Ale to oczywiście wasze pieniądze, i wasza decyzja.
          • dominika23 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 10.01.05, 15:40
            Dziewczyny nie denerwujcie się.Każdy zrobi tak jak uważa.Ja się tylko
            zapytałam,bo słyszałam,że większość płaci lekarzowi.Doszłam do wniosku,że nie
            zapłacę,ponieważ ostatnio jest tyle wydatków,że mnie poprostu nie stać na
            wszystko.Trochę się boję cesarki,bo to jest operacja.I mam nadzieję,że lekarz
            wykona swoje zadanie dobrze,jak nic nie dostanie.
            • osimek Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 11.01.05, 11:44
              Hej!
              Moja znajoma placila lekarzowi i poloznej (nie pamietam sumy), za obecnosc przy
              porodzie, niestety nie skonczylo sie to dla niej i malej dobrze. malutka
              urodzila sie niedotleniona, a pozniej cos jeszcze skrzanili przy pepowinie -
              choc dostali nie mala kase.
              I po co placic? jak maja pomoc pomoga, a jak niepotrafia pomoc to zaszkodza ,a
              pieniadze wezma.
              Pozdrawiam
              • mycha1979 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 11.01.05, 11:59
                JA TEŻ JESTEM ZDANIA ŻE NIE MA CO DAWAĆ ŁAPÓWEK. DZIEWCZYNY PRZECIEŻ WY
                PŁACICIE ZA OPIEKĘ, LECZENIE I MACIE SWOJE PRAWA! PRZECIEŻ CO MIESIĄC WY ALBO
                WASI MĘŻOWIE PŁACICIE SKŁADKI, ODCIĄGAJĄ WAM Z PENSJI TYLE, ŻE ZA TE PIENIĄDZE
                MOGŁYBYŚCIE LECZYĆ SIĘ PRYWATNIE I PRYWATNIE RODZIĆ! WIEM ZE TO U NAS STOI NA
                GŁOWIE WSZYSTKO, ALE LUDZIE SAMI PRZYZWYCZAJAJĄ DO PŁACENIA, BO MYŚLĄ ŻE JAK
                POSMARUJĄ BĘDĄ MIELI LEPIEJ COŚ ZROBIONE, A LEKARZE TO WYKORZYSTUJĄ. WCALE TAK
                NIE JEST.
                JA CHODZĘ DO GINA PRYWATNIE OD SAMEGO POCZĄTKU CIĄŻY. 60 ZŁ ZA WIZYTĘ +
                WSZYSTKIE BADANIA PRYWATNIE, JUŻ NIE JESTEM W STANIE POLICZYĆ ILE NA TO WYDAŁAM
                I MOŻE MAM JESZCZE PŁACIĆ ZA PORÓD, KTÓRY MI SIĘ NALEŻY JAK PSU ZUPA Z
                UBEZPIECZENIA? LEKARZ JUŻ TYLE WZIĄŁ ŻE BEZ PRZESADY. NIE SPIĘ NA KASIE I JUŻ
                DZIŚ SIĘ ZASTANAWIAM CZY PO URODZENIU DZIECKA WYSTARCZY NAM NA PAMPERSY,
                DLATEGO NIE POPIRAM ŁAPÓWKARSTWA!
        • monia1973 Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 11.01.05, 19:50
          Podzielam całkowicie Twoje zdanie. Mając opłaconego lekarza, będę wiedzieć, że
          nic mi się nie stanie. Położna? Cóż to tylko położna a nie lekarz, który np. w
          momencie zagrożenia życia zadecyduje natychmiast o cesarskim cięciu. Moje 2
          koleżanki nie płaciły i skończyło się na tym, że dziecko jednej ma
          niedotleniony mózg, bo rodziła w nocy a lekarzowi dyżurnemu chciało się wyspać
          a druga ma pocięty brzuch po cesarce wzdłuż. Nie mogę zrozumieć kobiet, które
          żałują te 1000-1500 zł a później płaczą. Żyjemy w takich czasach a nie innych i
          to że ja nie zapłacę za poród, nie zmieni całego lekarskiego środowiska a mnie
          tylko mnie może zaszkodzić. Takie jest moje zdanie. Na swoim i dziecka zdrowiu
          nie będę eksperymentować.
          Monia
    • 1970agat Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 11.01.05, 11:52
      Dominiko!!!!
      Jeśli będziesz miała medyczne wskazania do cesarki to po prostu musisz tylko
      uzgodnić kiedy Ci ją zrobią - z lekarezm ze szpitala w którym chcesz urodzić
      (zwykle troszkę przed terminem) i nic nie płacisz.
      Co do płacenia położnej czy lekarzowi to sprawa względna - czasem komfort
      psychiczny daje kobiecie więcej niż by się wydawało.
      Coronella napisz coś więcej o znieczuleniu które dostałaś - jak było, czy
      faktycznie warto brać znieczulenie???? Też będę rodziła w Rydygierze - myślę że
      w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
    • brzysialinka Re: ile się płaci lekarzowi w łodzi??? 11.01.05, 13:14
      Rodziłam w Rydgierze i nic nikomu nie płaciłam. W czasie akcji porodowej zaczęły
      mi leciec zielone wody i skurcze zaczęły mi przechodzic. O cesarce zdecydowano
      bardzo szybko, przyszedł ordynator poinformowac nas(czyli mnie i męża), że
      lepiej by było gdyby zrobiono cc, bo czekanie może zagrażac dziecku. Podpisałam
      zgodę i niedługo potem byłam już na sali operacyjnej. Oczywiscie musiałam
      poczekac, aż zostaną wykonane planowane operacje na tamten dzien, ale przez ten
      czas akurat przygotowywano mnie do cc. Nic nikomu nie zapłaciłam i nie uważam,
      że gdybym zapłaciła zajeli by się mną lepiej.
      Pozdrawiam i życzę udanych porodów.
      Agnieszka. Mój gg 6127118.
    • coronella do 1970agat 11.01.05, 14:04
      co do zzo, ja nie jestem dobrym przykladem do opowiadania, bo u mnie wywolalo
      same szkody.
      I podkreslam jeszcze raz- nie dlatego, ze nie dalam w łape!
      Zatrzymało mi akcje 2 razy, poród przedłuzył sie, miałam problemy z pecherzem
      moczowym i chodzeniem przez pare dni.
      Ja wiem juz , ze wiecej znieczulenia nie wezme. Samo zakladanie tez potrafi
      BARDZO bolec!!
      Ale jak pisze, tak zadzialalo u mnie, a jest mnóstwo kobiet, które bardzo je
      chwala.
      • dorcia-dd Re: do 1970agat 11.01.05, 22:24
        DZIEWCZYNY JAK CZYTAM O TYM ILE SIĘ PŁACI TYM ZDIERCĄ ZA COŚ CO POWINNI ZADARMO
        ROBIĆ TO AŻ MI SŁABO...JA RODZIŁAM 5 LAT TEMU I NIC NIKOMU NIE PŁACIŁAM<WTEDY
        MIESZKAŁAM JESZCZE W TRÓJMIEŚCIE>A TERAZ OD NIEDAWNA MIESZKAM W ŁODZI I
        PRZERAŻA MNIE TO CO CZYTAM...MAM RODZIĆ W CZMP ,ALE NIE MAM POJĘCIA JAKIE TAM
        SOBIE CENY WYZNACZAJĄ.iNTERESUJE MNIE TYLKO TO ABY MÓJ LUBY BYŁ ZEMNĄ PRZY
        PORODZIE...WIECIE ILE ZA TAKĄ USŁUGE MUSZE ZAPŁACIĆ??
        • coronella nie piszcie z Caps Lock-iem !! 11.01.05, 23:20
          czyli duzymi literami! nie da sie tego czytac!
          Prosze!
    • koniczynka77 Do dorci dd 11.01.05, 23:38

W CZMP nie placi sie za porod rodzinny
      Pozdrawiam
      Mama Huberta 39tc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka