12.01.05, 14:10
czy jest ktoś z Krakowa??
Obserwuj wątek
    • sylwiq Re: Kraków 12.01.05, 14:23
      Witaj!
      My jestesmy z Krakowa, Sylwiq i Bąbeleksmile)))
      Pozdrawiamy
      • kinga333 Re: Kraków 12.01.05, 14:29
        dzięki, ze odezwaliście się smile szukam opinii na temat szpitala Ujastek i
        dobrego lekarza który zrobi cc??
        • ewakrakow1 Re: Kraków 12.01.05, 14:54
          ja też jestem z Krakowa i będe rodzić w tym szpitalu.
          ewa 36tc
          • kinga333 Re: Kraków 12.01.05, 15:02
            a czy masz tam lekarza który się Tobą zajmie czy po prostu jedziesz tam i nie
            zalezy Ci na kogo trafisz??
            • ewakrakow1 Re: Kraków 12.01.05, 15:13
              ja mam swojego lekarza, do którego chodze prywatnie i on będzie przy moim
              porodzie
              ewa
        • magdalena_27 Re: Kraków 12.01.05, 15:00
          duzo opini o Ujastku jest na forum Małopolska.
    • joagab Re: Kraków 12.01.05, 14:57
      ja jestem z krakowa, na kiedy masz termin? ja mam na lipiec. o tym na ujastek
      to niewiele słyszałam, nikt ze znajomych tam nie rodził, więc szczegółów nie
      znam. ja mam lekarza z kopernika. słyszałąm że na kr jadwigi jest ok, koleżanka
      rodzo tam pod koniec stycznia więc się okaże.
      • magdalena_27 Re: Kraków 12.01.05, 15:01
        tez jestem z Krakowa i prawdopodobnie będę rodzić u Rydygiera.
        • kinga333 Re: Kraków 12.01.05, 15:19
          słyszałam na forum o czarnej liście gin min.z Krakowa, czy ktoś wie gdzie mogę
          ją znaleźć?
          • ewcik29 Re: Kraków 12.01.05, 16:12
            Ja jestem z Krakowa i będę rodziła w prywatnym szpitalu przy ul.
            Siemiradzkiego. Poród mam przewidziany na 8 maja. Podam link do białej listy
            ginekologów w Krakowie, jak znajdę gdzieś tą czarną listę to też ją podam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11907544
            Pozdrawiam Wszystkie Krakowiankismile))
            Ewcik
            • ewcik29 Re: Kraków 12.01.05, 16:14
              Tu mam listę złych ginekologów, ale miasta są wymieszane i trzeba szukać
              Krakowa najlepiej po tytule odpowiedzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&wv.x=1&s=0
              • mija281 Re: Kraków 12.01.05, 16:18
                Ja też zamierzam rodzić na Siemiradzkiego, ale pod koniec maja. Czy masz
                lekarza z tego szpitala?
                • ewakrakow1 Re: Kraków 12.01.05, 16:22
                  leżałam dwa razy na Siemiradzkiego i bez swojego lekarza to chyba nie
                  chciałabym tam rodzić, bo kilku tamtejszych poznałam i może nie wszystkich z
                  dobrej strony, ale są różni, jak wszędzie kilku mogłabym polecić
                  • mija281 Re: Kraków 12.01.05, 16:29
                    Ja chodze prywatnie do dr Marcinka i odbieram go bardzo pozytywnie.
                • ewcik29 Re: Kraków 12.01.05, 16:27
                  Chodzę tam do poradni przyszpitalnej do dr Wójcika (nie prywatnie ale normalnie
                  państwowo). W grudniu leżałam w tym szpitalu przez tydzień bo dostałam silnych
                  skurczów. Miałam okazję poznać wszystkich lekarzy i muszę Ci powiedzieć że są
                  ok. Ordynator Marcinek stosuje bardzo duży rygor w stosunku do personeli i
                  chodzą jak w zegarkusmile)) On nie toleruje braku kompetencji.
                  Pielęgniarki bardzo miłe i znają się na rzeczy-chętne do pomocy, a jedzonko
                  smaczne.
                  Pozdrawiam Cię
                  Ewcik
                  • mija281 Re: Kraków 12.01.05, 16:33
                    W poniedziałek będę miała robione USG w przychodni przez dr Zarotyńskiego.
                    Starałam się uparcie właśnie do niego umówić, bo pamiętam go ze szpitala jako
                    jedynego lekarza, który się zawsze uśmiechał. Mam nadzieje, że jego kompetencje
                    też są ok.
                  • ewakrakow1 Re: Kraków 12.01.05, 16:34
                    zgadzam sie z Wami całkowicie!!! drMarcinek i Wójcik są godni polecenia i
                    pochwał i napewno możecie na nich polegac, a jedzonko naprawde mnie zaskoczyło
                    bardziej niz pozytywnie, nie spodziewałam sie takiego w szpitalu
    • elisia1 Re: Kraków 12.01.05, 16:32
      Też myślę o porodzie na Siemiradzkiego, dlatego byłabym bardzo wdzieczna za
      wszystkie opinie na temat szpitala i tamtejszych lekarzy. Termin mam na 23
      maja, pozdrawiam.
      • ewakrakow1 Re: Kraków 12.01.05, 16:41
        gdyby nie to że mój lekarz tam już nie pracuje, tez pewnie zdecydowałabym sie
        na poród w tym szpitalu.
        opinie sa różne na temat różnych lekarzy, tak jak rózni sa pacjenci i ich
        wymagania i dlatego nie ma co któregokolwiek z tych lekarzy przekreślać z
        powodu nieprzychylnej opinii jakiejś pacjentki.
        ja opieram sie na własnym doświadczeniu i obserwacjach podczas pobytu w tym
        szpitalu, ogólnie mam dobre zdanie.
        jest oczywiście jakies "ale" zawsze.
      • ewcik29 Re: Kraków 12.01.05, 17:01
        Ja mam termin na 8 maja. Z lekarzy pracujących na Siemiradzkiego miałam okazję
        poznać:
        dr Marcinek -ordynator super kompetentny (koleżance usuwał operacyjnie
        mięśniaka- leczyła się wcześniej u partaczy, którzy nawet nie wiedzieli co jej
        dolega. Miała takie krwawienia, że przetaczali jej krew bo anemia była tak
        zaawansowana. Dr Marcinek ją wyprowadził na prostą. Teraz jest w ciąży i leży w
        szpitalu właśnie na Siemiradzkiego od 6 TC- ciąża wysokiego ryzyka) dr Marcinek
        chodzi prawie codziennie na obchody i rozmawia z każdym pacjentem, ocenia jego
        stan zdrowia, mój alergolog go też polecał (odkąd prowadzi szpital na
        Siemiradzkiego to szpital ma wysoki poziom obsługi)
        dr Wójcik -z-ca ordynatora -zna się na rzeczy, chociaż są opinie, że czasami mu
        się trochę nie chce. Ja do niego chodzę. Jak miałam problemy w grudniu to muszę
        mu przyznać że stanął na wysokości zadania.
        dr Nowakowski -też lekarz z dużą praktyką, byłam u niego dwa razy na USG, też
        mnie badał podczas pobytu w szpitalu. Wprawdzie nie jest przyjazny -czasami
        wręcz gburny, ale zna się na rzeczy (to też opinia pielęgniarek- zasięgałam
        językasmile) robił zabiegi dziewczynom na sali-byłam świadkiem (niestety przykre
        zabiegi bo łyżeczkowania po poronieniu sad( ale wszystko zrobił książkowo.
        dr Macko- mało go widać w szpitalu, generalnie mam opinie niepochlebna (to wiem
        od pielęgniarek). Może się i gościu zna, ale ja nie mam o nim doprego zdania.
        Przyjmował mnie do szpitala i czekał aż mu się dyżur skończy żeby objął mnie
        inny lekarz. Ja się zwijałam z bólu a on powiedział żebym sobie na kibelku
        posiedziała jak mnie z bólu czyści (!!!) bez komentarza.... Uprawia
        spychotechnikę. Pielegniarki widzac co mi sie dzieje zadecydowaly, ze biora
        mnie na oddział i rozpoczeły wywiad i spisywanie stosownych dokumentów. Lekarze
        też odnoszą się do niego z ironią....
        dr Bieda -mało go widziałam ale podobno ok
        dr Chrostowski-młodziutki lekarz, ale podobno bardzo zdolny. Wykonuje często
        badania USG. Nie wiem czy uczestniczy przy porodach
        dr Zarotyński -nie pamiętam ale z tego co mówiły dziewczyny to ok
        dr Wierzbicka -super lekarka, doświadczona, ma dużo pacjentek i wszystkie
        wątpliwości i niejasności cierpliwie wyjaśnia pacjentom, ma kobieta podejście
        dr Dadulewicz -podobno ok, taka starsza ale ja nie mam zdania (pielęgniarki
        mówiły że bardzo dobra ale mi się niemiła wydawała)

to tyle co zdążyłam zaobserwowaćsmile)
        Ewcik
    • mija281 Re: Kraków 12.01.05, 16:40
      A więc elisia możemy się spotkać jeśli się zdecydujesz na siemiradzkiego. Nie
      potrafie wiele napisać na temat porodu w tym szpitalu. Natomiast leżałam tam w
      listopadzie i podzielam zdanie Ewy, że personel jest miły, jedzonko pyszne,
      warunki bardzo przyzwoite.
      • elisia1 Re: Kraków 12.01.05, 16:51
        mija281 chyba sie zdecyduje, bo mój lekarz tam pracuje, zawsze to raźniejsmilechoc
        szanse trafienia akurat na jego dyżur sa raczej małe. Oczywiście najpierw muszę
        zwiedzić szpital i sie zapoznać, wybieram sie z koleznką, która kiedyś tam była
        na starzu- to pewno lepiej się zna na wszysykimsmile
        • mija281 Re: Kraków 12.01.05, 17:01
          Podpytaj koleżanke o położne, bo ja żadnej z tych pań nie znam i nic o nich nie
          słyszałam. A przydałby się mały wywiadsmile
          • kinga333 Re: Kraków 13.01.05, 12:41
            na Siemiradzkiego unikajcie dr Spaczyńskiej - Wierzbińskiej przede wszystkim
            traktuje pacjentki jak śmieci, a kasa to dla niej najważniejszy cel w życiu,
            zero pomocy i kompetencji!!
    • latala Re: Kraków 12.01.05, 17:39
      witaj!
      Jestem z Krakowa - dokładnie jego okolice - bede rodzić na Ujastku. Termin mam na 11 marca więc już coraz bliżej. Nie będe miała ani znajomego lekarza ani położnej. Będe rodzić tam po raz drugi - rodziłam w 2002 roku. Byłam bardzo zadowolona z opieki tak lekarzy jak i pielęgniarek i położnych. Nic nikomu nie płaciłam za opiekę, gdyż uważamy z mężem że to ich praca a w ogóle to nas na to nie stać! aby płacić za dodatkową opiekę. Dodam że leżałam tam przez cały tydzień bo już 3 dni przed porodem musiałam zostać - rodziłam naturalnie.

Pozdrawiam, Aneta wraz z Hubertem (29m-cy)i Wiktorem (32tc)
    • blablatka Re: Kraków 12.01.05, 18:21
      Pewnie, że tak!!!
    • blablatka Re: Kraków 12.01.05, 18:26
      smile mam termin na 30 stycznia i rodzę na ujastku...chodzę tam do przychodni
      przyszpitalnej i jestem bardzo zadowolona (chociaż trafiłam tam niedawno)znam
      wiele kobiet które tam rodziły - same pozytywne opinie, pozdrawiam...
      Beata, gg 4975740
      • pola262 Ujastek?Nieeeeeeeee!! 12.01.05, 20:49
        moje znajome rodzily tam,bo wazne byly dla nich ladne sciany i kolory,ale tylko
        2 byly zadowolone.A 5 nie...Wszystko na ilosc,zgodnie z zasada im wiecej tym
        lepiej.poza tym 2 z nich nie wyczyscili po porodzie dokladnie,mialy potem
        problemy.Duzo wiecej slyszalam opinii zlych.Ja rodzilam na koperniku i nie mam
        zastrzezen choc mialam ciaze zagrozona.
        • blablatka Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 12:22
          Ile ludzi tyle opiniismile generalnie na temat każdego z krakowskich szpitali
          znajdziesz mnóstwo opinii dobrych i złych...ja mam zaufanie do ujastka, ktoś
          inny do kopernika czy żeromskiego...każdy też ma swoje powody dla których
          wybiera akurat dany szpital, bo nie jest to bynajmniej wybór przypadkowy,
          najważniejsze żeby być przekonanym co do trafności swojego wyboru smile
          pozdrawiam wszystkie brzuszki duże i małe
          • ewakrakow1 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 15:42
            ja jeszcze odnośnie szpitala na Siemiradzkiego:
            nie chciałam wyrażać opinii na temat dr wierzbińskiej-Szpaczyńskiej, ale skoro
            już widziałam niepochlebną na jej temat to sie dołączam. ta pani prowadziła
            moja pierwsza ciążę i tak "wspanile" mnie badała i się mną zajmowała że przez
            jedyne 3 tygodnie nosiłam martwa ciążę, a ona mówiła że jest wszystko super.
            nastepnie kiedy zobaczyła co sie stało zostawiła mnie na pastwe losu i sobie
            poszła. potem oczywiście łyżeczkowanie było nieuniknione. wszystko mogło być
            już w porzadku ale niestety ktoś spartaczył robote i mnie nie wyczyścił
            dokładnie. jest tylko taki problem, że nie wiem jak ten lekarz sie nazywa, bo
            tak naprawde nie wiem kto mi to robił, jedynie sie domyślam, a nie chce nikogo
            wprowadzać w błąd ani tym bardziej oczerniac
            Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki
            • ewcik29 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 17:56
              To ładnie się można pomylić odnośnie tej Pani Wierzbińskiej.... Ona tak pięknie
              tłumaczyłam pacjentkom wszystkie niuanse i tak pocieszała po utracie dziecka
              (byłam świadkiem), pielęgniarki o niej mówiły że ma bardzo dużo pacjentek i
              trudno się do niej dobić..... a tu masz.....
              Jak leżałam na Siemiradzkiego to przy mnie kilka dziewczyn łyżeczkowano. Robił
              to dr Nowakowski i dr Wójcik. Obie dziewczyny po kilku godzinach od zabiegu
              czuły się zdecydowanie lepiej. Jedna dziewczyna całą noc się męczyła -dyżur
              miała dr Dadulewicz, wyła z bólu i strasznie krwawiła i nie wiem czemu zabieg
              zrobili dopiero rano po 7.00 jak przyszedł dr Nowakowski (może nie było
              anastezjologa albo pani doktor na dyżurze się nie podjęła nie mam pojęcia....)
              • ewakrakow1 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 18:13
                oni łyżeczkowania zazwyczaj robia od rana. ja z krwotokiem trafiłam do szpitala
                jednego dnia rano a dopiero nastepnego rano miałam zabieg, bo trzeba być na
                czczo. a od pani Wierzbińskiej nie usłyszałam nawet jednego dobrego słowa nie
                mówiąc o jakimś pocieszeniu, nawet nie powiedziała mi co sie stało, że ciąża
                jest martwa. Usłyszałam jak mówiła do innego lekarza, że jej zdaniem to
                obsoleta, ale skąd mogłam wiedzieć co to znaczy.
                może dla innych pacjentek faktycznie jest dobra, ale mnie i mojego męża jej
                widok doprowadza do szału, mogłam dostać zatrucia organizmu
                • ewcik29 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 18:16
                  To faktycznie Ci współczujęsad(( Takie doświadczenia są niewybaczalne.
                  Tym bardziej, jeżeli jej przykładowo zgłaszałaś, że jest coś nie tak to brak
                  reakcji lekarza jest niewybaczalny.
                  Pozdrawiam Cię i życzę dużo dobrego
                  Ewcik
                  • ewakrakow1 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 19:04
                    Dzieki i wzajemnie!
                    obecnie jestem w 37tc i moja ciążę prowadzi lekarz, w którego ręce w pamietny
                    dzień oddała mnie moja" ulubiona " pani doktor i mam nadzieje, że tym razem
                    urodze wymarzone i upragnione dziecko i tym razem będzie wszystko ok, czego
                    wszystkim przyszłym mamusiom życze!!!!
                    ewa
        • joagab Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 13.01.05, 20:59
          ja co do kopernika - a kiedy ty rodziałaś? bo ja mam lekarza z kopernika, super
          gość ale różnie się mówi (zresztą jak o wszystkich szpitalach), napisz mi kto
          cię prowadził?
          • ewakrakow1 Re: Ujastek?Nieeeeeeeee!! 14.01.05, 09:18
    • paula.kr Re: Kraków 14.01.05, 09:40
      Heja!!!
      To i ja się dopisuję,też jestem z Krakowa.Będę rodzić w Żeromskim,bo z tego
      szpitala mam lekarke poleconą przez kilka moich koleżanek.Termin mam na lipiec.
      Na początku zastanawialiśmy się nad Ujastkiem,ale mój mąż całkowicie mi to
      wybił z głowy,ponieważ ma zły przykład na swojej znajomej.Podczas porodu
      cofnęło się dziecko do kanału rodnego i zanim zrobili cesarkę to jej połamali
      żebra a dziecko niedotlenione znalazło się i tak na Kopernika.Efekt taki,że
      dziecko ma rok i jeszcze nie trzyma samodzielnie główki.Ale tak jak
      piszecie,ile szpitali tyle opinii.Pozdrawiam.
      • ewakrakow1 Re: Kraków 14.01.05, 10:35
    • ewakrakow1 Re: Kraków 14.01.05, 10:36
      a kto rodzi na przełomie styczeń/luty??? i gdzie?
      • blablatka Re: Kraków 14.01.05, 13:10
        Ja mam termin na 30 stycznia i wybrałam ujastek
        • ewakrakow1 Re: Kraków 14.01.05, 13:55
          a ja mam termin 25.I - 5.II i tez tam będę rodzić
          • blablatka Re: Kraków 14.01.05, 14:58
            To być może spotkamy się na porodówcesmile mam pytanie - chodzisz tam do jakiegoś
            lekarza, do przychodni przyszpitalnej?
            • ewakrakow1 Re: Kraków 14.01.05, 15:00
              ja chodze do lekarza, który przyjmuje jedynie prywatnie, w Ujastku ma dużury i
              bedzie ze mną przy porodzie. Prawdopodobnie wynajmuje tam sale. mam sie nie
              martwic.
              może sie spotkamy...
              • blablatka Re: Kraków 14.01.05, 15:25
                No to super...zawsze jakieś poczucie bezpieczeństwa!!!Życzę więc powodzenia i
                łatwego, szybkiego porodu...jak ktoś się będzie darł z sąsiedniej sali to
                napewno będę jasmile pozdrawiam...
                • ewakrakow1 Re: Kraków 14.01.05, 15:35
                  no to pokrzyczymy sobie razem, bo ja też pewnie nie będe milczała, w duecie
                  raźniej, a może bedzie nas więcej
                  dzięki i powodzenia również życze
                  ewa
                  • dancia2 Re: Kraków 14.01.05, 16:15
                    Ja też zamierzam rodzić na Ujastek ale mam termin dopiero na 23 kwietnia.
                    • agator3 Re: Kraków 14.01.05, 17:55
                      Polecam dr.Jaworowskiego z ujastka mozna mu zaufac.
                      Widze ze piszecie niezbyt ladne wspomnienia z tego szpitala a napiszcie mi
                      ktòry jest bez skaz???Nie ma takiego!!Mozna sluchac doradzania ale i tak my o
                      tym decydujemy gdzie chcemy rodzic.Nikt nie jest doskonaly!
                  • muchomorek10 Re: no to moze bedzie nas trzy na Ujastku:) 18.01.05, 23:17
                    Witam mamusie,
                    ja mam termin na 06.02 i tez zamierzam rodzić na Ujastku. Brzuch juz mi sie
                    obniżył, czop odchodzi więc może niedługo się tam spotkamy. Zrobimy małe
                    krzyczące "trio" smile Ja też chodze do lekarza, który ma dyzury na Ujastku a
                    prowadzi prywatną praktykę.... moze to ten sam lekarz????
                    pozdrawiam gorąco i może do zobaczenia
                    Gosia
                    • blablatka Re: no to moze bedzie nas trzy na Ujastku:) 19.01.05, 14:02
                      Byłoby miło spotkać się między jednym skurczem a drugimsmilenie wykluczone,że na
                      ujastku spotkają się jakieś ciężarne odwiedzające to forum...ja mam termin na
                      30, więc kto wie - mogę rodzić póżniej(np.6smile albo Twoja dzidzia postanowi
                      wcześniej przyjsc na świat...więc moze wypijemy wspólną kawę na korytarzu
                      szpitalnym.....pozdrawiam, mój numer gg 4975740, Beata i Mikołajek
    • ese1 Re: Kraków 19.01.05, 13:44
      Czesc. Mam dobrego lekarza z Kopernika, ktory mi zapowiedzial, ze jezeli nie
      bedzie nadal widocznych komplikacji rodzimy na Ujastku (na Kopernika jest to
      juz niemozliwe ze swoim lekarzem).
      • kinga333 Re: Kraków 19.01.05, 14:57
        a jak się nazywa??
    • mpenzi Re: Kraków 19.01.05, 15:31
      Cześć dziwczyne.
      Ja mam już cesarkę za sobą. Rodziłam na Ujasteki jestem bardzo zadowolona z
      opieki. Polecam mojego lekarza. To właśnie on robił cesarkę, dr Opalski. Blizna
      jest prawie niewidoczna a rzez całą ciążę miałam fachową i życzliwą opiekę.
      Powodzenia dla wszystkich przyszłych mamsmile
      Bożena i Malaika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka