pdubno 13.01.05, 16:50 Czesc dziewczyny! Mam prosbe do tych ktore rodzily (a nie slyszaly od kolezanek) o opinie na temat tego szpitala. Postaram sie zrobic po jakims czasie podsumowanie - ankiete. Pozdrawiam i dziekuje za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muchomorek10 Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 15.01.05, 22:03 My zamierzamy rodzić w Ujastku, (mam termin na 06.02), więc jak będzie po wszytskim napisze jak było )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 16.01.05, 00:45 hmmm.... rodziłam na Ujastku, w sumie mam mieszane uczucia... Z jednej strony ok - opieka w porządku, dzidziolla dobrze była traktowana, ale ja nie miałam żadnych problemóe przy porodzie, więc fachowości raczej oceniać nie mogę. Jedno jest pewne - komfort rodzącej jest wielki - pokoje dwuosobowe, łazienka w pokoju - nie trzeba więc z cieknącą podpaską latac po korytarzach i krępować się, że kolejka mam stoi a ja siedzę w kibelku dłużej, ładnie, czysto - wiem, wiem, to niby mało istotne sprawy, ale przy zerowych problemach z dzidzią i samym sobą to istotne sprawy. Co mi się nie podobało: to, że nawet położna i sam ordynator przyznali, ze w szpitalu jest NAKAZ nacinania pierwiastek., choć to akurat problemem dla mnie było przed porodem - panicznie bałam się tego cięcia - ale w czasie porodu nawet tego nie poczułam Najgorsze byo natomiast cięcie i podczas tego ból!!!!!!!!!!!!!! Ewidentnie czułam, gdy kobieta-lekarka wkuwała mi się w miejsce nieznieczulone i na moje wycie zasugerowała, że udaję, bo nie mam prawa tego czuć - przecieżJESTEM znieczulna! Gdybym spotkała tę babe, zrobiłabym jej krzywdę!!!!! zachowanie i kompetencja niektórych położnych i lekarki też pozostawiała wiele do życzenia. Drugiego dnia kazali mi iść na usg kontrolne - czy w srodku nic nie pozostało po porodzie - i zmuszona byłam zostawić córeczke pod opieką pewnej połoznej. Stojąc w kolejce na badanie usłyszałam płacz Sary i co się okazało? że durna baba zostwiła moje dziecko pod opieką mojej współlokatorki z pokoju, która przecież miała swoje dziecko i nawet z nim cienko dawała sobie rade... Aha - i jescze jedna ciekawa sprawa. po porodzie na bolące krocze daja na Ujastku tabletki przeciwbólowe. Gdy wychodziła do domu poprosiłam o recepte na ten cudony lek. Kupiłam, przeczytałam ulotkę i zdębiałam. Jak byk było napisane: przeciwskazania: ciąża, laktacja.... hmmm....Generalnie komfort na Ujastu jest, ale trzeba też walczyć o swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 16.01.05, 00:47 miało być : najgorsze było SZYCIE i podczas tego ból... Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka1 Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 16.01.05, 10:45 Na Ujastku rodziłam we wrześniu, a i wcześnie też spędziłam tam kilka dni. Jak już kilkakrotnie pisałam na różnych forach, odczucia mam BARDZO POZYTYWNE. Po pierwsze: to szpital, w którym najważniejszy jest pacjent, a nie np. wygoda personelu. Właśnie: personel. Miły (co dla mnie, zwłaszcza leżącej na patologii ciąży, było istotne, bo się bardzo denerwowałam), wyjątkowo pomocny (za każdym moim tam pobytem, a szczególnie po porodzie położne co chwilę przychodziły zapytać, czy nie trzeba w czymś pomóc, a na wezwanie zjawiały się od razu)i fachowy (akurat poród przebiegał całkowicie bezproblemowo, ale wcześniej...). Nie bez znaczenia jest także fakt wyglądu szpitala. O ile większy jest komfort w małych pokoikach z łazienką. Podsumowując: jestem z Ujastka bardzo zadowolona i następne dziecko też będę chciała tam urodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik29 Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 16.01.05, 16:37 Moja kolezanka rodzila na Ujastku. Niby wszystko ok, ale jak w pierwszym dniu pobrudzila posciel i czujac dyskomfort poprosila o jej wymiane to pielegniarka powiedziala jej ze "przysluguje jej tylko jeden komplet..." Maz przyniosl jej posciel z domu..... Tak jak pisala jedna z poprzedniczek to sa takie niby szczegoly ale jednak psuja renome. Pozdrawiam Ewcik Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: UJASTEK - Za lub Przeciw 16.01.05, 16:58 Cześć Ja mam bardzo pozytywną opinie o Ujastek. Bardzo fachowi lekarze. Komfortowe warunki. Jeśli chodzi o opieke po porodzie to w pokoju znajduje się telefoni o każdej porze można wezwać położną by w czymś pomogła ,dała środki przeciwbólowe czy wymieniła zabrudzone podkłady czy prześcieradło(nie wiem dlaczego ma przysługiwać tylko jeden bo przecież to normalne że ciągle się brudzą). Wszędzie znajdą się jakieś minusy ale ja zdecydowanie poleciłabym ten szpital. Powodzenia Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re:UJASTEK - Za lub Przeciw- I podsumowanie 16.01.05, 17:59 Podsumowuje po pierwszych wypowiedziach SONDE, która się znajduje na forum "Ciąża i poród" jak również "Szpitale" (wypowiedzi się nie dublują) : 7 x TAK 1 x Mieszane uczucia Odpowiedz Link Zgłoś