Dodaj do ulubionych

lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szpitalu

17.01.05, 22:01
Dziwczyny, chcę zrobić pierwsze usg (to będzie koniec 7 tc). Poradźcie gdzie
lepiej czy w Lux Medzie czy na żelaznej w przychodni szpitalnej? A tak wogóle
to czy już cos będzie widać?
Obserwuj wątek
    • senga26 Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 11:15
      Czy naprawdę zadna z Was nic nie wie na ten temat...sad
    • marianka.m Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 11:23
      Nie wiem, gdzie lepiej, natomiast na tym etapie ciąży nie będzie widać tyle,
      ile za 5-6 tygodni. W 12-14 tyg. warto wybrać się do dobrego lekarza z dobrym
      ultrasonografem. To wtedy można wykluczyć ryzyko najważniejszych wad. W 7
      tygodniu zobaczysz małą fasolkę i bijące serduszko. W 12-14 będziesz już
      widziała dzidzię machającą rączkami i nóżkami, obracającą się, gładzącą się
      rączką po buzi... smile)))
    • senga26 Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 11:25
      Dzięki Marianka, tylko jak tu wytrzymać do 10-12 tyg kiedy cały czas myślisz
      czy wszystko jest ok, czy dzidzia rośnie w dobrym miejscu, wiesz jak to jest...
      • marianka.m senga 18.01.05, 12:46
        Oj, ale ja nie miałam na myśli, że masz czekać do 12 tc i nie robić USG
        teraz. smile Chciałam Ci tylko napisać, że to, co zobaczysz w 12-14 tygodniu
        będzie wspaniałe, po prostu.

Ja miałm pierwsze USG robione w 9 tc, w przychodni. Monitor za głową, lekarz
        nic mi nie powiedział, musiałam go ciągnąć za język. Poszłam prywatnie w 12 t i
        1 d i wtedy się uspokoiłam i nastroiłam dobrze na najbliższe tygodnie. Następne
        USG za dwa miesiące, nie mogę się doczekać. smile
    • monika277 Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 11:26
      ja bylam na pierwszym usg w 9 tygodniu w lux-medzie na chmielnej u doktora
      Chlebowicza. To bardzo dobry doktor. Widac bylo raczki, glowke, nozke i bijace
      serduszko. Moze poczekaj jeszcze chwilke? I tak jak sie zapiszesz teraz to nie
      na nastepny dzien bo nie ma miejsc.
    • dusik7 Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 15:07
      Jak masz abonament i skierowanie od ginekologa w Lux medzie to zrob tam - ja
      robilam u dr. Krolinskiego na Pulawskiej, polecam, b. kompetentny.

Dusia i dzidzia 22 tc
      • martaglowacka Re: lepsze USG w Lux Medzie czy na Żelaznej w szp 18.01.05, 15:20
        Tu się nie zgodzę - ten lekarz nie jest kompetentny. W 12 tc nastraszył mnie
        przodującym łożyskiem i zajął się oecnianiem "starości" łożyska, choć na tym
        etapie nie jest jeszcze wykształcone łożyszko, tylko trofoplast (chyba tak to
        się nazywa) czyli to z czego łożysko będzie sad

Wczoraj z kolei robiłam USG u Rokickiego z Lux medu rownież i wizyta trwała 2
        minuty. Poza tym, że wszystko OK niczego się nie dowiedziałam. Tak więc dziś
        idę prywatnie na wizytę do specjalisty polecanego na tym forum.

Z drugiej strony w 7 tygodniu USG ma na celu określenie czy jajo płodowe jest
        pełne, czy jest serduszko i czy bije i czy Dzidzia jest jedna - to raczej
        stwierdzi każdy lekarz i wszędzie. warto do specjalisty iść właśnie, jak pisała
        koleżanka, w 12-13 tygodniu, bo to ważne USG.

Pozdrawiam serdecznie
        Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka