Dodaj do ulubionych

cierpnące palce

18.01.05, 17:30
od jakiegos czasu budze sie rano ze scierpnietymi dlonmi a szczegolnie
palcami...potem jakos dochodze do formy z wyjatkiem 3 srodkowych palcow
prawej reki a wlasciwie ich opuszkami ktore przez caly dzien mniej lub
bardziej traca czucie...dodam ze jestem w 35tc. - czy to moze byc wplyw ciazy
lub ulozenia dziecka ktore np.uciska mi jakies nerwy???czy ktoras z was moze
tak miala?
Obserwuj wątek
    • kaja_kaja3 Re: cierpnące palce 18.01.05, 17:36
      ja mam dokładnie tak samo... jestem w 38 tygodniu, rano dłoni nie czuje wcale i
      nic nie pomaga, dopiero jak wstane i ręce chwilę pobędą w doł to wszystko wraca
      do normy. nie wiem z czego to wynika, myslałam ze zle śpie (reka pod głową czy
      cos takiego) ale nie, dzieje sie tak nawt wtedy gdy rece swobodnie leża..
      poradźcie coś
    • radowinkaala Re: cierpnące palce 18.01.05, 19:25
      Dokładnie to samo przeżyłam w ostatnich tygodniach ciąży. Teraz jestem 3 m-ce
      po porodzie i jeszcze trochę mi dokucza poranny brak czucia w dłoniach. Muszę
      je rozruszać, dopiero potem mogę zająć się dzieciątkiem. Podobno to przejdzie.
      Ciekawe tylko kiedy? Teraz jeszcze dołącza ból w nadgarstkach - związany z
      podnoszeniem małego kochanego klocuszka smile
      • patyczako Re: cierpnące palce 18.01.05, 20:03
        a odbiegając od głównego wątku ale słodka ta twoja maluda - po kim ona taka
        czarnowłosa???
    • radowinkaala Re: cierpnące palce 19.01.05, 11:52
      Dzięki za miłe słowasmile Mała ma taką czuprynkę po mnie i po mężu - jak mówią
      nasze mamy oboje byliśmy czupurni. A kolor włosków juz odbiega od tego który
      jest na zdjęciach - wyjasniały jej i teraz ma je w kolorze ciemnego brazu z
      prześwitujacym od spodu ciemnym blondem. Ciekawe co z tej mieszanki ostatecznie
      wyjdzie.
      A tak wracając jeszcze do tych palców - ja po dziś dzień nie umiem założyć
      obrączki na serdeczny palec prawej dłoni - więc póki co noszę ją na serdecznym
      lewej dłoni i czekam na cud smile Może kiedyś się zmieści - a jak nie to do
      jubilera rozciągnąć.
      • joasia20 Re: cierpnące palce 19.01.05, 13:05
        hmm, jak poszukacie na forum to znajdziecie moje posty na ten temat, mi ta
        dolegliwość bardzo dokuczała w czasie ciązy, przeszło jak ręką odjął trzy
        tygodnie po porodzie, jeszcze tylkpo trochę bolą nadgarstki ale palce są
        całkiem normalne
        • patyczako Re: cierpnące palce 19.01.05, 19:47
          jejku mam nadzieje ze to tylko przejsciowe bo strasznie mnie to drazni i tez
          przestalam nosic wszelkie pierscionki - a nadgarstki mnie poki co nie bolą
          tylko te palce bez czucia...brrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka