agnus_1 02.02.05, 15:13 a czy któras z Was brała dormicum???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: dormicum 02.02.05, 15:28 Kto przepisał Tobie taki dość mocny lek z grupy benzodiazepin? Może wpływać na przepływ maciczno-łożyskowy krwi i niekorzystnie oddziaływać na płód.Nie zaleca się jego podawania kobietom w ciąży.Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
milena1 Re: dormicum 02.02.05, 16:23 Dormicum zwany jest popularnie"głupim jasiem" i jest stosowany standardowo w dawce jednorazowej u pacjentów przed zastosowaniem znieczulenia ogólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: dormicum 02.02.05, 17:04 To jego główne działanie.Podaje się też jako lek nasenny. Ogólnie ma właściwości nasenne,amnestyczne,przeciwlęko we,obniżające napięcie mięśni i przeciwdrgawkowe.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agnus_1 Re: dormicum 03.02.05, 12:58 Dzięki dziewczyny. Sęk w tym,że przepisała mi go znajoma, na bezsenność, mówiła właśnie że działa szybko i jest skuteczny. Ale ona nie jest ginem więc mam watpliwości. Nie mogę spać ,ale nie chcę zrobić krzywdy mojemu maleństwu Odpowiedz Link Zgłoś
mysza751 do malgosiek2... 15.02.05, 12:01 ...lub innych zorientowanych dziewczyn!!!! Wiem,ze nie powinno sie brac lekow w czasie ciazy i nie biore chociaz czasem strasznie sie mecze jestem nerwusem po roznych przejsciach Tym razem jednak bede musiala wziasc, od mojego zachowania/reakcji zalezy cala przyszlosc.. Musze wziasc cos na uspokojenie bo czeka mnie bardzo nieprzyjemna i bardzo wazna rzomowa w czwartek a wiem ze bez leku nie dam rady. Z czasow sprzed ciazy mam wlasnie dormocum i bede MUSIALA je zazyc. Powiedz mi prosze czy w malej,pojedynczej dawce (jakiej)jest on bardzo niebezpieczny? Prosze o pomoc, czekam na odpowiedz,prosze Odpowiedz Link Zgłoś
mysza751 Re: do malgosiek2... 15.02.05, 12:48 podciagam bo to dla mnie naprawde wazne Odpowiedz Link Zgłoś