allyb 04.02.05, 09:59 dziewczyny prosze o info co to takiego laktator i do czego sluzy... dzieki i pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: laktator 04.02.05, 10:31 Laktator to urządzenie ułatwiające ściąganie mleka z piersi. Przydaje się: - w czasie nawału mlecznego, gdy pokarmu jest za dużo w porównaniu do potrzeb dziecka i nadmiar trzeba ściągać, aby nie doszło do zastoju. - gdy juz się zrobi zastój, trzeba ściągać aby opróżnić pierś i ja wyleczyć - gdy jest za mało pokarmu, dla pobudzenia laktacji - gdy potrzeba ściągać mleko dla dziecka, aby nakarmić je butelką (np mama musi wyjść z domu na kilka godzin lub wraca do pracy) Zajrzyj na forum zakupy i wpisz w wyszukiwarkę "laktator" a znajdziesz dużo informacji o modelach i producentach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
allyb Re: laktator 08.02.05, 08:12 wielkie dzieki - moze mi sie przydac - chce, hmmm... musze szybko wrocic do pracy po porodzie i chce karmic swoim pokarmem! pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
plomyk Re: laktator 08.02.05, 08:21 Ja wrocilam do pracy, kiedy synek mial 3 miesiace i karmilam go swoim pokarmem do rok i 3 miesiace. Laktator bardzos ie do tego przydaje Ja polecam Ci aventu, bo ma bardzo wygodne torebki do przechowywania pokarmu. Pamietaj tez, ze musisz zrobic zapas ze swojego mleczka dla maluszka w zamrazalniku. Wiecej na ten temat znajdziesz na forum karmienei piersia pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś