emmamarta 28.02.05, 11:53 Witam wszystkie przyszłe mamy Jestem w 24 tyg ciązy termin mam na 21 czerwiec. Do tej pory wszystko ok. Jestem bardzo zadowolona, czuje sie wyśmienicie. Martwią mnie tylko białe upławy, czasem dość intensywne. Czy to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1jagienka Re: Białe upławy- groźne??? 28.02.05, 12:03 Zwiększona wydzielina - oby nie jakaś "podejrzana") w 2. połowie ciąży to rzecz normalna. Ale szczerze powiem, że ja wszystkie nowości (mimo, że to druga ciąża) konsultuję z lekarzem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: Białe upławy- groźne??? 28.02.05, 12:11 ja jutro wejde w 22 tydzien ciazy mam uplawy teraz juz takie mleczne wczesniej delikatnie zoltawe teraz mleczne czasem mam wrazenie ze wylatuje mi jakis czopek i robi mi sie bardzo mokro miedzy nogmi na wkladce zawsze jest wilgotnie a najbardziej jak w nocy wstaje na pierwsze siusiu to tez jest mokro gin powiedzial ze zwiekszone uplawy to rzecz normalna kolor tez jest normalny nie ma czym sie martwic po rozmowie z innymi ciezarowkami widze ze to normalne i kazda ma uplawy nie martw sie tak musi byc asia i 21 tyg brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: Białe upławy- groźne??? 28.02.05, 13:19 ja tez miałam biale upławy noi dostałam czopki dopochwowe juz jest lepiej mniej wydzieliny chociaz to normalne w czase ciazy pozdrawiam ewusia i 18 tc 4d Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: Białe upławy- groźne??? 28.02.05, 13:21 wystarczy zrobić badania i będziesz wiedzieć, czy są to zwykłe upławy fizjologiczne, normalne w ciąży, czy też jakiś stan zapalny. To chyba twój lekarz ci powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Białe upławy- groźne??? 18.04.05, 09:53 podbijam temat uplawow. 8 tydzien i sa i jest ich duzo. Majty stale mokre, nosze wkladki, probowalam tez chusteczek do higieny intymnej. Od dwoch dni sa biale, jakby mniej, ale dosc intensywnie biale. To normalne, tez tak macie, mialyscie? Za tydzien bede robic cytologie. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Białe upławy- groźne??? 18.04.05, 10:30 Dziewczyny! Biała wydzielina jest własciwa i taka powinna byc.Tzn. ,że nie ma stanu zapalnego,bakterii itd.Jeśli jest żółta ,brązowa lub podbarwiona krwią to jest coś nie tak i trzeba zgłosić gin-owi.Też majty mam stale mokre i nosze wkładki. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Białe upławy- groźne??? 18.04.05, 11:46 uff, to super A tak przy okazji. Kolejne majtkowe pytanie: czy tez Was czasami troche swedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re:Do Fanta -girl 18.04.05, 19:09 Jeśli Cię swędzi to pewnie masz drożdżaki.To nic strasznego i nie szkodzi dla dzidzi.Powinno się jednak wyleczyć do porodu,bo póżniej dzieciątko mogą zaatakować pleśniawki.Wspomnij o tym swędzeniu lekarzowi,ale za bardzo się tym nie przejmuj, bo te drożdżaki to normalnie grasują u każdego człowieka w przewodzie pokarmowym.Poza tym dużo jogurtówn (naturalnych) nie słodzonych i słodycze w odsawkę - ja to już przeszłam .Poszukaj wątków o podobnym temacie na innych stronach. Odpowiedz Link Zgłoś