ewusia8 02.03.05, 16:25 jestem w 19 tc od tygonia.półtora czuje ruchy dzidzi a dzisiaj nie daje znać czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata_krak Re: 19 tydz ruchy dzidzi 02.03.05, 17:27 Witam! Ja teraz jestem w 20 tygodniu, ale też miałam takie obawy, że cos jest nie w porządku jeśli nie czułam np przez cały dzień ruchów dzidziulka a dzień wczesniej wariował pól dnia. Podobno to tak jest i nie ma powodów do zmartwień, czasami maluszek tak się przekręci że nie czuć jak się porusza. Teraz też tak mam że czasami wogóle nie czuję jak się rusza a czasem jest dzień że mocno się wierci i nawet udaje mi się zauważyć jak lekko porusza mi się brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
mamipi Re: 19 tydz ruchy dzidzi 02.03.05, 17:32 To tylko tobie się wydaje, że maluszek się nie rusza. Okazuje się bowiem, że dzieci potrafią wytrzymać bez ruchu tylko 7 minut - a ile my z tego czujemy? Baaaaardzo mało. Nie martw się, w 19 tc odczuwane ruchy są bardzo nieregularne. Może się zdażyć, że nie będziesz ich czuła przez kilka lub nawet kilkanaście godzin. Czasem poczujesz tylko 1 czy 2 ruchy przez cały dzień. A czasem wogle nie zwrócisz na nie uwagi. Prawdziwe figle zaczynają się ok. 24 tc - co potwierdzam. Tak więc nie zamartwiaj się na zapas. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: 19 tydz ruchy dzidzi 02.03.05, 18:47 To,poczatki wiec moze tak byc, ja mialam to samo. Jola 24tc. Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: 19 tydz ruchy dzidzi 02.03.05, 18:52 Ewusia, ja mam tak samo - ruchy czuje dopiero od okolo tygodnia, a w piatek w nocy maluszek dawal tak mocno, ze nawet moj maz je poczul a potem dwa dni nic... I teraz to mam wrazenie jakby moze z raz dziennie po kilka deikatnych kopniaczkow mi zaserwowal, ale mysle, ze to dopiero poczatki. pozdrowionka, Monia i juz prawie 21 tygodniowy maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: 19 tydz ruchy dzidzi 03.03.05, 17:04 macie racje ale ja sie martwie bo malutkie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: 19 tydz ruchy dzidzi 03.03.05, 18:17 to zupelnie normalne, ja jestem w 25tc i czasami tez ze 2 dni nic nei czuje zrobilam juz usg z doplerem i okazalo sie ze wszystko ok, a taka jakas moja uroda ze pomimo ze jestem w 25tc slabo czuje ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś