Dodaj do ulubionych

Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu

18.03.05, 13:51
Obserwuj wątek
    • mal_gosia2 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 14:13
      Ja miałam podaną kroplówkę z oksytocyną, proponowano mi również przebicie
      pęcherza płodowego.
      Goś
      • anka874 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 14:33
        dzięki
      • gosia673 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 14:35
        podają ci oksytocynę.ja rodziłam przez 14 godzin.koszmar!!!10 godzin bez
        rozwarcia.po czymś takim odechciewa się dzieci!!tylko ładowali kroplówkę z
        oksytocyny.w końcu urodziłam i jestem dumna,bo córka ważyła 3550g.to było
        wykańczające,a na drugi dzień podali mi litr krwi,bo im uciekłam w drodze do
        ubikacji.nie zgadzaj się na wywoływany poród lepiej daj w łapę i niech
        tnął!!!!!!
        • meggi79 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 15:20
          Witaj.
          Ja też miałam poród wywoływany kroplówką z oksytocyny , chodziłam z nią ponad 4
          godziny i nic.Bóle sie zaczęły i zaraz przeszły.Więc dali sobie spokój i
          czekali. Urodziłam 2 dni później bez wywoływania, tylko,że było już 2 tyg po
          terminie.Wody płodowe zielone, Kubuś niedotleniony,4000 g,
          koszmar.Zbagatelizowali mój przypadek i byśmy oboje zeszli z tego świata.Miałam
          przetaczaną krew i porozrywane narządy rodne.Jak nie załatwisz sobie
          specjalnego traktowania to mają człowieka gdzieś.Teraz jestem w 9 tyg ciąży i
          potwornie sie boje co bedzie tym razem. Polska służba zdrowia strasznie
          kuleje...Pozdrawiam Magda
          • kurdkowa1 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 15:45
            ja miałam oksytocynę, przebijany pęchęrz płodowy, masaz szyjki macicy - ble,
            ble, ble, brzuch opadł mi na 5 godzin przd urodzeniem córci. Nie było tak żle,
            córcia ważyła 3850 i mierzyła 56 cm - zdrowa jak ryba.
          • madaska do meggi79 18.03.05, 22:55
            a gdzie rodziłaś? jeżeli można spytać?
            dla mnie szok!
            pozdrawiam ciepluchno
            madzia i kacperek (36t)
    • aska_kotek Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 16:31
      Ja jutro mam mieć wywoływany..... Licze, ze będzie dobrze !
      • psotna Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:19
        Jeśli można Ci coś doradzić to zapytaj się w szpitalu o Propes ((chyba tak to
        się pisze). Przygotowuje szyjkę do porodu i kiedy jest całkowice skrócona
        podaje się oksytocynę.
        • b-e-a-t-k-a Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:35
          A ja pierwszy miałam wywoływany przez przebicie pęcherza i podanie oksytocyny
          i bolało ale do zniesienia, od przebicia do narodzin 5h, szybkowink
          Jutro drugie będzie wywoływanewink
    • aska_kotek Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:30
      Dzieki, postaram się zapamietać !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka