mal_gosia2 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 14:13 Ja miałam podaną kroplówkę z oksytocyną, proponowano mi również przebicie pęcherza płodowego. Goś Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 14:35 podają ci oksytocynę.ja rodziłam przez 14 godzin.koszmar!!!10 godzin bez rozwarcia.po czymś takim odechciewa się dzieci!!tylko ładowali kroplówkę z oksytocyny.w końcu urodziłam i jestem dumna,bo córka ważyła 3550g.to było wykańczające,a na drugi dzień podali mi litr krwi,bo im uciekłam w drodze do ubikacji.nie zgadzaj się na wywoływany poród lepiej daj w łapę i niech tnął!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 15:20 Witaj. Ja też miałam poród wywoływany kroplówką z oksytocyny , chodziłam z nią ponad 4 godziny i nic.Bóle sie zaczęły i zaraz przeszły.Więc dali sobie spokój i czekali. Urodziłam 2 dni później bez wywoływania, tylko,że było już 2 tyg po terminie.Wody płodowe zielone, Kubuś niedotleniony,4000 g, koszmar.Zbagatelizowali mój przypadek i byśmy oboje zeszli z tego świata.Miałam przetaczaną krew i porozrywane narządy rodne.Jak nie załatwisz sobie specjalnego traktowania to mają człowieka gdzieś.Teraz jestem w 9 tyg ciąży i potwornie sie boje co bedzie tym razem. Polska służba zdrowia strasznie kuleje...Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa1 Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 15:45 ja miałam oksytocynę, przebijany pęchęrz płodowy, masaz szyjki macicy - ble, ble, ble, brzuch opadł mi na 5 godzin przd urodzeniem córci. Nie było tak żle, córcia ważyła 3850 i mierzyła 56 cm - zdrowa jak ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
madaska do meggi79 18.03.05, 22:55 a gdzie rodziłaś? jeżeli można spytać? dla mnie szok! pozdrawiam ciepluchno madzia i kacperek (36t) Odpowiedz Link Zgłoś
aska_kotek Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 16:31 Ja jutro mam mieć wywoływany..... Licze, ze będzie dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:19 Jeśli można Ci coś doradzić to zapytaj się w szpitalu o Propes ((chyba tak to się pisze). Przygotowuje szyjkę do porodu i kiedy jest całkowice skrócona podaje się oksytocynę. Odpowiedz Link Zgłoś
b-e-a-t-k-a Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:35 A ja pierwszy miałam wywoływany przez przebicie pęcherza i podanie oksytocyny i bolało ale do zniesienia, od przebicia do narodzin 5h, szybko Jutro drugie będzie wywoływane Odpowiedz Link Zgłoś
aska_kotek Re: Na czym polega wywoływanie porodu w szpitalu 18.03.05, 18:30 Dzieki, postaram się zapamietać ! Odpowiedz Link Zgłoś