nastka43 19.03.05, 18:34 Dziewczyny boli mnie coś (wątroba?) pod prawym żebrem, czuję takie ciągnięcie. Czy któraś też miała takie objawy? Może ktoś wie co to jest i o co chodz? Jestem w 28tc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdek2 Re: ból pod prawym żebrem 19.03.05, 19:02 u mnie to była wątroba, która się odezwała mniej więcej na tym etapie ciąży, internista zlecił badanie enzymów wątrobowych Alat i Aspat i usg wątroby, a ginekolog od razu diete watrobowa na ktorej jestem do dziś (39 tydzień), powinnaś skonsultować to z lekarzem prowadzącym, bo tylko lekarz mże stwierdzic co cię boli i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: ból pod prawym żebrem 19.03.05, 19:08 mnie bolalo z prawej strony pod zebrami gdzies tak od 20 tc (nie pamietam dokladnie) - ale byl to po prostu efekt przesuwania sie narzadow wewnetrznych i ucisku. najlepiej zapytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek Re: ból pod prawym żebrem 19.03.05, 20:37 dwa razy byłam w ciąży, w każdej bolało mnie pod prawym żebrem. Przechodzi jak ręką odjął po porodzie bez względu na to, co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: ból pod prawym żebrem 19.03.05, 21:18 ja też tak miałam!bolałao mnie pod prawym żebrem ponieważ dziecko tak ugniata! jest ucisk na wątrobę i dlatego boli!wiem bo rozmawiałam z wieloma doświadczonymi lekarzami i każdy mówił to samoa mam już ponad czteromiesieczna córcie i po porodzie naprawde ucisk i ból odchodzi tak jak przyszedł! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś