uszatkowa 21.03.05, 19:02 jak czesto dzidzia kopie, jestem w 24 tc i dzis szczegółnie odczuwam ostre kopanie w kierunku pęcherza, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xagatka Re: kopie 21.03.05, 19:11 Ja jestem w 22 tyg ale nie kopie mnie az tak bardzo a chcialabym go czuc przez caly czas... Odpowiedz Link Zgłoś
uszatkowa Re: kopie 21.03.05, 19:13 dziś szczególnie kopie moze dlatego że jestem dzis zdenerwowana Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: kopie 21.03.05, 21:46 ja tez 24 i tez ostatnio strasznie kopie po pecherzu wiec ciągle ganiam do kibelka bo wydaje mi sie ze chce mi sie siusiu. A z kopaniem to u mnie wygląda tak jakby dzidzia spała potem sie budzi i kopie a potem znowu spać , a dodatkowo reaguje jak tatus ją budzi stukajac w brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: kopie 21.03.05, 23:55 A ja w 26 tc. Kopie i to coraz mocniej, zaczyna się rozpychać z każdej strony. Już wiem dobrze, kiedy kopnie nóżką, a kiedy stuknie rączką. I budzi się zaraz po tym, jak wstaję. No i oczywiście też daje znać. A kopie tak cyklicznie - trochę śpi, a potem trochę się wierci. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: kopie 22.03.05, 11:02 No i teraz będzietylko mocniej. Choć ponoć niekoniecznie częściej,. Czytałam, że dzieci najruchliwesze sa do 28 tygodnia. Potem już nie mają miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kolyska Re: kopie 22.03.05, 10:41 o ja - jak narazie - doznaję pojedynczych poszturchiwań, szczególnie gdy zbliża się pora obiedu lub snu. czekam na tę chwilę kiedy Mały będzie kopał bardziej zdecydowanie i częściej - wtedy i tatuś poczuje Łobuza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: kopie 22.03.05, 11:36 u mnie prawie 28 tydzien i moja Mala jest zdecydowanie spokojnym dzieckiem. Ma swoje pory na "brykanie", ale to raczej wiercenie sie niz kopanie. Chociaz nie, raz rzeczywiscie zrobila rowerek. Tez ubolewam nad tym, ze jak mala sobie plywa to ja to czuje, ale moj moz juz nie, a tu przeciez najwyzszy czas na budowanie wiezi... Odpowiedz Link Zgłoś
joaska26 Re: kopie 23.03.05, 17:43 Widze ze nie jestem sama.jestem w 26 tyg i od paru dni jak mnie dzidzi kopnie to albo w pecherzu albo w odbycie czuje ucisk.poza tym biegam do toalety a wcale nie chce mi sie siusiu...uleci pare kropelek i ...nawet mam podejrzenia ze to zapalenie pecherza.jutro ide na badanie moczu dla swietego spokoju.poza tym mam brzuch jak balonik...pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś