e-myszka 24.03.05, 14:34 Dziewczyny nie ma mojego gina a zrobilam wlasnie obciazenie glukoza po 75g. Na czczo mieszcze sie w normie, po godzinie tez a po 2h norma jest 140 a ja mam 155. Czy kwalifikuje sie na diete dla cukrzykow?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagulek Re: cukrzyca- normy 24.03.05, 14:51 czesc,jak mi po 1 h wyszlo zle po obciazeniu 50g to mnie moja gina odeslala do szpitala na profil glikemii, zrobili i tylko na czczo bylo zle, a pozniej dali 75g glukozy i tez wyszlo zle, mam diete i mierze cukier glukometrem jak na razie wychodzi ok, a to prawie tydzien..pozdrawiam,Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mkm2005 Re: cukrzyca- normy 24.03.05, 19:43 Ja idę na to badanie po świętach. Moj lekarz powiedział że jak wynik wyjdzie poniżej 140 to jest ok, a jak powyżej to dzwonić do niego i powie co dalej robić. Pozdrawiam Ps. Mam nadzieję że nie pomyliłam kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: cukrzyca- normy 25.03.05, 08:08 Miałam taką sytuację - na czczo w normie, po godzinie w normie, po dwóch niestety ponad 160. Zdiagnozowano cukrzycę ciążową, mam ścisłą dietę, glukometr i kłuję się cztery razy dziennie... Na szczęście na diecie wyniki się unormowały Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: cukrzyca- normy 25.03.05, 10:14 najpierw dadza ci skierowanie do osrodka diabetologicznego, i tam dostaniesz glukometr i bedziesz sobie oznaczala poziom cukru przez cala dobe, to czy leczenie mozna oprzec na diecie tylko czy tez na insulinie zalezy wlasnie od tego badania nie martw sie wszystko bedzie ok, po to sie robi badania przesiewowe aby wczesniej wykryc chorobe i pomoc pozdrowka elka Odpowiedz Link Zgłoś