Dodaj do ulubionych

Tydzień ósmy

07.04.05, 16:46
A mój to Groszek, ma dopiero 10 mm
Obserwuj wątek
    • annakubica Re: Tydzień ósmy 22.07.05, 13:50
      A moja krewetka ma 8 mm i bije jej serduszko jak szalone.
    • zabkamala1 Re: Tydzień ósmy 01.09.05, 19:16
      ...a ja tak kocham swoją małą kruszynke... tak bardzo chciałabym ja juz mieć
      • farfala1 Re: Tydzień ósmy 02.09.05, 10:32
        a my jestesmy razem od siedmiu tyg. choc tak naprawde to jeszcze krocej
        zwazywszy jak liczy sie tyg. ciazy. Czy macie jakies fajne linki o rozwoju krok
        po kroku, tydzien po tygodniu?
        • ulcia03 Re: Tydzień ósmy 02.09.05, 13:26
          My dzisiaj właśnie zaczynamy 7 tydzień.I strasznie nam się chce kiełbasy smile
          Pozdrowionka!
          • ewazak3 8 mm 02.09.05, 14:17
            moja dzidziulka ma 8 tygodni i 8 mm. taka mala a juz takie rozboje w moim
            organizmie porobilasmile
        • zabkamala1 Re: Tydzień ósmy 02.09.05, 18:59
          witam . Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej na temat maluszka który rośnie wpisz
          googlach : ciąża tydzień. Tam wyskoczy Ci dość duzo stronek o rozwoju w każdym
          tyg ciąży smile ja tam zaglądam kazdego tydodnia smile pozdrawiam wszystkie mamy a
          szczególnie ośmiotygodniowe smile))
        • kurczako Re: Tydzień ósmy 02.09.05, 20:43
          jest kilka ale ja polecam ten szczegolnie jest bardzo dokladny.pozdrawiam.mama
          Janka 17 tc
          • kurczako Re: Tydzień ósmy 02.09.05, 20:45
            www.niemowle.onte.pl oraz www.ginekologia.med.pl
        • betti23 Re: Tydzień ósmy 07.06.06, 22:27
          moj niuniek ma 18mm

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;11;29/st/20070112/dt/6/k/a634/preg.png
    • mag112 Re: Tydzień ósmy 14.10.05, 15:23
      Przynajmniej wyniki mi się poprawiły a maluszek szaleje w rytm swojego tyci
      serduszka.
      • goniek.m Re: Tydzień ósmy 14.10.05, 16:32
        moje maleństwo dzisiaj zaczyna 8 tydzień (wg. ostatniej miesiączki 10 tydz. ale
        na ostatniej wizycie lekarz podał mi również wielkość zarodka, stąd wiem ile
        mój maluszek ma teraz tygodnismile)
    • yenna80 Re: Tydzień ósmy 16.02.06, 22:47
      Moja Fasoleczka ma 18 mm smile))
    • andzias2255 Re: Tydzień ósmy 25.03.06, 16:55
      A ja chciałam was zapytac czy juz wam rosną brzuszki, mi juz zaczal i jestem
      zdziwiona ze tak szybko, pozdrawiam
      • edyzia Re: Tydzień ósmy 28.03.06, 20:09
        jestem w 8 tygodniu i rosnie mi brzuszek ale nie moge sypiac w nocy czy tez
        macie taki problem ?
        • andzias2255 Re: Tydzień ósmy 29.03.06, 12:58
          ja niestety tez mam problemy ze spaniem w nocy, mam nadzieje ze to minie
          • dziunia1 Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 19:21
            Dopiero zaczęłam ósmy tydzień, a już tak bardzo urósł mi brzuszek, biodra,
            piersi... Zawsze byłam chudzielcem, dodatkowe ciałko mnie cieszy, ale też
            stwarza mały kłopot - chciałam zachować swoje szczęście dla tylko dla nas
            jeszcze trochę!
            • kaczka81 Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 19:34
              u nas juz 9tc a dzidziuś ma 2,5 cm smile
              pozdrawiam
      • nataliadance Re: Tydzień ósmy 19.06.07, 02:49
        o to samo ja chciałam zapytać, bo mi również wystał że w dżinsy sie nie zapne !
        a zgrabna jestem to od razu widać- bom zawodowa tancerka 159cm waga - 48 kg
        teraz to pewno więcej bo wcinam jak głupia.
    • musly Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 21:12
      Ja też jestem w środku ósmego tyg. i naprawdę zazdroszczę Wam, że tak
      potraficie się cieszyć. Mnie tak męczą te okropne dolegliwości, że marzę tylko
      o ich końcu nie mogąc beztrosko cieszyć się z maluszka sad
      • virginia15 Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 21:28
        Ja też jestem w 8 tygodniu i już po mnie widać że spodziewam się dzieciątka. Też
        mnie to zdziwiło bo pierwszą ciążę było widać dopiero w połowie 4 miesiąca. I w
        pierwszej ciąży i teraz byłam bardzo szczupła więc tym większe jest moje
        zdziwienie że tak odmiennie zareagował mój organizm. Talii już nie mam w ogóle,
        za to tyłek i piersi rosną jak na drożdżachsmile
        • bocianowa Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 23:00
          Ja też w pierwszej ciąży zaczęłam "rosnąć" dopiero między 4 a 5 miesiącem.
          A teraz już mam widoczny mały brzuszek, piersi rozmiar większe, wogóle cała
          jestem większa wink
          I te okropne mdłości, w pierwszej ciąży miałam je trochę później, a teraz męczę
          się już drugi tydzień sad
          Również chcieliśmy te wiadomość zachować troszkę dłużej dla siebie, ale sie nie
          da...no nie da się...wink
          Pozdr
          • iw77 Re: Tydzień ósmy 14.06.06, 23:48
            Hej. Ja juz jestem troszeczke dalej od przedmowczyn, ale sama pamietam jak to
            bylo w poczatkach ciazy.
            Mam dla Was 2 fajne linki, ktore mnie towarzyszyly od samego poczatkusmile.
            Pierwszy dotyczy rozwoju dziecka w poszczegolnych tygodniach. Nigdy nie czytalam
            na przod, tylko zawsze wtedy, gdy skonczylam dany tydziensmile.
            Drugi link dotyczy wagi dzidzi w kazdym tygodniu rozwoju prenatalnego. Wiem, jak
            sie mozna przejmowac waga dziecka, bo ja akurat mialam ten problem, wiec tez sie
            pewnie przydasmile.
            Zycze latwej ciazy, radosci jaka daje i lekkich porodow - czego sobie rowniez
            zyczesmile.
            twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html
            www.babycenter.com/general/pregnancy/1290794.html
    • kukim Re: Tydzień ósmy 15.06.06, 10:30
      Witajcie kochane jestem w ósmym tc i również mam już widoczny brzuszek, zawsze
      byłam szkielecikiem, więc przybierające ciałko bardzo mnie cieszysmile moje
      maleństwo miało w 6tc 8mm a jutro kolejne USG więc będę wiedziała jakiego
      giganta w sobie noszę wink pozdrawiam
      • monicx Re: Tydzień ósmy 24.06.06, 17:41
        Wczoraj byłam na usg - moja dzidzia ma 2,18 cm i widziałam bijące serduszko.
        NIESAMOWITE!!!
    • kukim Re: Tydzień ósmy 16.06.06, 20:27
      No i już wiem moja dzidzia ma już 22mmsmile
    • iwonka232 Re: Tydzień ósmy 16.06.06, 21:35
      Gratulacje dziewczyny jeszcze tyle przed wami , a muj niunio ma 27 cm.Ciaza to
      cudowny stan
      • barbara.leskiw Taka szczęśliwa! 13.07.06, 16:12
        Rozpoczęliśmy z maleństwem 8 tydzień.
        Dziś byliśmy na usg. nasza kruszynka ma 1,5cm serduszko bije mocno i szybko.
        Jestem taka szczęśliwa - czas od chwili poczęcia do narodzin to jeden CUD...
        poprostu CUD! Z tak maleńkich komórek powstaje nowe życie, maleńki człowieczek,
        który rozwija się, rośnie - to piękne...wzruszam się... jestem szczęśliwa taka
        szczęśliwa!
        • olazur Re: Taka szczęśliwa! 17.07.06, 16:15
          a moja dzidzia w 7t3d miała 11mm. To było tydzień temu więc na pewno dużo już
          podrosła.
    • babi74 Re: Tydzień ósmy 23.09.06, 04:53
      MY tez wlasnie zaczelismy 8tc(wedlug @10).Jestem zdziwiona bo nie mam zadnych
      nudnosci(no moze czasem)i nie jestem senna,raczej spowolniala.Czy to moze
      jeszcze przyjsc?A propos nie spania w nocy to tez mam klopoty i jestem bardzo
      ale to bardzo humorzasta i rozdrazniona,biedny moj Mezussad Dziewczyny piszcie
      jak u Was,zawsze to razniej poczytac ze jest ktos kto ma tak samo.Ciepluchno
      pozdrawiam aktualne ciezarowki osmiotygodniowe i wszystkie inne rowniez.
    • malenstwo_21 Tydzień ósmy 29.11.06, 21:11
      Wazne dla przyszłych mam. Jestem w ósmym tygodniu ciazy dla jednego lekarza dla drugiego w dziesiatym tygodniu, sa dwie szkoły lekarzy jeden liczy od pierwszego dnia miesiaczki ciaze a drugi od dni płodnych które sa prawie dwa tygodnie pózniej. przeczytałam w któryms tygodni ciazy jak dziewczyny pisza ze maja krwawienia i ze pózniej dalej sa w ciazy , to prawda tez teraz krwawie i pamietajcie ze jezeli bedziecie w takiej sytuacji nalezy sie jak najszybciej skonsultowac z lekarzem a on bedzie wiedział jak wam pomoc. Kiedy zobaczyłam skrzepy pojechałam do szpitala , lekarz przepisał mi tabletki. Kiedy kobieta krwawi to nie ze juz poroniła tylko ze brakuje jej któregos hormonu tak jest w moim przypadku. Ale bardzo sie boje o moje malenstwo. A jezeli boli cie podbrzusze to znaczy ze macica sie powieksza. Jezeli masz jakiekolwiek watpliwosci i nie jestes czegos pewna pytaj lekarza bo po to on jest. Pzdrawiam wszystkie przyszłe mamy smile Monika
    • lexi111 Tydzień ósmy 18.06.07, 19:19
      Czesc Dziewczyny!!! Dzisiaj byłam u ginko i pierwszy raz widziałam maluszka,
      który ma 1,5 cm i jest cudowny. Kochane mam mdłości, problemy ze spaniem,
      zachcianki na różne rzeczy itd. urósł mi już troszkę brzuszek i wogóle jest
      fajnie. za 1,5 m-ca ma wesele fajnie. życzę Wam wszystkiego naj i odezwę się za
      2 tyg po następnej wizycie. Buziaczki
    • she80 Tydzień ósmy 31.07.08, 09:40
      Byłam wczoraj na USG moje Maleństwo ma 1,4 cmsmile Brzuszka jeszcze nie
      widać, ale jestem bardzo senna, a jak śpię w dzień to nie mogę w
      nocy i dodatkowo mdłości od 13.00 dokąd nie usnęsad Pozdrawiam
      • mad-25 Re: Tydzień ósmy 31.07.08, 09:52
        Mi brzuszek się zaokragla tylko jak troszke przy kości więc nie
        widać ale sama widzę po sobie. Męczą mnie mdłości od 2 tygodni ,
        częśto wymiotuję i nic nie pomaga, może któraś z Was ma jakiś
        pomysł? Byłabym wdzięczna. Jutro idę na usg, więc napiszę ile moja
        dzidzia mierzy. wogóle mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze.
    • meggi_1 Tydzień ósmy 11.10.08, 12:23
      cześć
      Ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień. Cieszę się bardzo, ale jest mi ciężko - nic nie
      mogę jeść, bo nic mi nie podchodzi, podziubię i zostawię. przez to, że nie jem
      jest mi jeszcze bardziej niedobrze...i tak w kółko. Wydzielania niektórych
      zapachów zakazałabym otoczeniu - np. palenia papierosów na ulicy, gotowania
      jednej zupy przez moją teściową...(jak tylko wszyscy zjedli wymyłam garnek po
      zupie w 3 sec, żeby się pozbyć tego zapachu plus intensywne wietrzenie
      mieszkania...)
      Nie jestem najszczuplejsza-nigdy nie byłam i brzuch już mi widać..

najgorsze jest to, że czeka mnie teraz trochę latania - 2 ostatnie podróże
      służbowe, w 9 tc do 10 i 11tc ale teraz boję się konsekwencji tych lotów i
      rozstania z mężem - poważnie zastanawiam się czy już teraz nie powiedzieć w
      pracy. chociaż chciałam to zrobić jak zakończy się 1 trymestr... Jak to mówi
      mój lekarz nikt pani nie zagwarantuje, że pani doniesie tą ciążę...
      • bbuziaczekk Re: Tydzień ósmy 11.10.08, 14:21
        Któras chciala linki do opisu tygodni ciazy....podaje lonka z
        ktorego ja korzystam i w ktorym kalkulator dobrze liczy

www.babyboom.pl/ciaza.html
    • xxsedi Tydzień ósmy 19.11.08, 19:15
      Witam serdecznie. Ja ciągle jestem senna. W dodatku mam nudności a
      mimo to ciągle coś chce mi się jeść.
    • karolka860 Tydzień ósmy 11.01.09, 17:44
      witam.u nas tez zaczal sie juz 8 tc,ostatnio moja dzidzia miala juz
      10.9mmsmileja tez budze sie po kilka razy w nocy i od ok 5 rano nie
      moge spac, jesli chodzi o nudnosci to o ile sie pojawia to tez
      raczej wieczorem albo w nocy.mam pytanie: czy ktorejs z was tez sie
      dzieje cos z nogami?tak jakby miala zdretwiec, laskocze i nie
      wiadomo jak ja ulozyc. dziwne co?
      • tina84hpw Re: Tydzień ósmy 12.01.09, 15:01
        karolka860 - to co opisujesz pasuje mi do objawów "zespołu
        niespokojnych nóg" ale lepiej poradź sie lekarza.
    • man09 Tydzień siódmy 04.02.09, 11:43
      Ja w przeciwieństwie do was nie mam nudności brzuszek też raczej bez
      zmian no i bezsenność.Za tydzień idę na wizytę powiem coś
      więcej,Pozdrawiam
    • diabel.pl Tydzień ósmy 19.05.09, 16:14
      a moje male ma 16mm i serduszko mu bije jak szalone,bo to Polska krew
      • zuchtor Re: Tydzień ósmy 20.05.09, 11:51
        Ja też jeste w 8tc, w poniedziałek bylismy na usg i nasza dzidzia mierzyła 14mm,
        a serduszko biło że hejsmile prawie się poryczałam ze szczęścia na fotelusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka