Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy a młoda ciąża

14.04.05, 15:45
Czy któraś z Was robiła? Bo ja planuję, myśle że Kropeczce to nie zaszkodzi
poki nie mam brzucha, ale napiszcie co myslicie?
Obserwuj wątek
    • szept_ciszy Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 15:54
      Też tak sądze smile
    • schaapje Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 15:54
      zaszlam w ciaze w trakcie kursu i moim zdaniem zupelnie nie mialo to wplywu
      (znaczy jedno na drugie). na poczatku mialam bole brzucha takie porownywalne z
      okresowymi i to mnie troche rozpraszalo, czasami bol glowy a w pierwszym
      trymestrze staralam sie nie brac prochow (no i z jazdy nie rezygnowac), ale
      poza tym bylo ok. w koncu i bez ciazy glowa czy brzuch czasem boli smile

zdalam bez problemu smile
    • gingeria Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 17:04
      Cześć, zdawałam egzamin w 7 m-cu ciąży smile Co prawda zaczęłam duzo wcześniej ale
      musiałam przerwać, bo ogólnie źle sie czułam. Ale jak tylko doszłam do siebie
      to sobie dokończyłam. Jak tylko dobrze się czujesz to zrób sobie prawko, żebyś
      potem mogła sobie z Dzidzią jeździć gzdie chcesz. Może być problem z czasem po
      porodzie. Życzę powodzenia. My zdaliśmy za pierwszym razemsmile

Ginger
    • ma.dzia Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 14.04.05, 17:31
      Prowadzenie auta w ciazy raczej przeszkoda nie jest. Ja jezdzilam do samego
      konca, nawet po terminie pojechalam na ktg do szpitala i okazalo sie na izbie
      przyjec,ze mam pierwsze skurcze. Upieralam sie,ze pojade do domu po torbewink ale
      juz mnie nie wypuscili...
    • nadka1 Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 09:31
      Egzamin zdawałam będąc w 2 miesiącu(nawet mi to ciut pomogło smile ).Potem
      jeszcze troche jeździłam ale nie dużo bo brzuch mi przeszkadzał.Musiałam
      odsówać fotel bo brzuch się nie mieścił,ale że mam 155cm wzrostu w końcu
      zabrakło mi nóg i musiałam sobie darować.
    • esi1 Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 12:45
      Moja szwagierka zrobiła kurs i zdała egzamin będąc w 6 miesiącu.
    • ruda773 Myślicie, że łatwiej 17.04.05, 12:52
      Ja tez mam do zdania egzamin. Troche się denerwuje, bo pół roku od testów minie
      mi w maju, czyli mam miesiąc no podejście. Chciałam zdawac jak urodze, ale
      koleżanki radzą żebym podchodziła jeszcze teraz, bo może przymnkna oko, na
      pewne niedociągnięcia. A niedociągnięc sporo...
    • niepytana Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 17.04.05, 23:47
      Ja robilam w 2 miesiacu ciazy. Pozwolenie na jazde z posiadaczem prawa jazdy w
      samochodzie mialam juz wtedy ze 3 lata. A najsmieszniejsze ze wcale mialam
      wtedy nie zdawac. Poszlam tylko z kolezanka. No i tak jakos sobie pomyslalam ze
      przeciez w sumie to ja juz jezdze to czemu nie. No i zdawalam w -30 stopni mroz
      i sniegu po kolana. Na duzych ulicach bylo rozjezdzone tylko slisko, a na
      malych nie mozna bylo jechac szybciej niz 30km/h hehehehehe. No i parkowania
      nie musialam zdawac. A wiec egzamin zdalam bezblednie.
      A co mialoby niby zaszkodzic Kropeczce???
      • modrooczka Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 18.04.05, 10:31
        czy ja wiem? Wiecie ja w zyciu nie siedzialam za kierownica, w poprzedniej
        ciazy nie zapinalam pasow bo mnie draznilo i tak troche sie balam ale chyba
        jest sto razy bezpieczniej na kursie z instruktorem niz jak ktos juz ma prawko
        i do konca ciazy jezdzi. Chcialabym robic, bo z dwojka to juz naprawde bedzie
        trudniej sie zorganizowac.
    • mama_debiutantka Re: Prawo jazdy a młoda ciąża 18.04.05, 13:26
      > Czy któraś z Was robiła? Bo ja planuję, myśle że Kropeczce to nie zaszkodzi
      > poki nie mam brzucha, ale napiszcie co myslicie?

a jak niby robienie prawa jazdy miałoby dziecku zaszkodzić??? ciąża to nie choroba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka