kiniak7 22.04.05, 11:52 wszystkie piszecie o rozstępach, ja narazie ich nie mam, a brzusio już widoczne 14tc ja natomiast nabawiłam sie tzw."pomarańczowej skórki" na udach, może wicie jakie preparaty są bezpieczne w ciąży, i ktore polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.misia Re: mam pytanko? 22.04.05, 12:29 Ja nie miałam rozstępów w ciąży wcale, a skórka pomarańczowa to była i przed. Będąc jednak w ciąży smarowam się kremem dla mam w ciąży firmy Gerber. Bardzo fajny i starczał na długo. Pod koniec kupiłam Penatena bo nie mogłam dostać gerbera i wg mnie totalna pomyłka. Bardzo ciężko się rozsmarowuje bo konsystencja bardzo gęsta, nie polecam Pozdrawiam Agnieszka mama Michałka Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak7 Re: mam pytanko? 22.04.05, 12:36 ja też używam Gerbera ale pomyślałam że coś na ta skorkę innego będę stosować bo Gerber jest tylko na rozstepy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: mam pytanko? 22.04.05, 12:41 Na temat kosmetyków antycelulitisowych w ciąży sa dwie opinie.Jedna że można stosować a druga że nie.Ja osobicie nie uzywam ,zamiast tego robię sobie 2x dziennie masaż ud i skóra łądnie wygląda . Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: mam pytanko? 22.04.05, 13:59 Właśnie. Ja nie mam na szczęście tego problemu, ale czytałam, że zdecydowanie najlepszy jest masaż ostrą gąbką. Chodzi o to, żeby te grudki tłuszczu (bo to jest właśnie to) rozprowadzić równomiernie pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: mam pytanko? 22.04.05, 14:19 Raczej nie wolno kosmetyków anty-cellulitowych bo zawierają kofeinę. Ja też mam straszny, ale czekam do końca ciąży, a później się nim zajmę )) Co do rozstępów to trudno, żebyś je miała już w 14 tc, one raczej pod koniec płatają figle, życzę wytrwałości w zapobieganiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: mam pytanko? 22.04.05, 16:04 kiniak7 napisała: > wszystkie piszecie o rozstępach, ja narazie ich nie mam, a Na razie się jeszcze nie ciesz. W 1-szej ciąży wylazły mi w 8-mym miesiącu, mimo smarowania się wszelakimi smarowidłami. Odpowiedz Link Zgłoś