Dodaj do ulubionych

jak dlugo??

25.04.05, 16:13
ja dlugo rodzilyscie?? Ja core 12 h ( ale bardzo powoli postepowal porod -
byl dosc lagodny), a synka 3 h ( tzw expres hehe). Mam znajoma, ktora prawie
nie zdazyla i 2 porody miala w izbie przyjec. U niej pierwszy bol juz
oznaczal porod wiec mieli wszystko uszykowane ( po pierwszym expresowym
porodzie) i tylko jak poczula bol jechali....a i tak rodzila w izbie przyjec
bo ledwo zdazyla. czy ktos z was tez przezyl cos takiego??
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: jak dlugo?? 25.04.05, 18:00
      Dwa porody wywoływane - obydwa trwały po ok. 6 godzin.
    • olciac1 Re: jak dlugo?? 25.04.05, 18:09
      JA 30min. ale miałam cesarke
      :0))
    • haika Re: jak dlugo?? 25.04.05, 19:52
      I faza - 2 h, II - 10 minut smileNa porodówce - 30 minut. Szybko poszło smile
    • kalina_p Re: jak dlugo?? 25.04.05, 21:12
      3 godz. po przyjeździe do szpitala bylam juz mała na sali. szybo, ławo i prawie
      przyjemnie...
      • tusia21 Re: jak dlugo?? 25.04.05, 21:14
        Szczęściary! Ja 20 godz. dopiero oksytocyna pomogła i poszło szybciej
    • mamaroksany Re: jak dlugo?? 25.04.05, 21:54
      pierwsza córcia 10 godzin- chciała w wodzie ale była duża i nie dało się. Drugi
      też express 2,5 godzinki. Sprawdziła się teoria o drugim porodzie - szybko i
      łatwo
    • m_zb1 Re: jak dlugo?? 25.04.05, 22:51
      Rodziłam 3 h od momentu podania kroplówki z Oxytocyną.
      • panterka-23 Re: jak dlugo?? 26.04.05, 10:52
        17 godzin!!!!!!!!!!!!! bole co 1 min przez 10 godzina. zakonczyłam cesarka bo
        dzecku zanikało tetno a ja padałam ze zmeczenia i bolu
        wiec miałam 2 porody naturalny na 10 palcow i cesarka
        • merich Re: jak dlugo?? 26.04.05, 12:48
          To prawie identycznie jak u mnie, dwa w jednym, ale trochę krócej, bo 12
          godzin.
    • mamuskawiki Re: jak dlugo?? 26.04.05, 13:56
      po pierwsze czułam, że to już. nie miałam problemów z rozpoznaniem, że to
      początek. zaczęło się o 4 nad ranem. skurcze miałam regularne, postępujące. do
      szpitala pojechałam z mężem i chwilę po siódmej zalogowaliśmy się na sali
      porodów rodzinnych. jak zobaczyłam szpital to w ogóle wszystko mi przeszło,
      zbadali i na dobre zaczęło się koło 9, skurcze parte trwały 10 minut, po trzecim
      urodziłam Wiktorię. była 9.55 3 grudnia 2003 roku. cudowny czas, pomimo bólu,
      lęku, i nie za nowoczesnego szpitalu. warto mieć pozytywne nastawienie.
    • bornholmka Re: jak dlugo?? 27.04.05, 13:54
      Pierwszy porod 13 godzin-zanikanie tetna dziecka, zielone wody-zakonczony
      cesarka.Damian 3500 i 57 cm.
      Drugi porod od pierwszych boli do finalu 28 godzin.Silami natury bez
      znieczulenia.Mik 3580 i 53 cm.
      Trzeci porod w 35 tygodniu ciazy.Odejscie wod plodowych i po 6 -ciu dniach po
      11 godziach porod silami natury bez znieczulenia.Claudia 2315 i 46 cm.
      • jagandra Re: jak dlugo?? 02.05.05, 19:00
        > Trzeci porod w 35 tygodniu ciazy.Odejscie wod plodowych i po 6 -ciu dniach po
        > 11 godziach porod silami natury bez znieczulenia.Claudia 2315 i 46 cm.

Czy to znaczy, że przez 6 dni miałaś pęknięty pęcherz płodowy i nie wywoływano
        Ci porodu?
        Pytam, bo mi wywołano oksytocyną poród, bo 4 godziny po pęknięciu pęcherza...
        nawet nie to, że nie miałam skurczy, ale miałam bardzo lekkie. Wydaje mi się,
        że niepotrzebnie i samo by też poszło.
        W każdym razie poród trwał 10 godzin 20 minut, z tego pierwsze 4 godziny prawie
        bez bólu, potem 6 godzin już bolało coraz mocniej, a parcie trwało 20 minut.
        • aniarad1 Re: jak dlugo?? 07.05.05, 10:42
          Ja rodziłam 15 godzin, bez znieczulenia. Bolało, ale warto było dla Oliwki smile
          Ania
          Olwika bobasy.pl/?u=aniarad&s=83f5f5edb072246ff2bbad8be8541b4f
          • kasik1 Re: jak dlugo?? 10.05.05, 21:26
            Jakieś 9 godzin.
            W domu 0 23:30 odeszły mi wody. W szpitalu byliśmy o 24. tam okazało się,że
            wody są zielone(w domu były normalne). Nie miałam skurczy i po godzinie
            dostałam czopek. Po dwóch od podania zaczęły się skurcze. Stopniowo silniejsze
            i bardziej bolesne, ale do wytrzymania. Około 6 chyba były już dość częste, o 7
            pozwolili mi wstać(cały czas do tej pory leżałam podłączona do KTG). Chyba od
            7:30 bóle parte, ale mialam jeszcze nie przeć. Na trochę przed 8 poczułam,że
            dzidzia się jakby wstawiła niżej i wiedzialam,ze za chwilę urodzę. Nie
            pomyliłam się, bo kazali mi pójść z naszego pokoju na salę porodową. Jeden
            skurcz w kuckach przy fotelu i ze trzy na foteli. W drugim urodziła się
            główka, w trzecim "reszta" Piotrusia.
            Myślałam, że poród będzie gorszy. Gdyby nie to ,ze martwiłam się tymi zielonymi
            wodami i początkowym brakiem postępu porodu byłoby zupełnie bezproblemowo.

Ale na sali na noworodkach leżała ze mną dziewczyna, która rodziła prawie dobę
            i miała zupełnie inne zdanie na temat porodu. Na koniec nie miała już siły
            przeć.
    • ma.kupczyk Re: jak dlugo?? 29.11.05, 14:27
      Ja rodziłam 7h 40min - tyle czasu na porodówce. Urodziłam o 15.40 a bóle miałam
      od godziny 2 w nocy
    • radowinkaala Re: jak dlugo?? 30.11.05, 13:19
      Od stwierdzenia przez położną, że się zaczęło do urodzenia córeczki było bite
      12 godzin. Pierwsze skurcze jednak dopadły mnie 25 godzin przed urodzeniem
      dziecka. Akcja u mnie dość wolno postępowała - parłam 2 godziny (nie miałam
      partych), główka była nieprzystawiona, mówiono o cc w związku z trudnościami -
      echhhhhhhh - ale udało się - urodziłam siłami natury i wcale nie wspominam tego
      źle - dzięki wspaniałej położnej i obecności męża smile
      • magda236 Re: jak dlugo?? 01.12.05, 16:34
        o 6 rano odeszły mi wody a po 20 godzinach z powodu praku postępu w porodzie
        zrobili cc
        • radowinkaala Re: jak dlugo?? 06.12.05, 21:40
          magda236 napisała:

> o 6 rano odeszły mi wody a po 20 godzinach z powodu praku postępu w porodzie
          > zrobili cc

Współczuję sad
          • radowinkaala Re: jak dlugo?? 06.12.05, 21:42
            radowinkaala napisała:

> magda236 napisała:
            >
            > > o 6 rano odeszły mi wody a po 20 godzinach z powodu praku postępu w porod
            > zie
            > > zrobili cc
            >
            > Współczuję sad
            Z tym współczuciem chodzi mi o to, ze tak się wymęczyłaś i w zasadzie na marne.
            Pamiętam jak mnie po kilku godzinach zaczęli wspominać o cc - prosiłam w duchu
            żeby się udało urodzić naturalnie - i się na szczęście udało.

>
            • kateusia Re: jak dlugo?? 13.01.06, 20:38
              Ja skurcze zaczęłam odczuwać w piątek wieczorem, do szpitala pojechaliśmy w
              niedzielę po północy pół godz, przyjęli mnie i tak leżałam podpięta do ktg do 7
              rano, potem dostałam 3 czopki, 3 kroplówki w tym oksytocynę, byłam 2 razy w
              wannie, a córcię zobaczyłam w poniedziałek o godz 22:55. Mimo, iż poród trwał
              23 godz nie wspominam go źle, opieka była w porządku, BYŁO WARTO!!!
    • emiliah Re: jak dlugo?? 21.01.06, 21:24
      Pierwszy poród 14 godzin, parcie 5 minut,
      drugi - 2 godziny, parcie 5 minut (na porodówkę z partymi już biegłambig_grin)
    • nelles Re: jak dlugo?? 02.03.06, 23:36
      Mi wody odeszly o 9 rano, o 11.30 dotarlam na porodówkęa o 13.40 bylam już ze
      swoim synkiem. Calkiem dobrze to wspominam, polożna byla świetna i byl ze mną
      mąż. Mam cichą nadzieję, że i z drugim porodem uda mi się jakoś w
      miarę "uporać" smile.
    • agunia256 Re: jak dlugo?? 13.03.06, 10:38
      Witam.4.03.2006 urodziłam synka.To był mój pierwszy poród i jestem bardzo
      szcześliwa że był taki szybki.Wody odeszły mi o 23 a mój aniołek urodził sie o
      4.40.Czyli rodziłam niecałe 6 godzinek.Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę
      szybkich porodów.
    • agunia256 Re: jak dlugo?? 08.04.06, 21:16
      Ja urodziłam 4 marca ślicznego synusia.Poród ekspresowy jak na pierwsze
      dziecko.Rodziłam 5h40minut.Pozdrawiam.Aga
      • mzn1 Re: jak dlugo?? 10.04.06, 19:52
        Gratuluje!!! Ciesze sie ze porod byl ekspresowy i zycze wam duuuuzo zdrowka!!
    • roksana216 Re: jak dlugo?? 25.04.06, 11:30
      Poród Dominika trwał 10 h.
    • ann.86 Re: jak dlugo?? 16.03.15, 08:51
      Czy słyszałyście może czy jest jakaś różnica jak kobieta jest wąska w biodrach? czy bardziej boli poród albo dłużej trwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka