jessi76 28.04.05, 13:01 Hej dziewczyny, Jutro mam test obciążenia glukoza - nie pamiętam dokładnie czy 50g glukozy trzeba rozpuścić w szklance wody czy większej ilości? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikola313 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 13:07 W 1/2 szklance wody, badz calej. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka72 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 13:07 Ja piłam w szklance (takiej jednorazówce); ale u mnie w przychodni sami rozpuszczają. Jakaś dziewczyna pisała, że przyrządzila sobie glukozę w domu i poźniej musiala sie bardzo zaklinać, ze to bylo rzeczywiście 50 g. glukozy i że wynik będzie wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 13:37 Wciśnij sobie jeszcze pół cytryny, będzie przyjemniej wypić, taka ilość glukozy jest "dosyć" słodka.... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 13:55 JAk byłam ostatnio na teście pani laborantka krzywiął sie na cytrynę. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 16:06 Bo są głupie i niedouczone. Sorki, że tak piszę, ale w labie spotkałam się już z taką ignorancją i niewiedzą, że nie mogę o tym pisać spokojnie. Trzeba było zapytać co ma piernik do wiatraka, czyli jaki ma biochemiczny argument przeciwko cytrynie? Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 14:25 50 g glukozy rozpuszczone w 1 szklance wody. Laborantka sama wysłała męża po cytrynę, jak miałam odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
ancherka5 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 16:22 ja rozuściłam 500 g w 3 szklankach wody (mam nadzieje, że mi sie nic nie popindoliło) wydaje mi sie, że moja położnak tak mi kazała Odpowiedz Link Zgłoś
ancherka5 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 16:23 ancherka5 napisała: > ja rozuściłam 500 g w 3 szklankach wody (mam nadzieje, że mi sie nic nie > popindoliło) wydaje mi sie, że moja położnak tak mi kazała oczywiście 50 g Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 17:52 ja byłam dzisiaj, pół kubka wody i 50 gramów glukozy, chyba nie da sie tego wypić bez cytryny, nie dasz rady, przysięgam. Nikt z tą cytryną nie robi problemów to sama witamina C, więc wciskaj i nie daj sobie opowiadać głupot. Ja pytalam o to lekarkę i ze 4 pielęgniarki, Zresztą sama lekarka mi tak doradziła. A tak w ogole to życzę smacznego. Mnie i tak było po tym niedobrze. a i musisz iść naczczo. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: test obciążenia glukozą 28.04.05, 21:04 Ja mialam 50 g rozpuszczone w kubku wody. Da sie to wypic bez cytryny, w kazdym razie mi sie udalo i nie bylo tak zle. Pierwsza polowa kubka to nawet mi smakowala, druga juz nieco mniej, ale... nie bylo tak obrzydliwe, jak opowiadaly mi doswiadczone kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś