katinka 29.04.05, 10:46 Obecnie jestem w 22 tc. Chcę zrobić badanie USG połówkowe, ale zastanawiam się, które wybrać te 2D na Łuckiej u dr. Makowskiego czy 3D tez u niego ale w Pruszkowie. Które polecacie i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia303 Re: USG 2D czy 3D? 29.04.05, 11:07 Polecam usg 3D. Najpierw będzie oczywiście standardowe badanie połówkowe, całkowite badanie dzidzi, wymiarów , narzadów. Jeżeli chodzi o dalszą cześć , jest to taki bajer dla rodziców. Widzisz swoje dziecko w rzecywistości tj. buźkę, nos, rączki, uszka, włoski. Można to nagrać na płytkę CD i zrobić z tego zdjęcia. Jest to niesamowite przeżycie zobaczenie w takim stadium dziecka. U mnie widać już , jak mocno podobny jest syn do męża. Polecam z całego serca 3D. Będzie to pamiątka na całe zycie Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: USG 2D czy 3D? 29.04.05, 11:51 Jak jestes powyżej 20 tc. to możesz sobie zrobić 3d. Lekarz po prostu na moment przełączy na trójwymiarowy obraz. Wcześniej nie powinno się robić takiego badania, ze względu na większe promieniowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka Re: USG 2D czy 3D? 29.04.05, 12:35 ja zapisałam się na 3 D do Pruszkowa, ale nie do dr Makowskiego. 2 i pół roku temu na Żelaznej dr Makowski robił mi usg i naprawdę nie był do tego przygotowany. Mam doświadczenie jak powinno wyglądać takie badanie, bo to była moja druga ciąża, a w pierwszej miałam kilka usg. Może wtedy były to jego pierwsze badania usg i uczył się? Z mgr został od tamtego czasu dr i może teraz wie już wszystko? Ostatnio słyszałam bardzo dobre opinie o nim. Odpowiedz Link Zgłoś