magda_plo 04.05.05, 11:29 Mój Mikołajek ma już 19 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka1700 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.06.05, 09:51 mam takie pytanie mi u lekarza wyszlo z usg ze to 19 tydzien a z obliczen miesiaczki 17 ale moj brzuszke jakos sie nie powiększa.odpiszcie ( Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie1979 Re: Tydzień dziewiętnasty 20.07.05, 11:45 Nie przejmuj sie - moj tez nie jest specjalnie imponujacy (17t3d). Nie wszystkim rosnie w identycznym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolonek1 Re: Tydzień dziewiętnasty 19.10.05, 20:47 Ja jestem też w 19 tyg i większość osób nie zauważa nawet że jestem w ciąży. Nie martw się też usg bo to wielu moim koleżankom wiek wg usg nie pokrywa się z wiekiem wg miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
mama-aga Re: Tydzień dziewiętnasty 27.07.05, 10:20 mam Kubusia i on ma juz 19 tygodni)))) Odpowiedz Link Zgłoś
asa252 Re: Tydzień dziewiętnasty 09.09.05, 20:59 Ja również jestem w dziewiętnastym tygodniu ciąży. Moje naleństwo hula że ho ho. NIe wiem jaka jest płec ale mam cichą nadzieję, że to dziewczynka. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie - te po raz pierwszy (jak ja) i te które juz mają dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia285 Re: Tydzień dziewiętnasty 19.10.05, 21:53 Moj dzidzius skonczyl juz 19 tydz. nie wiemy jeszcze kim jest czy Pawelkiem, Adasiem czy Juleczka, Natalka? Moze dowiemy sie w sobote na usg. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Tydzień dziewiętnasty 22.10.05, 11:23 Ja dzis rozpoczynam 19tc.Czuje sie wspaniale, jak zreszta od poczatku ciazy, brzuszka na razie nie widac, ruchow na razie nie czuc.USG dopiero 23 listopada, moze juz poznamy plec.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vicki_ina Re: Tydzień dziewiętnasty 22.10.05, 17:19 Ja rownież jestm w 19t.c. Moj maluch ma juz 139mm i wazy 28dek Jednak jeszcze nie znamy płci. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Tydzień dziewiętnasty 23.10.05, 10:01 W piątek skończyłam 19tc. Mam w brzuszku chłopczyka, który bardzo bryka Odpowiedz Link Zgłoś
jamiva Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 13:42 U mnie też 19 -tygodniowy (mama nadzieję)Wiktotek )) jeszcze go nie czuję ale mój M mówi że czuje jak przykłada mi rękę do brzucha - czyżby tatuś jako pierwszy wyczuł ruchy małego? a mój brzunio juz całkiem niezły Odpowiedz Link Zgłoś
kjujik10 Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 13:18 moja fasolka tez juz ma 19 tygodni wierci sie strasznie na usg sie turlala w brzuchu nie wieadomo co bedzie ale nie wazne aby bylo zdrowe. a brzucha to ja prawie wcale nie mam ale wiem ze dzidzius tam jest. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
soniavenir Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 22:18 Nasz dzidziuś też ma 19 tyg., dzisiaj na USG strasznie fikał, potrafi już mnie nieźle kopnąć. Mam nadzieję, że to Igorek. ale wiadomo...oby było zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ems2008 Re: Tydzień dziewiętnasty 18.08.08, 18:12 jakie to uczucie kiedy dziecko zaczyna swoje pierwsze ruchy? Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.10.05, 14:08 Ja również jestem w 19 tc, niestety nie czuję jeszcze ruchów Czekam z niecierpliwością, a tu nic. A może już je czuję, tylko nie rozpoznaję?, to moja 1sza ciąża. Brzuszek za to mam bardzo duży jak na początek 5 m-ca, wszyscy się dziwią jego rozmiarowi Jak moja ginka wróci z urlopu to pewnie skieruje mnie na usg (mam nadzieję, bo jestem strasznie ciekawa czy intuicja dobrze mi podpowiada, że to chłopczyk). Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.11.05, 15:11 Hej.Po ostanim wpisie w zeszłym tygodniu rozbolał mnie brzuch i 5 dni lezałam w szpitalu.W życiu niewidziałam tylu ciężarówek na raz.Ale wszystko teraz jest ok. i na USG wyszło że Mikrus jest wymarzoną dziewczynką. Oby tak dalej.Acha, brzych dopiero w szpitalu mi wyskoczył do przodu tak że teraz to już widać że jestem w ciąży. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agussam Re: Tydzień dziewiętnasty 21.11.05, 20:14 Cześć Dziewiętnastki! Moja ciąża już jest widoczna, ale nie aż tak bardzo. Ruchów niestety nie czuję, a już się bardzo niecierpliwię ( maluszek nie chce dać mi znaku...Ale czytałam, że każda kobieta czuje inaczej. Niektóre zanim poczują najpierw widzą falowanie skóry na brzuchu. Ja właśnie tak mam Choć nie jestem pewna i może za bardzo wyczekuję...Ale dziś napradwę wydawało mi się, że mój brzuch się rusza.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 do Kasia285 21.11.05, 22:35 u mnie tez 19tydz sie zaczal czuje juz kopniaczki Kasiu , u mnie tez bedzie Adas albo Juleczka Odpowiedz Link Zgłoś
ania280 Re: Tydzień dziewiętnasty 01.12.05, 10:55 Witajcie Drogie mamy ! Che Wam powiedziec , ze właśnie zaczynam 19 -ty tydzień czuje sie cudownie i nie mam wogóle dolegliwości <na poczatku miałam i to straszne>Dzidziuś pomału zaczyna już fikać w moim brzuszku , czuje jakby przelewanie .... Nie umie się juz doczekać rozwiazania , a gdzie tam jeszcze ... Pozdrawiam Was . Odpowiedz Link Zgłoś
justi_79 Re: Tydzień dziewiętnasty 06.12.05, 12:52 Hej mamuski! u mnieteż 19tc ale z dwojką brzdącówjeszcze nie znam płci ale już kopią, a najbardziej w nocy! Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anell7 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.12.05, 16:18 hej, u mnie 19 tydzien dopiero sie zaczal, ruchow jeszcze nie czuje czekam niecierpliwie i juz zaczynam sie martwic czy wszystko jest w porrzadku.My juz od 15 tyg qiemy ze to kubus, wtedy strasznie sie wiercil mam nadzieje ze wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
mamaisynek2 Re: Tydzień dziewiętnasty 14.12.05, 00:56 Hej, u mnie w poniedziałek zaczął się 19 tydz. Ruchy czuję od dawna ale nie znam płci. Nie chcę zapeszać ale czuję że to będzie tym razem dziewczynka. Trzymajcie mnie za słowo, bo będzie niezły numer jak się sprawdzi. Poprzednio czułam że chłopak i się sprawdziło! Ale oczywiście jeśli będzie drugi chłopak to też fajnie, ciekawa tylko jestem czy takie coś jak przeczucie rzeczywiście istnieje i się sprawdza czy to raczej zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Tydzień dziewiętnasty 21.12.05, 12:23 hi hi, ja też jestem dziewiętnastką, brzuchola mam gigantycznych rozmiarów, zaczynam się martwić czy aby napewno nie ma tam dwóch rozrabiaków. od ponad tygodnia nie jestem w stanie przespać nocy z powodu nocnych łomotów w moim brzuchu!!! doszłam do wniosku że jeśli to chłopak, to na imię mu dam Bulgotek, a jesli dziewczynka, to Bulgotka....... Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dziewiętnasty 09.01.06, 12:51 Witaj anell7 -rozmawiałam wczoraj z moją ciotką ona ma dwojke odchowanych juz dzieci i mowila mi ze w ciaży są rozne miesiące w jednym sie czuje ruchy a w nastepnym nie ,,,wiec badz spokojna.Pozdrawiam blondi_bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.12.05, 23:34 Hejka ja tez jestem w 19 tygodniu zaczal mi sie dokladnie 26 grudnia!Plci jeszcze nie znam i pewnie poznam dopiero na poczatku lutego a szkoda mysle skrycie o dziewczynce ale w sumie niech bedzie co bedzie byle zdrowe... Jeszcze nie czuje kopniaczkow tylko chyba chodz nie jestem pewna takie cos jak by mi plywalo w brzuchu mam nadziejhe ze na dniach mnie kopnie jesli jest jakas dziewczyna z Krakowa ktora tez jest w ciazy to niech napisze do mnie pogadamy sobie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
santa1982 Re: Tydzień dziewiętnasty 29.12.05, 16:03 Witam, nie jestem z Krakowa ale z całkiem niedaleka-Chrzanów. Jak możemy pogadać santa1982@wp.pl. Też jeszcze nie czuje ruchów maleństwa i nie mogę się już ich doczekać, poza tym czuje się bardzo dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
doda2500 Re: Tydzień dziewiętnasty 29.12.05, 18:58 czesc ja tez jestem w 19 tyg i mieszkam w krakowie.milo by bylo cie poznac i pokirespondowac mailowo.napisz do mnie na prywatny e-mail dodabrochocka@o2.pl mam na imie Dorotka Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dziewiętnasty 09.01.06, 13:01 Witam,ja zaczynam 19tc pojutrze.Ruchy dzidzi juz czuje od ok.2tyg z dnia na dzień jest ich coraz wiecej i sa coraz lepiej wyczuwalne.13.12 ide do lek.i mam nadzieje ze skieruje mnie na usg połówkowe,chciałambym wiedzieć już czy będzie Natalka czy Sebuś.Brzusia już mi widać calkiem nieźle,i czuje się ok i tego samego życze wam.Czy wy już też macie prawie wszystko kupione dla dzidzi???(ja tak) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1004 czesc mamy 09.01.06, 13:36 wlasnie zaczyna sie drugi dzien 19 tygodnia. bulgotanie czuje od zeszlego tygodnia ale rzadko, brzuszek mały. powiedzcie jak wiek w tygodniach przelicza sie na miesiace ciazy. lekarz mi okreslił date zaplodnienia i ja od tego dnia licze ze zaczyna sie kazdy nastepny miesiac. czy dobrze??? bo wypadaloby ze w tym tygodniu zaczne 5 miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetakominkiewicz Re: Tydzień dziewiętnasty 11.01.06, 14:23 Ja w sobotę zaczynam 29 tydzień i jeszcze niestety nie mam wszystkiego kupionego dla dziecka ale myslę że w najbiższych 10 tygodniach kupię lub dostanę od rodziny i znajomych potrzebne akcesoria.Jestem tak wysoko ale nie wiem czy to on czy ona, i nawet nie chce wiedzieć.Wolę żeby to była niespodzianka. Jest to moje pierwsze dziecko i bez względu na płeć bedzie moim najkochańszym dzieckiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1 Re: Tydzień dziewiętnasty 11.01.06, 18:55 Cześć! pierwszy raz postanowiłam podzielić się w internecie moimi odczuciami..Ja dziś zaczełam 19t, czuje już dzidziusia a także bóle spowodowane jak to określiła moja doktor rozciąganiem macicy. Mam pytanie czy wy też czujecie takie bóle po bokach brzucha? I co to jest usg połówkowe? Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
aszymane Re: Tydzień dziewiętnasty 12.01.06, 11:26 Cześć. Ja też pierwszy raz piszę.Dzisiaj rozpoczęłam tydzień 19.Nic się nie martw bólami.Ja też takie mam i do tego straszne naprężenie skóry.Brzuszek jeszcze nie jest taki duży.W płaszczu nic nie widaćUSG połówkowe to USG w połowie ciąży. Jest ono bardzo ważne. Pozwala wykryć ewentualne wady dziecka. Uważaj tylko na aparat do robienia USG.Zapytaj lekarza czy jest on na tyle nowoczesny, zeby mógł takie ewentualne wady wykryć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.01.06, 14:21 dzięki za odpowiedź, ja usg mam robione przy każdej wizycie (ze wzgledu na komplikacje w poprzedniej ciąży ) także mam juz mnustwo zdjęć mojego malucha, ale moja doktor wysłała mnie do innego gabinetu na usg genetyczne, ide 17 i oczywiście martwie sie strasznie, ale staram sie zawsze mieć nadzieje... pozdrawiam. Czy częste usg może zaszkodzić mojej dzidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aszymane Re: Tydzień dziewiętnasty 13.01.06, 17:11 No właśnie tego nie wiem i chciałabym się dowiedzieć. Może ktoś inny na forum się wypowie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re:tc19 do ania kuz i aszymane 16.01.06, 15:18 częste usg nie jest szkodliwe, było kiedyś ale te czasy mineły.nie martwcie sie.ps na rozstępy polecam cepan kosztuje ok 19 zł i jest najtańszy z leków na rozstępy.ps ja mam usg połówkowe 17.01.06 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_olan Re:tc19 do ania kuz i aszymane 23.01.06, 13:20 Cepan to maść na blizny. Czy napewno moźżna jej używać będąc w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re:tc19 do dorota_olan 31.01.06, 20:13 tak napewno można go stosować przepisał mi to moj lekarz ginekolog,on jest tak wspaniałym lekarzem chyba pierwszym o ktorym nie słyszałam zadnej negatywnej opini.Jeszcze żaden lek polecony mi przez niego nie zaszkodził ani mi ani mojemu synusiowi a jestem w 23 tc.Pozdrawiiam wszyystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
migrena44 Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 10:10 Moje malenstwo ma juz 19 tygodni))Bardzo dobry pomysl z opisywaniem ciazy tydzien po tygodniu!!Pozdrawiam czerwcowa-mama Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 11:09 Mój Dzidziolek tez ma 19 tyg. Niestety nie wiem jeszcze czy jest dziewczynką czy chłopczykiem. Dasia i Dzidziolek. Odpowiedz Link Zgłoś
domka5 Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 12:35 A mój Ptysiu ma 23 tyg. Płec poznaliśmy podczas tzw. usg połówkowego czyli w 20 tyg. - okazało się ze chlopczyk; o pomyłce raczej byc nie moze bo na usg dokładnie widac było jąderka Odpowiedz Link Zgłoś
mamador Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 16:02 Dziś pierwszy raz piszę do Was na forum Moja dzidzia ma 19 tygodni i lekarz powiedział mi że będzie chłopczyk-na 100% Cieszę się niesamowicie chociaż obojętne jest mi jaka płeć byle by było zdrowe.Za to mój maż jest jak posadzony na sto koni - bo będzie miał synka!!! Marzył o tym Ja chcę żeby miał na imię Szymciu, a on uparł się na Franka, próbuję się przekonać do tego imienia ale jakoś nie mogę się przełamaćChyba juz zaczynam czuć ruchy chociaż nie jestem przekonana że to właśnie to.Tak mi bulgocze w brzuszku i mam nadzieję że się to nasili i będę przekonana że to ruchy. Napiszcie coś na temat ruchów w tym tygodniu no i może jakieś ciekawe imionka się też pojawią. pozdrawiam wszystkie przyszłe czerwcowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
ivy15 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.01.06, 19:35 Ja także dzisiaj jestem po raz pierwzy. Moja dzicia w czwartek rozpoczeła 19 tydzień. Czuję już jej ruchy, ale płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiurek2 Re: Tydzień dziewiętnasty 03.02.06, 15:27 czesc ja tez zaczynam 19tydzień i jestem szczęśliwa bo czas mi strasznie szybko leci-nie mogę się doczekać aż dzidzia wyjdzie niestety nie znam jeszcze płci-jest mi obojętne czy chlopczyk czy dziewczynka ale z ciekawości chciałabym znać płeć ja już rozglądam się za wózkiem- a wy? co już macie kupione dla swojego maleństwa? odpiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
moni1011 Re: Tydzień dziewiętnasty 09.02.06, 08:23 witam, również przypadło mi szczeście dziewietnastego tygodniaCzuje sie super! Dzisiaj ide na USG i juz siedze na krzesle jak poparzona....zobacze moje maleństwoNa razie nic nie kupowałam i tylko raz byłam w sklepie z art. dziecięcymi ...jestem strasznie zabiegana no i chyba to za wcześnie, nie chce zapeszać...a moze ktoś mi powiedzieć kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia i czy wogóle macie zamiar? Odpowiedz Link Zgłoś
dotorka Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 13:23 moj brzuszek jest juz spory, dzidzia jeszcze mnie nie kopie, moze dlatego, ze jestem mocnej budowy ciala, szeroka miednice i duzy juz brzuch, dzidzia ma wiec miejsce na skoki i wygibasy.denerwuja mnie te opisy w internecie o rozwoju plodu, bo naczytam sie i potem mi przykro, ze powinnam juz czuc ruchy dziecka, a nie czuje, dobrze, ze jest to forum i wiem, ze nie tylko mi smutno z tego powodu, ze nie czuje jeszcze dzidzi, pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
e.zielinska Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 16:18 ja też jestem w 19 tc. Nie czuję jeszcze ruchów i nie mogę się tego doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
aga250681 Re: Tydzień dziewiętnasty 07.08.08, 21:52 witqm jestem tez w 19.tygodniu i tez jeszcze nie czuje ruchow ale jest to mja 1 pierwsza ciaza to ponoc dopiero w 20 tygoniu albo pozniej ale juz sie nie moge doczekac momentu az maluszek da znac o sobie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pola712 Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 17:12 u mnie 18t+1d. Brzuszka prawie nie widac. W luźnych rzeczach nawet nikomu do głowy by nie przyszło ze mam juz " tak dorosłego" Szkraba w brzuchu. Wydaje mi sie ze czuje ruchy od soboty, ale nie są to jeszcze typowe kopniaki. Na usg pójde za ok. 2 tyg. Ostatnie robiłam w 12tc. Juz na samą mysl sciska mnie w brzuchu, bo jest to dla mnie stresujące- BARDZO!!! Marze zeby było juz po i zeby lekarz powiedział ze z dzidziusiem jest wszystko OK. Nawet płci nie jestem bardzo ciekawa. Oczywiscie jak bedzie widac to bede chciała wiedzieć. Ważne zeby dziecko było zdrowe. Pozdrawiam.Pola Odpowiedz Link Zgłoś
madema Re: Tydzień dziewiętnasty 15.03.06, 13:43 moje maleństwo ma 19 tygodni i waży 390g a na siedząco ma 14cm, koło południa i koło 20 robi najwięcej fikołków, niestety mój mąż jeszcze ich nie czuje, jest cudownie jak się rusza Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: Tydzień dziewiętnasty 15.03.06, 15:32 A skad wiesz zę to chłopczyk?W którym tyg. lekarz podał ci płec?Mi w pierwszej ciazy w 21 tc. nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
kawalczewskaj Re: Tydzień dziewiętnasty 28.03.06, 15:33 Jestem w 19 tygodniu, od 2 tygodniu czuje bulgotanie w brzuszku, a od tygodnia co pewien czas mocniejsze kopnięcie. Nawet raz poczuł juz to mój mąż) jednak to wymaga wyciszenia się i dłuższego czekania. Jak jestem zajęta, pracuję to nie czuje ruchów. Dopiero wieczorem , jak w ciszy leżę w łóżku. Cudowne ucucie) Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka78 Re: Tydzień dziewiętnasty 17.04.06, 10:21 WITAM WSZYTSKIE PRZYSZłE MAMY! JESTEM JUZ PRAWIE W 19 TYG. TO MOJA DRUGA CIAżA. CZUJE SIE DOBRZE, BRZUSZEK MAM JUZ SPORY ALE W PłASZCZYKU JESZCZE NIE ODSTAJE AZ TAK BARDZO. RUCHY CZUJE SA TO TAKIE PRZEMIESZCZENIA W MACICY- ROBIą MI SIE GóRKI NA BRZUSZKU RAZ NA DOLE, RAZ NA GORZE Z BOKU. MALUSZKE SIE BARDZIEJ ROZPYCHA NIZ KOPIE JEST TO JEDNKA CUDOWNE.ZA 3 TYGONIE IDE NA USG (BADANIE ECHA PłODU WTEDY DOWIEM SIE PłCI MALUSZKA GORACO POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa20 Re: Tydzień dziewiętnasty 26.04.06, 16:20 Witam wszystkie ciężarne kobitki!! to mój 19sty tydzień ciąży, czuje sie znakomicie!! Dziś byłam na USG i dowiedziałam się że będę miała CHŁOPCZYKA!!! Lekarz mi pokazał na monitorze dwa małe jajeczka pomiędzy nóżkami mojej dzidzi) Tak myślałam że to będzie chłopczyk bo juz od dwóch tygodni nieżle mnie kopie i sie rozpycha w moim małym, ledwo widocznym brzuszku. Przytyłam naszczęście tylko 3 kilo więc naprawde ciężko zauważyć że jestem w ciąży. Dzidziuś wg lekarza ma 13 cm. Niemogę się juz doczekać aż go urodze Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna7131 Re: Tydzień dziewiętnasty 16.05.06, 18:04 Halo przyszle mamusie.U mnie tez juz 19 tydzien. moj brzuchek rosnie w oczach, przytylam juz 6kg od dwoch tygodni czuje mojego dzidziusia ale nie wiem jeszcze co to bedzie...niewazne...wazne zeby bylo zdrowe. Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankar11 Re: Tydzień dziewiętnasty 17.05.06, 11:40 Witam. U nas też leci już 19 tc. Nie spodziewałam się że ten czas tak szybko przeleci. Ja też czuję się bardzo dobrze, brzusio coraz większy - śliczna piłeczka. 5 maja poczułam pierwsze ruchy dzidziolka i od tamtej pory czuję je regularnie. Ja na razie nie przytyłam. Ale pewnie niedługo moja waga mocno wzrośnie bo apetyt mam straszny. Ciągle jem. Kończąc jeden posiłek już myśle o następnym Jutro jadę do doktorka i pewnie usłyszę serduszko dzidzi. Już nie mogę sie doczekać, a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać czerwca, bo wtedy jadę na USG połówkowe. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
izunia234 Tydzień dziewiętnasty 23.08.06, 21:47 witam wszystkie przyszle mamy;-}jutro ide na badania,jestem ciekawa co slychac u mojego babelka.z kazdym dniem coraz bardziej czuje jak sie porusza a wczoraj nawet tatus to poczul!nie moge sie doczekac kiedy sie urodzi i bede mogla je dotknac!my kobiety to mamy fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
basindek Re: Tydzień dziewiętnasty 14.09.06, 18:56 Witam wszystkie przyszłe mamy. Z niecierpliwością czekamy na usg połówkowe. Trochę się denerwuje, bo początki ciąży były bardzo trudne i nie obeszło się bez długiego pobytu w szpitalu. Nie wiem czego się spodziewać po zbliżającym się badaniu. Maluszek rośnie, bo brzuszek zaczyna być już widoczny i chyba czuję już jego pierwsze ruchy. Cały czas jednak czuję niepokój i wielkie obawy, ze coś bedzie nie tak jak powinno. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka2 Tydzień dziewiętnasty 20.09.06, 19:22 cześć!ja właśnie kończę 19 tydzieńi jest coś co mnie niepokoi...od końca 17 tyg odczuwałam ruchy dzidzi codziennie,a teraz od 3 dni praktycznie nic,czy to jest normalne??? pozdrowionka)) Odpowiedz Link Zgłoś
felizasia Re: Tydzień dziewiętnasty 02.10.06, 12:32 nie martw sie na zapas,ale ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza.jezeli wszystko jest ok, to najwazniejsze zebys nie zamartwiala sie na zapas, bo to jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo.idz do gina i niech ci zrobi usg, to zawsze uspokaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka2 Re: Tydzień dziewiętnasty 05.10.06, 13:21 dzięki felizasia.teraz jestem już w końcówce 21 tyg i chyba jest wszystko ok,bobas nieraz śpi,a nieraz wierci sie niemiłosiernie.podobno tak to juz jest,a każda przyszła mamuśka martwi się wszystkim...pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zabusia83 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 15:18 U mnie juz polowa 19 tyg ruchu juz sa dawno a to moja 1 ciaza w poniedzialek wybieram sie na usg bo chce juz wiedziec plec tak na 80% bo na 55% ze chlopak ale moze sie cos zmienilo hahaha a ja szaleje z ubrankami dla chlopaka. Juz chcialam isc dzisiaj na usg bo sie nie moge doczekac poniedzialku ale jak sadzicie chyba lepiej poczekac az sie zacznie 20tyd Odpowiedz Link Zgłoś
jolka-22 Re: Tydzień dziewiętnasty 08.02.07, 13:39 witam wszystkie przyszle mamusie!!dawno nikogo na tym forum nie bylo,a szkoda bo milo by bylo poczytac wasze opinie.u mnie wlasnie 19 tydz i jestem strasznie szczesliwa,moj Mikrus calymi dniami i nocami daje o sobie znac,rozpycha sie ,kopie,to jest cuudowne!juz wiemy ze to chlopak,nasz Oskarek)piersi nadal mnie jeszcze troszke bola,ale najbardziej swedza i dzis zauwazylam ze troszke z nich wycieka ale jak sie dowiedzialam to podobno normalne.piersi strasznie mi urosly!jeszcze 3dni i polowa ciazy!!huurra!!czekam na Wasze opinie i goraco Was pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
ebutt Re: Tydzień dziewiętnasty 15.02.07, 14:55 Ja tez jestem w 19 tygodniu (termin na polowe lipca) i wydaje mi sie ze zaczynam juz czuc ruchy ale nie jestem jeszcze pewna czy to na pewno to? Czuje sie swietnie i wlasnie siedze w pracy. Brzuszek niewielki,w plaszczu w ogole nie widac. Pozdrawiam wszystkie lipcowki zwlaszcza te z Dublina. Mam nadzieje na dziewczynke ale to sie dopiero okaze w marcu, tu standardowo robia USG w 22 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka73 Re: Tydzień dziewiętnasty 15.02.07, 15:36 Dziewczyny, moze dolaczycie? Lipiec 2007 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43618 Odpowiedz Link Zgłoś
dosiabajo Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 13:55 moje maleństwo za 3 dni rozpocznie 19 tydzień, właśnie wróciłam z usg i jestesmy szczęśliwi!!! Wszystko ok! Odpowiedz Link Zgłoś
dosiabajo Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 13:59 Też mieszkamy w dublinie tak ż pozdrowionka. Mam termin na 17 sierpnia. Dzisiaj widzieliśmy nasze maleństwo(245gram) niestety nie pokazał(a) co ma między nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
martakuba1 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.04.07, 20:20 witam wszystkie przyszle mamy!!!!!!ja juz 19 tydzien ale jeszcze nie czulam ruchow mojego malenstwa chyba juz powinny sie pojawic ale czekam na ta chwile!!!!!!jestem w angli i tu planuje urodzic swojego dzidziusia!!!!! po0zdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka781 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.02.07, 14:20 Jestem w dziewiętnastym tygodniu, czuje się super razem z maleństwem które od ponad tygodnia daje znać o sobie a szczególnie wieczorami kiedy leżę w łóżku, płci dzieciątka jeszcze nie znam może uda się zobaczyć na początku marca. Odpowiedz Link Zgłoś
anes28 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.02.07, 12:07 Ja też jestesm właśnie w 19 tyg. Brzuch mam wyjątkowo duży, nie da się ukryć ze jestem w ciązy. Czuję sie świetnie, choć czasem odczuwam ból w dole brzucha....przy najblizszej wizycie pogadam z lekarzem. Ruchy dzidzia czuje ale bardzo słabe i nieregularne. Pod koniec przyszłego tyg. planuje USG i mam nadzieję ze poznam płeć dziecka - choc nie ma ona wiekszego znaczenia bo mam juz w domku słodką parkę. Pozdrawiam wszystkie mamuśki. Termin mam na 1 sierpnia i zastanawiam się ktore forum wybrać czy lipcowe czy sierpniowe hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
zabusia83 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 15:19 U mnie juz polowa 19 tyg ruchu juz sa dawno a to moja 1 ciaza w poniedzialek wybieram sie na usg bo chce juz wiedziec plec tak na 80% bo na 55% ze chlopak ale moze sie cos zmienilo hahaha a ja szaleje z ubrankami dla chlopaka. Juz chcialam isc dzisiaj na usg bo sie nie moge doczekac poniedzialku ale jak sadzicie chyba lepiej poczekac az sie zacznie 20tyd Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Bede miec synka :)) 18.04.07, 17:28 Rany julek dowiedzialam sie dzisiaj ze to bedzie chlopak!! ale super taka jestem szczesliwa! czuje ruchy bardzo dokladnie, to moja druga ciaza juz mamy coreczke ach jakie to cudowne! pozdrawiam wszystkie brzuchatki Odpowiedz Link Zgłoś
niunka269 Tydzień dziewiętnasty 25.10.07, 16:45 co za bzdury ze dziecko wazy w 19 tygodniu 200gram!moje wazy 260 gram!a poza tym nie mozna powiedziec ile wazy dziecko w 19 tygodniu bo kazde wazy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
blondiedyta Tydzień dziewiętnasty 04.06.08, 15:20 Również jestem w 19tc i jutro ide do ginekologa,mam nadzieje,że wyśle mnie juz na USG połówkowe,mam juz 3-letniego synka więc teraz bardzo chciałabym mieć córkę a i mam pytanko od którego tyg zaczyna się 5 miesiąc? pozdrawiam przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
asia200700 Tydzień dziewiętnasty 19.10.08, 11:57 JESTEM NA POCZĄTKU 19 TYG. JEST TO NAJCUDOWNIEJSZY OKRES W MOIM ŻYCIU, CZUJE JUŻ RUCHY MALEŃSTWA, TO CUDOWNE UCZUCIE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś