Dodaj do ulubionych

Tydzień dziewiętnasty

04.05.05, 11:29
Mój Mikołajek ma już 19 tygodni
Obserwuj wątek
    • agnieszka1700 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.06.05, 09:51
      mam takie pytanie mi u lekarza wyszlo z usg ze to 19 tydzien a z obliczen
      miesiaczki 17 ale moj brzuszke jakos sie nie powiększa.odpiszcie sad(
      • sylvie1979 Re: Tydzień dziewiętnasty 20.07.05, 11:45
        Nie przejmuj sie - moj tez nie jest specjalnie imponujacy (17t3d). Nie wszystkim
        rosnie w identycznym tempie.
      • lolonek1 Re: Tydzień dziewiętnasty 19.10.05, 20:47
        Ja jestem też w 19 tyg i większość osób nie zauważa nawet że jestem w ciąży.
        Nie martw się też usg bo to wielu moim koleżankom wiek wg usg nie pokrywa się z
        wiekiem wg miesiączki
    • mama-aga Re: Tydzień dziewiętnasty 27.07.05, 10:20
      mam Kubusia i on ma juz 19 tygodniwink))))
    • asa252 Re: Tydzień dziewiętnasty 09.09.05, 20:59
      Ja również jestem w dziewiętnastym tygodniu ciąży. Moje naleństwo hula że ho
      ho. NIe wiem jaka jest płec ale mam cichą nadzieję, że to dziewczynka.
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie - te po raz pierwszy (jak ja) i te które
      juz mają dzieciaki.
      • kasia285 Re: Tydzień dziewiętnasty 19.10.05, 21:53
        Moj dzidzius skonczyl juz 19 tydz. nie wiemy jeszcze kim jest czy Pawelkiem,
        Adasiem czy Juleczka, Natalka? Moze dowiemy sie w sobote na usg.
        • simonkapl Re: Tydzień dziewiętnasty 22.10.05, 11:23
          Ja dzis rozpoczynam 19tc.Czuje sie wspaniale, jak zreszta od poczatku ciazy,
          brzuszka na razie nie widac, ruchow na razie nie czuc.USG dopiero 23 listopada,
          moze juz poznamy plec.Pozdrawiam
          • vicki_ina Re: Tydzień dziewiętnasty 22.10.05, 17:19
            Ja rownież jestm w 19t.c. Moj maluch ma juz 139mm i wazy 28dek smile Jednak
            jeszcze nie znamy płci.
            • katrem Re: Tydzień dziewiętnasty 23.10.05, 10:01
              W piątek skończyłam 19tc.
              Mam w brzuszku chłopczyka, który bardzo brykasmile
              • jamiva Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 13:42
                U mnie też 19 -tygodniowy (mama nadzieję)Wiktotek smile))
                jeszcze go nie czuję ale mój M mówi że czuje jak przykłada mi rękę do brzucha -
                czyżby tatuś jako pierwszy wyczuł ruchy małego?
                a mój brzunio juz całkiem niezły
      • ma6769 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.09.06, 03:37
        a
    • kjujik10 Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 13:18
      moja fasolka tez juz ma 19 tygodni wierci sie strasznie na usg sie turlala w
      brzuchu nie wieadomo co bedzie ale nie wazne aby bylo zdrowe. a brzucha to ja
      prawie wcale nie mam ale wiem ze dzidzius tam jest. Pozdrawiam Marta
      • soniavenir Re: Tydzień dziewiętnasty 25.10.05, 22:18
        Nasz dzidziuś też ma 19 tyg., dzisiaj na USG strasznie fikał, potrafi już mnie nieźle kopnąć. Mam nadzieję, że to Igorek. ale wiadomo...oby było zdrowe.
        • ems2008 Re: Tydzień dziewiętnasty 18.08.08, 18:12
          jakie to uczucie kiedy dziecko zaczyna swoje pierwsze ruchy?
    • konvalia80 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.10.05, 14:08
      Ja również jestem w 19 tc, niestety nie czuję jeszcze ruchówsad Czekam z
      niecierpliwością, a tu nic. A może już je czuję, tylko nie rozpoznaję?, to moja
      1sza ciąża. Brzuszek za to mam bardzo duży jak na początek 5 m-ca, wszyscy się
      dziwią jego rozmiarowismile Jak moja ginka wróci z urlopu to pewnie skieruje mnie
      na usg (mam nadzieję, bo jestem strasznie ciekawa czy intuicja dobrze mi
      podpowiada, że to chłopczyk). Pozdrówka
    • mbb1 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.11.05, 15:11
      Hej.Po ostanim wpisie w zeszłym tygodniu rozbolał mnie brzuch i 5 dni lezałam w
      szpitalu.W życiu niewidziałam tylu ciężarówek na raz.Ale wszystko teraz jest
      ok. i na USG wyszło że Mikrus jest wymarzoną dziewczynką. Oby tak dalej.Acha,
      brzych dopiero w szpitalu mi wyskoczył do przodu tak że teraz to już widać że
      jestem w ciąży. Pozdrowienia.
      • agussam Re: Tydzień dziewiętnasty 21.11.05, 20:14
        Cześć Dziewiętnastki! wink Moja ciąża już jest widoczna, ale nie aż tak bardzo.
        Ruchów niestety nie czuję, a już się bardzo niecierpliwię sad( maluszek nie chce
        dać mi znaku...Ale czytałam, że każda kobieta czuje inaczej. Niektóre zanim
        poczują najpierw widzą falowanie skóry na brzuchu. Ja właśnie tak mam smile Choć
        nie jestem pewna i może za bardzo wyczekuję...Ale dziś napradwę wydawało mi
        się, że mój brzuch się rusza..
        • ania278 do Kasia285 21.11.05, 22:35
          u mnie tez 19tydz sie zaczal smile
          czuje juz kopniaczki
          Kasiu , u mnie tez bedzie Adas albo Juleczka
    • ania280 Re: Tydzień dziewiętnasty 01.12.05, 10:55
      Witajcie Drogie mamy ! Che Wam powiedziec , ze właśnie zaczynam 19 -ty tydzień
      czuje sie cudownie i nie mam wogóle dolegliwości <na poczatku miałam i to
      straszne>Dzidziuś pomału zaczyna już fikać w moim brzuszku , czuje jakby
      przelewanie .... Nie umie się juz doczekać rozwiazania , a gdzie tam
      jeszcze ... Pozdrawiam Was .
      • justi_79 Re: Tydzień dziewiętnasty 06.12.05, 12:52
        Hej mamuski!
        u mnieteż 19tc ale z dwojką brzdącówsmilejeszcze nie znam płci ale już kopią, a
        najbardziej w nocy!
        Pozdrowionka!!!
        • anell7 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.12.05, 16:18
          hej, u mnie 19 tydzien dopiero sie zaczal, ruchow jeszcze nie czuje czekam
          niecierpliwie i juz zaczynam sie martwic czy wszystko jest w porrzadku.My juz od
          15 tyg qiemy ze to kubus, wtedy strasznie sie wiercil mam nadzieje ze wszystko
          jest ok
          • mamaisynek2 Re: Tydzień dziewiętnasty 14.12.05, 00:56
            Hej, u mnie w poniedziałek zaczął się 19 tydz. Ruchy czuję od dawna ale nie
            znam płci. Nie chcę zapeszać ale czuję że to będzie tym razem dziewczynka.
            Trzymajcie mnie za słowo, bo będzie niezły numer jak się sprawdzi. Poprzednio
            czułam że chłopak i się sprawdziło! smile Ale oczywiście jeśli będzie drugi
            chłopak to też fajnie, ciekawa tylko jestem czy takie coś jak przeczucie
            rzeczywiście istnieje i się sprawdza czy to raczej zbieg okoliczności.
            • demarta Re: Tydzień dziewiętnasty 21.12.05, 12:23
              hi hi, ja też jestem dziewiętnastką, brzuchola mam gigantycznych rozmiarów,
              zaczynam się martwić czy aby napewno nie ma tam dwóch rozrabiaków. od ponad
              tygodnia nie jestem w stanie przespać nocy z powodu nocnych łomotów w moim
              brzuchu!!! doszłam do wniosku że jeśli to chłopak, to na imię mu dam Bulgotek,
              a jesli dziewczynka, to Bulgotka.......
          • blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dziewiętnasty 09.01.06, 12:51
            Witaj anell7 -rozmawiałam wczoraj z moją ciotką ona ma dwojke odchowanych juz
            dzieci i mowila mi ze w ciaży są rozne miesiące w jednym sie czuje ruchy a w
            nastepnym nie ,,,wiec badz spokojna.Pozdrawiam blondi_bydgoszcz
    • avana21 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.12.05, 23:34
      Hejka ja tez jestem w 19 tygodniu wink zaczal mi sie dokladnie 26 grudnia!Plci
      jeszcze nie znam i pewnie poznam dopiero na poczatku lutego a szkoda mysle
      skrycie o dziewczynce ale w sumie niech bedzie co bedzie byle zdrowe... smile
      Jeszcze nie czuje kopniaczkow tylko chyba chodz nie jestem pewna takie cos jak
      by mi plywalo w brzuchu mam nadziejhe ze na dniach mnie kopnie smile jesli jest
      jakas dziewczyna z Krakowa ktora tez jest w ciazy to niech napisze do mnie
      pogadamy sobie tongue_out pozdrawiam
      • santa1982 Re: Tydzień dziewiętnasty 29.12.05, 16:03
        Witam,
        nie jestem z Krakowa ale z całkiem niedaleka-Chrzanów. Jak możemy pogadać
        santa1982@wp.pl. Też jeszcze nie czuje ruchów maleństwa i nie mogę się już ich
        doczekać, poza tym czuje się bardzo dobrze smile.
      • doda2500 Re: Tydzień dziewiętnasty 29.12.05, 18:58
        czesc ja tez jestem w 19 tyg i mieszkam w krakowie.milo by bylo cie poznac i
        pokirespondowac mailowo.napisz do mnie na prywatny e-mail
        dodabrochocka@o2.pl mam na imie Dorotka
    • blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dziewiętnasty 09.01.06, 13:01
      Witam,ja zaczynam 19tc pojutrze.Ruchy dzidzi juz czuje od ok.2tyg z dnia na
      dzień jest ich coraz wiecej i sa coraz lepiej wyczuwalne.13.12 ide do lek.i mam
      nadzieje ze skieruje mnie na usg połówkowe,chciałambym wiedzieć już czy będzie
      Natalka czy Sebuś.Brzusia już mi widać calkiem nieźle,i czuje się ok i tego
      samego życze wam.Czy wy już też macie prawie wszystko kupione dla dzidzi???(ja
      taksmile)
      • gosia1004 czesc mamy 09.01.06, 13:36
        wlasnie zaczyna sie drugi dzien 19 tygodnia. bulgotanie czuje od zeszlego
        tygodnia ale rzadko, brzuszek mały. powiedzcie jak wiek w tygodniach przelicza
        sie na miesiace ciazy. lekarz mi okreslił date zaplodnienia i ja od tego dnia
        licze ze zaczyna sie kazdy nastepny miesiac. czy dobrze??? bo wypadaloby ze w
        tym tygodniu zaczne 5 miesiac.
      • bernadetakominkiewicz Re: Tydzień dziewiętnasty 11.01.06, 14:23
        Ja w sobotę zaczynam 29 tydzień i jeszcze niestety nie mam wszystkiego
        kupionego dla dziecka ale myslę że w najbiższych 10 tygodniach kupię lub
        dostanę od rodziny i znajomych potrzebne akcesoria.Jestem tak wysoko ale nie
        wiem czy to on czy ona, i nawet nie chce wiedzieć.Wolę żeby to była
        niespodzianka. Jest to moje pierwsze dziecko i bez względu na płeć bedzie moim
        najkochańszym dzieckiem.Pozdrawiam
      • aniakuz1 Re: Tydzień dziewiętnasty 11.01.06, 18:55
        Cześć! pierwszy raz postanowiłam podzielić się w internecie moimi
        odczuciami..Ja dziś zaczełam 19t, czuje już dzidziusia a także bóle spowodowane
        jak to określiła moja doktor rozciąganiem macicy. Mam pytanie czy wy też
        czujecie takie bóle po bokach brzucha? I co to jest usg połówkowe? Pozdrawiam
        wszystkie przyszłe i obecne mamusie!
        • aszymane Re: Tydzień dziewiętnasty 12.01.06, 11:26
          Cześć. Ja też pierwszy raz piszę.Dzisiaj rozpoczęłam tydzień 19.Nic się nie
          martw bólami.Ja też takie mam i do tego straszne naprężenie skóry.Brzuszek
          jeszcze nie jest taki duży.W płaszczu nic nie widaćsmileUSG połówkowe to USG w
          połowie ciąży. Jest ono bardzo ważne. Pozwala wykryć ewentualne wady dziecka.
          Uważaj tylko na aparat do robienia USG.Zapytaj lekarza czy jest on na tyle
          nowoczesny, zeby mógł takie ewentualne wady wykryć.Pozdrawiam
          • aniakuz1 Re: Tydzień dziewiętnasty 12.01.06, 14:21
            dzięki za odpowiedź, ja usg mam robione przy każdej wizycie (ze wzgledu na
            komplikacje w poprzedniej ciąży sad ) także mam juz mnustwo zdjęć mojego
            malucha, ale moja doktor wysłała mnie do innego gabinetu na usg genetyczne, ide
            17 i oczywiście martwie sie strasznie, ale staram sie zawsze mieć nadzieje...
            pozdrawiam. Czy częste usg może zaszkodzić mojej dzidzi?
            • aszymane Re: Tydzień dziewiętnasty 13.01.06, 17:11
              No właśnie tego nie wiem i chciałabym się dowiedzieć. Może ktoś inny na forum
              się wypowie na ten temat.
              • blondi_bydgoszcz Re:tc19 do ania kuz i aszymane 16.01.06, 15:18
                częste usg nie jest szkodliwe, było kiedyś ale te czasy mineły.nie martwcie
                sie.ps na rozstępy polecam cepan kosztuje ok 19 zł i jest najtańszy z leków na
                rozstępy.ps ja mam usg połówkowe 17.01.06
                • dorota_olan Re:tc19 do ania kuz i aszymane 23.01.06, 13:20
                  Cepan to maść na blizny. Czy napewno moźżna jej używać będąc w ciąży?
                  • blondi_bydgoszcz Re:tc19 do dorota_olan 31.01.06, 20:13
                    tak napewno można go stosować przepisał mi to moj lekarz ginekolog,on jest tak
                    wspaniałym lekarzem chyba pierwszym o ktorym nie słyszałam zadnej negatywnej
                    opini.Jeszcze żaden lek polecony mi przez niego nie zaszkodził ani mi ani
                    mojemu synusiowi a jestem w 23 tc.Pozdrawiiam wszyystkie mamusiesmile
    • migrena44 Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 10:10
      Moje malenstwo ma juz 19 tygodnismile))Bardzo dobry pomysl z opisywaniem ciazy
      tydzien po tygodniu!!Pozdrawiam czerwcowa-mama
      • dasia_p Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 11:09
        Mój Dzidziolek tez ma 19 tyg. Niestety nie wiem jeszcze czy jest dziewczynką
        czy chłopczykiem.

Dasia i Dzidziolek.
        • domka5 Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 12:35
          A mój Ptysiu ma 23 tyg. Płec poznaliśmy podczas tzw. usg połówkowego czyli w 20
          tyg. - okazało się ze chlopczyk; o pomyłce raczej byc nie moze bo na usg
          dokładnie widac było jąderka wink
        • mamador Re: Tydzień dziewiętnasty 23.01.06, 16:02
          Dziś pierwszy raz piszę do Was na forum
          Moja dzidzia ma 19 tygodni i lekarz powiedział mi że będzie chłopczyk-na 100%
          Cieszę się niesamowicie chociaż obojętne jest mi jaka płeć byle by było
          zdrowe.Za to mój maż jest jak posadzony na sto koni - bo będzie miał synka!!!
          Marzył o tymsmile Ja chcę żeby miał na imię Szymciu, a on uparł się na Franka,
          próbuję się przekonać do tego imienia ale jakoś nie mogę się przełamaćsmileChyba
          juz zaczynam czuć ruchy chociaż nie jestem przekonana że to właśnie to.Tak mi
          bulgocze w brzuszku i mam nadzieję że się to nasili i będę przekonana że to
          ruchy.
          Napiszcie coś na temat ruchów w tym tygodniu no i może jakieś ciekawe imionka
          się też pojawią.
          pozdrawiam wszystkie przyszłe czerwcowe mamusie
          • ivy15 Re: Tydzień dziewiętnasty 27.01.06, 19:35
            Ja także dzisiaj jestem po raz pierwzy. Moja dzicia w czwartek rozpoczeła 19 tydzień. Czuję już jej ruchy, ale płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam
            • basiurek2 Re: Tydzień dziewiętnasty 03.02.06, 15:27
              czesc
              ja tez zaczynam 19tydzień i jestem szczęśliwa bo czas mi strasznie szybko
              leci-nie mogę się doczekać aż dzidzia wyjdziesmile niestety nie znam jeszcze
              płci-jest mi obojętne czy chlopczyk czy dziewczynka ale z ciekawości chciałabym
              znać płeć
              ja już rozglądam się za wózkiem- a wy? co już macie kupione dla swojego
              maleństwa? odpiszcie
              • moni1011 Re: Tydzień dziewiętnasty 09.02.06, 08:23
                witam, również przypadło mi szczeście dziewietnastego tygodniasmileCzuje sie super!
                Dzisiaj ide na USG i juz siedze na krzesle jak poparzona....zobacze moje
                maleństwosmileNa razie nic nie kupowałam i tylko raz byłam w sklepie z art.
                dziecięcymi ...jestem strasznie zabiegana no i chyba to za wcześnie, nie chce
                zapeszać...a moze ktoś mi powiedzieć kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia i
                czy wogóle macie zamiar?
    • dotorka Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 13:23
      moj brzuszek jest juz spory, dzidzia jeszcze mnie nie kopie, moze dlatego, ze
      jestem mocnej budowy ciala, szeroka miednice i duzy juz brzuch, dzidzia ma wiec
      miejsce na skoki i wygibasy.denerwuja mnie te opisy w internecie o rozwoju
      plodu, bo naczytam sie i potem mi przykro, ze powinnam juz czuc ruchy dziecka,
      a nie czuje, dobrze, ze jest to forum i wiem, ze nie tylko mi smutno z tego
      powodu, ze nie czuje jeszcze dzidzi, pozdrawiam wszystkie mamusie
      • e.zielinska Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 16:18
        ja też jestem w 19 tc. Nie czuję jeszcze ruchów i nie mogę się tego doczekać.
        • aga250681 Re: Tydzień dziewiętnasty 07.08.08, 21:52
          witqm jestem tez w 19.tygodniu i tez jeszcze nie czuje ruchow ale
          jest to mja 1 pierwsza ciaza to ponoc dopiero w 20 tygoniu albo
          pozniej ale juz sie nie moge doczekac momentu az maluszek da znac o
          sobie.Pozdrawiam
    • pola712 Re: Tydzień dziewiętnasty 02.03.06, 17:12
      u mnie 18t+1d. Brzuszka prawie nie widac. W luźnych rzeczach nawet nikomu do
      głowy by nie przyszło ze mam juz " tak dorosłego" Szkraba w brzuchu. Wydaje mi
      sie ze czuje ruchy od soboty, ale nie są to jeszcze typowe kopniaki.
      Na usg pójde za ok. 2 tyg. Ostatnie robiłam w 12tc. Juz na samą mysl sciska mnie
      w brzuchu, bo jest to dla mnie stresujące- BARDZO!!! Marze zeby było juz po i
      zeby lekarz powiedział ze z dzidziusiem jest wszystko OK. Nawet płci nie jestem
      bardzo ciekawa. Oczywiscie jak bedzie widac to bede chciała wiedzieć. Ważne zeby
      dziecko było zdrowe. Pozdrawiam.Pola
    • madema Re: Tydzień dziewiętnasty 15.03.06, 13:43
      moje maleństwo ma 19 tygodni i waży 390g a na siedząco ma 14cm, koło południa i
      koło 20 robi najwięcej fikołków, niestety mój mąż jeszcze ich nie czuje, jest
      cudownie jak się rusza
    • arras-k Re: Tydzień dziewiętnasty 15.03.06, 15:32
      A skad wiesz zę to chłopczyk?W którym tyg. lekarz podał ci płec?Mi w pierwszej
      ciazy w 21 tc. nie widział.
      • kawalczewskaj Re: Tydzień dziewiętnasty 28.03.06, 15:33
        Jestem w 19 tygodniu, od 2 tygodniu czuje bulgotanie w brzuszku, a od tygodnia
        co pewien czas mocniejsze kopnięcie. Nawet raz poczuł juz to mój mążsmile) jednak
        to wymaga wyciszenia się i dłuższego czekania. Jak jestem zajęta, pracuję to
        nie czuje ruchów. Dopiero wieczorem , jak w ciszy leżę w łóżku. Cudowne
        ucuciesmile)
        • majeczka78 Re: Tydzień dziewiętnasty 17.04.06, 10:21
          WITAM WSZYTSKIE PRZYSZłE MAMY!

JESTEM JUZ PRAWIE W 19 TYG. TO MOJA DRUGA CIAżA. CZUJE SIE DOBRZE, BRZUSZEK MAM
          JUZ SPORY ALE W PłASZCZYKU JESZCZE NIE ODSTAJE AZ TAK BARDZO. RUCHY CZUJE SA TO
          TAKIE PRZEMIESZCZENIA W MACICY- ROBIą MI SIE GóRKI NA BRZUSZKU RAZ NA DOLE, RAZ
          NA GORZE Z BOKU. MALUSZKE SIE BARDZIEJ ROZPYCHA NIZ KOPIE JEST TO JEDNKA
          CUDOWNE.ZA 3 TYGONIE IDE NA USG (BADANIE ECHA PłODU WTEDY DOWIEM SIE PłCI MALUSZKAsmile
          GORACO POZDRAWIAM!
    • moniaa20 Re: Tydzień dziewiętnasty 26.04.06, 16:20
      Witam wszystkie ciężarne kobitki!!
      to mój 19sty tydzień ciążysmile, czuje sie znakomicie!! Dziś byłam na USG i
      dowiedziałam się że będę miała CHŁOPCZYKA!!! Lekarz mi pokazał na monitorze dwa
      małe jajeczka pomiędzy nóżkami mojej dzidzismile) Tak myślałam że to będzie
      chłopczyk bo juz od dwóch tygodni nieżle mnie kopie i sie rozpycha w moim
      małym, ledwo widocznym brzuszku. Przytyłam naszczęście tylko 3 kilo więc
      naprawde ciężko zauważyć że jestem w ciąży. Dzidziuś wg lekarza ma 13 cm.
      Niemogę się juz doczekać aż go urodzesmile Pozdrawiam wszystkie przyszłe
      mamusie!!!
    • anna7131 Re: Tydzień dziewiętnasty 16.05.06, 18:04
      Halo przyszle mamusie.U mnie tez juz 19 tydzien. moj brzuchek rosnie w oczach,
      przytylam juz 6kg od dwoch tygodni czuje mojego dzidziusia ale nie wiem jeszcze
      co to bedzie...niewazne...wazne zeby bylo zdrowe. Pozdrawiam!!!!!
      • ankar11 Re: Tydzień dziewiętnasty 17.05.06, 11:40
        Witam.
        U nas też leci już 19 tc. Nie spodziewałam się że ten czas tak szybko przeleci.
        Ja też czuję się bardzo dobrze, brzusio coraz większy - śliczna piłeczka.
        5 maja poczułam pierwsze ruchy dzidziolka i od tamtej pory czuję je regularnie.
        Ja na razie nie przytyłam. Ale pewnie niedługo moja waga mocno wzrośnie bo
        apetyt mam straszny. Ciągle jem. Kończąc jeden posiłek już myśle o następnym smile
        Jutro jadę do doktorka i pewnie usłyszę serduszko dzidzi. Już nie mogę sie
        doczekać, a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać czerwca, bo wtedy jadę na
        USG połówkowe.

Pozdrawiam.
        Ania
    • izunia234 Tydzień dziewiętnasty 23.08.06, 21:47
      witam wszystkie przyszle mamy;-}jutro ide na badania,jestem ciekawa co slychac
      u mojego babelka.z kazdym dniem coraz bardziej czuje jak sie porusza a wczoraj
      nawet tatus to poczul!nie moge sie doczekac kiedy sie urodzi i bede mogla je
      dotknac!my kobiety to mamy fajnie!
      • basindek Re: Tydzień dziewiętnasty 14.09.06, 18:56
        Witam wszystkie przyszłe mamy. Z niecierpliwością czekamy na usg połówkowe.
        Trochę się denerwuje, bo początki ciąży były bardzo trudne i nie obeszło się
        bez długiego pobytu w szpitalu. Nie wiem czego się spodziewać po zbliżającym
        się badaniu. Maluszek rośnie, bo brzuszek zaczyna być już widoczny i chyba
        czuję już jego pierwsze ruchy. Cały czas jednak czuję niepokój i wielkie obawy,
        ze coś bedzie nie tak jak powinno. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    • bibinka2 Tydzień dziewiętnasty 20.09.06, 19:22
      cześć!ja właśnie kończę 19 tydzieńwinki jest coś co mnie niepokoi...od końca 17
      tyg odczuwałam ruchy dzidzi codziennie,a teraz od 3 dni praktycznie nic,czy to
      jest normalne???
      pozdrowionkawink))
      • felizasia Re: Tydzień dziewiętnasty 02.10.06, 12:32
        nie martw sie na zapas,ale ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza.jezeli
        wszystko jest ok, to najwazniejsze zebys nie zamartwiala sie na zapas, bo to
        jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo.idz do gina i niech ci zrobi usg, to zawsze
        uspokaja.
        • bibinka2 Re: Tydzień dziewiętnasty 05.10.06, 13:21
          dzięki felizasiawink.teraz jestem już w końcówce 21 tyg i chyba jest wszystko
          ok,bobas nieraz śpi,a nieraz wierci sie niemiłosierniewink.podobno tak to juz
          jest,a każda przyszła mamuśka martwi się wszystkim...pozdrawiam!
        • zabusia83 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 15:18
          U mnie juz polowa 19 tyg ruchu juz sa dawno a to moja 1 ciaza w poniedzialek
          wybieram sie na usg bo chce juz wiedziec plec tak na 80% bo na 55% ze chlopak
          ale moze sie cos zmienilo hahaha a ja szaleje z ubrankami dla chlopaka. Juz
          chcialam isc dzisiaj na usg bo sie nie moge doczekac poniedzialku ale jak
          sadzicie chyba lepiej poczekac az sie zacznie 20tyd
    • jolka-22 Re: Tydzień dziewiętnasty 08.02.07, 13:39
      witam wszystkie przyszle mamusie!!dawno nikogo na tym forum nie bylo,a szkoda
      bo milo by bylo poczytac wasze opinie.u mnie wlasnie 19 tydz i jestem strasznie
      szczesliwa,moj Mikrus calymi dniami i nocami daje o sobie znac,rozpycha
      sie ,kopie,to jest cuudowne!juz wiemy ze to chlopak,nasz Oskareksmile)piersi nadal
      mnie jeszcze troszke bola,ale najbardziej swedza i dzis zauwazylam ze troszke z
      nich wycieka ale jak sie dowiedzialam to podobno normalne.piersi strasznie mi
      uroslysmile!jeszcze 3dni i polowa ciazy!!huurra!!czekam na Wasze opinie i goraco
      Was pozdrawiam!!
      • ebutt Re: Tydzień dziewiętnasty 15.02.07, 14:55
        Ja tez jestem w 19 tygodniu (termin na polowe lipca) i wydaje mi sie ze
        zaczynam juz czuc ruchy ale nie jestem jeszcze pewna czy to na pewno to?
        Czuje sie swietnie i wlasnie siedze w pracy. Brzuszek niewielki,w plaszczu w
        ogole nie widac. Pozdrawiam wszystkie lipcowki zwlaszcza te z Dublina. Mam
        nadzieje na dziewczynke ale to sie dopiero okaze w marcu, tu standardowo robia
        USG w 22 tygodniu.
        • apolka73 Re: Tydzień dziewiętnasty 15.02.07, 15:36
          Dziewczyny, moze dolaczycie? Lipiec 2007
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43618
        • dosiabajo Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 13:55
          moje maleństwo za 3 dni rozpocznie 19 tydzień, właśnie wróciłam z usg i
          jestesmy szczęśliwi!!! Wszystko ok!
        • dosiabajo Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 13:59
          Też mieszkamy w dublinie tak ż pozdrowionka. Mam termin na 17 sierpnia. Dzisiaj
          widzieliśmy nasze maleństwo(245gram) niestety nie pokazał(a) co ma między
          nogami!
          • martakuba1 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.04.07, 20:20
            witam wszystkie przyszle mamy!!!!!!ja juz 19 tydzien ale jeszcze nie czulam
            ruchow mojego malenstwa chyba juz powinny sie pojawic ale czekam na ta
            chwile!!!!!!jestem w angli i tu planuje urodzic swojego dzidziusia!!!!!
            po0zdrawiam
    • poziomka781 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.02.07, 14:20
      Jestem w dziewiętnastym tygodniu, czuje się super razem z maleństwem które od
      ponad tygodnia daje znać o sobie a szczególnie wieczorami kiedy leżę w łóżku,
      płci dzieciątka jeszcze nie znam może uda się zobaczyć na początku marca.
      • anes28 Re: Tydzień dziewiętnasty 28.02.07, 12:07
        Ja też jestesm właśnie w 19 tyg. Brzuch mam wyjątkowo duży, nie da
        się ukryć ze jestem w ciązy. Czuję sie świetnie, choć czasem odczuwam
        ból w dole brzucha....przy najblizszej wizycie pogadam z lekarzem.
        Ruchy dzidzia czuje ale bardzo słabe i nieregularne. Pod koniec
        przyszłego tyg. planuje USG i mam nadzieję ze poznam płeć dziecka - choc
        nie ma ona wiekszego znaczenia bo mam juz w domku słodką parkę.
        Pozdrawiam wszystkie mamuśki. Termin mam na 1 sierpnia i zastanawiam się
        ktore forum wybrać czy lipcowe czy sierpniowe hehe.
        • zabusia83 Re: Tydzień dziewiętnasty 21.03.07, 15:19
          U mnie juz polowa 19 tyg ruchu juz sa dawno a to moja 1 ciaza w poniedzialek
          wybieram sie na usg bo chce juz wiedziec plec tak na 80% bo na 55% ze chlopak
          ale moze sie cos zmienilo hahaha a ja szaleje z ubrankami dla chlopaka. Juz
          chcialam isc dzisiaj na usg bo sie nie moge doczekac poniedzialku ale jak
          sadzicie chyba lepiej poczekac az sie zacznie 20tyd
          • olakopytko Bede miec synka :)) 18.04.07, 17:28
            Rany julek dowiedzialam sie dzisiaj ze to bedzie chlopak!! ale super taka
            jestem szczesliwa! czuje ruchy bardzo dokladnie, to moja druga ciaza juz mamy
            coreczke smileach jakie to cudowne! pozdrawiam wszystkie brzuchatki smile
    • niunka269 Tydzień dziewiętnasty 25.10.07, 16:45
      co za bzdury ze dziecko wazy w 19 tygodniu 200gram!moje wazy 260
      gram!a poza tym nie mozna powiedziec ile wazy dziecko w 19 tygodniu
      bo kazde wazy inaczej
    • blondiedyta Tydzień dziewiętnasty 04.06.08, 15:20
      Również jestem w 19tc i jutro ide do ginekologa,mam nadzieje,że
      wyśle mnie juz na USG połówkowe,mam juz 3-letniego synka więc teraz
      bardzo chciałabym mieć córkę smile a i mam pytanko od którego tyg
      zaczyna się 5 miesiąc? pozdrawiam przyszłe mamusie smile
    • asia200700 Tydzień dziewiętnasty 19.10.08, 11:57
      JESTEM NA POCZĄTKU 19 TYG. JEST TO NAJCUDOWNIEJSZY OKRES W MOIM
      ŻYCIU, CZUJE JUŻ RUCHY MALEŃSTWA, TO CUDOWNE UCZUCIE!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka