Dodaj do ulubionych

Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna?

04.05.05, 20:53
Czy po nacięciu krocza zostanie mi blizna i to zgrubienie? Dodam,że jestem
6tygodni po porodzie.
Obserwuj wątek
    • aga.79 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:07
      zostanie niestety
    • madi30 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:09
      rodziłam 4 m-ce temu i blizna się zmniejsza, ale codziennie smaruję maścią na
      blizny. naprawdę wszystko wygląda już jak przed porodem. blizna jest lekko
      odczuwalna jako małe zgrubienie, ale naprawdę codziennie trzeba smarować.
      • agusiajasia Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:35
        blizne mam ale nieznaczna. rodzilam 5 miesiecy temu. na poczatku przykladalam
        rivanolem, a do tej pory smaruje mascia na blizny
      • anka874 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:43
        Jak się nazywa ta maść i jak długo się nią smarujesz?
        • majowa-panna Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 23:55
          gdzieś tu był taki wątek niedawno ale z tego co zapisałam to:

- maść szostakowskiego
          - zabiegi laserowe
          - naświetlanie lampą Zeptera
          - maść na blizny Cepan lub Contratubex (dobre tez na leczenie świeżych
          rozstępów)

i spróbuj poszukać jeszcze w wyszukiwarce
          • madi30 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 00:06
            ja używam CEPAN, nieładnie pachnie, ale co tam...ważne, że działa.
            acha, jeszcze w pierwszych tygodniach to zmarowałam maścią nagietkową.
            • majowa-panna Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 01:05
              fakt, cebulowy zapach jest powalający sad
    • mmala6 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:45
      Jak widac zalezy od tego kto "szył".Ja niczym nie smarowalam, nie czuje od dawna
      tego zgrubienia a i tak dotykowo nic nie czuje, nawet nie potrafie dokladnie
      zlokalizowac gdzie to bylo. Jezeli chodzi o to czy widac blizne, to nie wiem i w
      zasadzie nie interesuje mnie to nawetwink
    • jancze Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 09:56
      Po 11 latach , to już nie. Do tego stopnia, że lekarz po badaniu stwierdził,że
      jestem w pierwszej ciąży (teraz).
    • przeciwcialo Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 09:57
      Ja musze sie zastanowić gdzie mnie nacinali. Nie mam śladu.
    • atlantis75 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 10:31
      Jakiś tam ślad zostanie, ale prawie nic nie będzie widać. Mialam nacięcie na 6 szwów,
      a 6 tyg. po porodzie odczuwałam dyskomfort, zgrubienie i było widać sporą bliznę.
      Teraz po pół roku praktycznie nie ma po niej śladu smile
    • wlekliczka rok - półtora 05.05.05, 11:26
      u mnie po pierwszym porodzie blizna utrzymywała się ok. roku. Potem nie było po
      niej śladu, a naprawdę była ogromna, bo cięta byłam w obie strony i wyszło
      razem ponad 30 szwów.
      Po drugim porodzie czuć ją było pod palcami ok. półtora roku, bo drugie cięcie
      było w miejscu pierwszego. Na szczęście szwów było kilkanaście. Teraz nic nie
      czuć, ale może widać - nie wiem. Znowu mam brzuszek i nie jest łatwo zajrzeć wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka