anka874 04.05.05, 20:53 Czy po nacięciu krocza zostanie mi blizna i to zgrubienie? Dodam,że jestem 6tygodni po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.79 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:07 zostanie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
madi30 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:09 rodziłam 4 m-ce temu i blizna się zmniejsza, ale codziennie smaruję maścią na blizny. naprawdę wszystko wygląda już jak przed porodem. blizna jest lekko odczuwalna jako małe zgrubienie, ale naprawdę codziennie trzeba smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiajasia Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:35 blizne mam ale nieznaczna. rodzilam 5 miesiecy temu. na poczatku przykladalam rivanolem, a do tej pory smaruje mascia na blizny Odpowiedz Link Zgłoś
anka874 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:43 Jak się nazywa ta maść i jak długo się nią smarujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 23:55 gdzieś tu był taki wątek niedawno ale z tego co zapisałam to: - maść szostakowskiego - zabiegi laserowe - naświetlanie lampą Zeptera - maść na blizny Cepan lub Contratubex (dobre tez na leczenie świeżych rozstępów) i spróbuj poszukać jeszcze w wyszukiwarce Odpowiedz Link Zgłoś
madi30 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 00:06 ja używam CEPAN, nieładnie pachnie, ale co tam...ważne, że działa. acha, jeszcze w pierwszych tygodniach to zmarowałam maścią nagietkową. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 01:05 fakt, cebulowy zapach jest powalający Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 04.05.05, 21:45 Jak widac zalezy od tego kto "szył".Ja niczym nie smarowalam, nie czuje od dawna tego zgrubienia a i tak dotykowo nic nie czuje, nawet nie potrafie dokladnie zlokalizowac gdzie to bylo. Jezeli chodzi o to czy widac blizne, to nie wiem i w zasadzie nie interesuje mnie to nawet Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 09:56 Po 11 latach , to już nie. Do tego stopnia, że lekarz po badaniu stwierdził,że jestem w pierwszej ciąży (teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 09:57 Ja musze sie zastanowić gdzie mnie nacinali. Nie mam śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Czy po nacinaniu krocza zostanie mi blizna? 05.05.05, 10:31 Jakiś tam ślad zostanie, ale prawie nic nie będzie widać. Mialam nacięcie na 6 szwów, a 6 tyg. po porodzie odczuwałam dyskomfort, zgrubienie i było widać sporą bliznę. Teraz po pół roku praktycznie nie ma po niej śladu Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka rok - półtora 05.05.05, 11:26 u mnie po pierwszym porodzie blizna utrzymywała się ok. roku. Potem nie było po niej śladu, a naprawdę była ogromna, bo cięta byłam w obie strony i wyszło razem ponad 30 szwów. Po drugim porodzie czuć ją było pod palcami ok. półtora roku, bo drugie cięcie było w miejscu pierwszego. Na szczęście szwów było kilkanaście. Teraz nic nie czuć, ale może widać - nie wiem. Znowu mam brzuszek i nie jest łatwo zajrzeć ) Odpowiedz Link Zgłoś