Dodaj do ulubionych

Dziecko bardzo nisko ułożone

06.05.05, 20:28
33tc
czy ktos jeszcze tak ma?
jak siedzę to czuję jak mi dziecko rozpycha sie we wzgórku łonowym dosłownie
tam na samym dole. Jak dotykam ręką to też czuję jak mi tam własnie
podskakuje. Pęcherz czuję cały czas jakby był pełny, idę do ubikacji, robie
siku ale wrażenie pełnego pęcherza dalej pozostaje.
Normalnie mam wrażenie, że mi dziecko zaraz wypadnie... lekarz owszem,
potwierdza, że dziecko bardzo nisko ale mówi, ze wszystko ok.
Czy ten mój brzuch jeszcze bardziej mi się opuści przed porodem?
Obserwuj wątek
    • j04nn4 mam dokladnie to samo 06.05.05, 20:31
      tez czuje ja czasem nawet w odbycie jak mnie kopie, na samym dole miedzy
      nózkami. Pozatym juz zaczeła mi sie skracać szyjka, juz 1,5 cm kelarz mowi ze
      za wczesnie, i grozi mi przedwczesny poród, biore leki na powtrzymanie. Mała
      jest już ułożona do porodu jak ma czkawke to mi cała róża chodzi heheh dużo
      leże i mało chodze by jak najdlużęj ja zatrzymac w srodeczku pozdrawiam Asia i
      32 tyg Majcia
    • anna.michal Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 06.05.05, 23:10
      Koleandra - będzie dobrze.
      Też tak mam, a w związku z problemami (skrócona szyjka i rozwarcie) obawiam się,
      że w każdym momencie mogę urodzić mimo branych od miesiąca(prawie) leków.
      Chodzenia prawie zero, siedzenia też niewiele - bo czuje jak maluch napiera na
      szyjkę a pasuje go jeszcze chwile pochodować.
      Trzymaj się i do zobaczenia na czerwcówkach wink
      • andaba Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 06.05.05, 23:12
        Miałam tak samo przy jednej ciąży - urodzilam miesiąc wcześniej, ale nie
        oszczędzałam sie wcale. Córka donoszona i dojrzała, mimo 35 tygodni...
    • nanuk24 Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 07.05.05, 05:25
      ja mialam to samo. Dziecko juz bardzo nisko ulozone, rozwarcia nie mialam.
      Urodzilam w terminie. Tzn mialam wyznaczone dwa terminysmile Jeden24 lipca, drugi
      8 sierpniasmile Urodzilam 30 lipcasmile
      Czulam, kiedy syn glowa w pecherz wiercil. Czasem az sie kulilam z bolu. Ale
      brzuch mi sie nie obnizyl.
    • coronella Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 07.05.05, 15:11
      ja tak mialam z dominika, brzuch juz sie nie opuscil, a w rozwieraniu szyjki
      niestety, nie pomoglo.
      • jezzmam Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 07.05.05, 16:48
        Ja też tak mam od 25tc.Dzidzia tak wierci główką po pęcherzu,że już pare razy zdarzyło mi sie nie dobiec do wc.Jestem na lekach rozkurczowych i zastrzykach przyśpieszających rozwój płuc dzidzi plus szew na szyjce i multum innych leków.Zero chodzenia tylko leżymy,ale to przecież dla dobra maleństwa,tak że głowa do góry.

Moje szczęście tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png
    • ania.marszalek Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 12.05.05, 14:06
      Cześć.U mnie podobnie. Dzidzia bardzo nisko ułozona. Do terminu zostały
      dokładnie 2 miesiące. Mam ograniczyć chodzenie. Na razie bez leków itp, bo
      szyjka trzyma i nie ma powodów do obaw.Lepiej jednak dmuchac na
      zimne.Trzymajcie się cieplutko.Ania
      • magda.c Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 12.05.05, 21:50
        Moj maly tez siedzi bardzo nisko. Podobno kobiety, ktor maja dzidzie wysoko
        maja zgage, a my parcie na pecherz.
    • agawa22 Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 13.05.05, 09:47
      Nie martw sie, ja też miałam b. nisko dzidzie. Lekarz mówił, żę ją zgubię jak
      będe szła. Ale szyjka była cały czas zamknięta i twarda, wiec żyłam całkiem
      normalnie. Jak byłam już w 38tc to nawet remontowałam z mężem mieszkanie. A
      synek urodził sie na koniec 41tc i poród był naprawdę b. szybki, chociaż
      jeszcze rano w dzień porodu nic nie wskazywało że urodze.Mój gin mówi, że taka
      moja uroda i tyle i nie ma sie czym martwić.
    • ruda773 Re: Dziecko bardzo nisko ułożone 13.05.05, 10:08
      JA tez czuje małego nisko. Wprawdzie to 29 tc i mały jest dokladnie pomiedzy
      biodrami. I tak sie zastanawiam dlaczego on nie zmienia pozycji. JAk sie rusza,
      to czuje go w jednym i drugim boq jednoczesnie, wiec wiem jak jest ułożony.
      Niby nie jest ani bardzo niski ani wysoko, a ja mam cały czas parcie na pęcjerz
      i zgagę niestety tez. CZy czujecie żeby WAsze maluchy zmieniały pozycję, moze u
      mnei jest cos nie tak? POzdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka